ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μονοετές συμβόλαιο για Πιάτσα

Νέο μονοετές συμβόλαιο για Πιάτσα

Έτοιμος για μια ακόμη πρόκληση στην καριέρα του είναι ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού  που στις 29 Φεβρουαρίου βρέθηκε στην Ντόχα και μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του υπέγραψε και επισήμως το μονοετές του συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Βόλεϊ του Κατάρ (QVA), ως ομοσπονδιακόςτεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του ανεξάρτητου εμιράτου της Μέσης Ανατολής.

Με τις μετοχές του στα ύψη, έπειτα από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” και τη νίκη στο ντέρμπι επί των “αιωνίων”, ο καταξιωμένος τεχνικός συζήτησε και “σφράγισε” τη νέα του “αποστολή” με μια χειραψία με τον πρόεδρο της QVA, Khalid Ali Al Mawlawi.

Ο κ. Πιάτσα που εξήρε την μέχρι τώρα δουλειά του Αργεντίνου προκατόχου του, Juan Manuel Cichello, μιλώντας μετά τις υπογραφές στον Τύπο, τόνισε πως έχει ως στόχο βήμα – βήμα να βελτιώσει την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Κατάρ στην παγκόσμια σκηνή του βόλεϊ, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στο World League τον προσεχή Ιούνιο.

“Η πρώτη πρόκληση για μας είναι το World League και πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μείνουμε στην παγκόσμια ελίτ. Η εν λόγω διοργάνωση θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για τους παίκτες και θα τους δώσει την ευκαιρία να παίξουν εναντίον των πιο δυνατών ομάδων του κόσμου” τόνισε ο 48χρονος διακεκριμένος Ιταλός, που αναλαμβάνει καθήκοντα ως ομοσπονδιακός, στα τέλη Μαϊοου, μετά τις υποχρεώσεις του στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τον νέο εκλέκτορα του Κατάρ, ένας μήνας προετοιμασίας είναι αρκετός για την ομάδα του, προκειμένου να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στο World League. “Για έναν καλό προπονητή 20 ημέρες, 20 αγώνες είναι αρκετά για να “χτίσει” μια καλή ομάδα, αλλά εγώ θα πρέπει να δω τους νέους παίκτες μου και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καλέσουμε πολλούς παίκτες, ώστε μετά από δέκα μέρες το πολύ,  θα πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου σε 15 παίκτες. Γιατί αυτοί οι παίκτες θα κρατήσουν το “κλειδί” για μια καλή απόδοση στο World League. Νομίζω πως η κατάσταση είναι πολύ καλή και θα πρέπει να δουλέψουμε βήμα προς βήμα.”

Εκτός από την επικείμενη συμμετοχή στο World League o Ιταλός τεχνικός θα οδηγήσει το Κατάρ και στο φετινό Asian Volleyball Confederation Cup που θα διεξαχθεί στην Ινδία από τις 19-25 Σεπτεμβρίου 2016. Τελευταία αγωνιστική εμφάνιση του Κατάρ ήταν στο πρωτάθλημα του GCC Championship τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ριάντ, όπου ήταν φιναλίστ, ενώ πριν από δύο χρόνια κατετάγη 6ο στα Asian Games 2014 και 4ο στο περσινό Ασιατικό πρωτάθλημα του Ιράν.