ΔΙΕΘΝΗ

“Nein” των Γερμανίδων στο Champions League

“Nein” των Γερμανίδων στο Champions League

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Champions League γυναικών δεν θα έχει γερμανική… πινελιά!

Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση της πρωταθλήτριας Σβέριν του δικαιώματος συμμετοχής της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για οικονομικούς και οργανωτικούς λόγους, ακολούθησε η άρνηση της πλήρωσης της κενής θέσης και από την Στουτγκαρδη, Κυπελλούχο-φιναλίστ του πρωταθλήματος του δικού μας τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Αναλογη σταση τηρησαν και δυο ακόμη ομάδες, η 3η στην κατάταξη Βισμπάντεν, αλλά και η 4η, πρώην πρωταθλήτρια, Δρέσδη.

Ωστόσο, οι παραπάνω ομάδες, ανάλογα με τους ισχύοντες κανονισμούς της CEV θέλουν να διεκδικήσουν κάποια θέση στο CEV Cup.

«Έχουμε καταλήξει στην απόφαση ότι το Champions League 2017-2018 για εμάς οργανωτικά και οικονομικά δεν είναι εφικτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Σβέριν, Μίκαελ Λόγκαν, που πρόσθεσε παράλληλα ότι « θέλουμε ωστόσο να προσφέρουμε στις αθλήτριές μας μια ευρωπαϊκή προοπτική».

Σε αντίθεση με τις Γυναίκες, τη χώρα θα εκπροσωπήσουν κανονικά στο Champions League ανδρών, η πρωταθλήτρια Μπερλίν και η φιναλίστ Φριντριχσχάφεν, του διεθνή μας, Θανάση Πρωτοψάλτη.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...