Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη 8άδας στον Έβρο

Νίκη 8άδας στον Έβρο

Ανάλυσε το

Τη νίκη με 3-0 επί της ΜΕΝΤ στον Έβρο πανηγύρισε ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και ετοιμάζει πλέον τα πλάνα του για τα play-off της 8άδας που εξασφάλισε μετά το τάϊ-μπρεϊκ του Άρη στη Λαμία.

Στο κλειστό του Έβρου οι «πράσινοι» του Κώστα Δεληκώστα με κορυφαίους τους Λούνα, Γκιγέρμε και Ποτολίδη έφθασαν στο «καθαρό» τρίποντο και πλέον κοιτάνε την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα play-off που θα συμμετάσχουν μετά την 8η θέση που εξασφάλισαν. 

Με όπλο τους το μπλοκ και την σοβαρότητα που έδειξαν σε όλον αγώνα οι Θρακιώτες κατέκτησαν τη νίκη έπειτα από 3 συνεχόμενες ήττες και έκλεισαν με χαμόγελα τα εντός έδρας παιχνίδια τους ικανοποιώντας τους φιλάθλους τους. 

Η ΜΕΝΤ αν και ήθελε κάτι από την αναμέτρηση δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα. Οι Θεσσαλονικείς ουσιαστικά προσπάθησαν να χτυπήσουν τον αγώνα μόνο στο τρίτο σετ όταν και βρέθηκαν να προηγούνται με 14-16 όμως και πάλι αυτό δεν αρκούσε στους “κυανόλευκους” για να κάνουν την αντεπίθεση τους αφού οι γηπεδούχοι με το μπλοκ βρήκαν τις λύσεις για να κάνουν το 25-21 και το 3-0 βάζοντας τέλος στο παιχνίδι και κάθε φημολογία που ακούστηκε έντονα το τελευταίο διάστημα. 

Πλέον η ΜΕΝΤ θα επιδιώξει να πάρει την τελευταία αγωνιστική όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά πλέον Κηφισιά προκειμένου να πάει με καλύτερη βαθμολογία στα play-out. 

Τάδε έφη…

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΑΟΟ) : «Στον Α΄γύρο η ΜΕΝΤ ήταν πολύ καλή αλλά σήμερα είχαμε προετοιμαστεί για να την αντιμετωπίσουμε. Εξασφαλίσαμε την είσοδο μας στην 8αδα μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον κόσμο που πάλι μας στήριξε. Παίξαμε καλά κατά διαστήματα. Θέλουμε νίκη και με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική».

Σπύρος Φίνος (Προπονητής ΜΕΝΤ) : «Παίξαμε με μία πολύ σοβαρή Ορεστιάδα η οποία ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς. Δε μπορέσαμε να περάσουμε τις επιθέσεις που θέλαμε διότι το μπλοκ της ήταν πολύ καλό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά που είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι στην έδρα μας όπου παίζουμε καλύτερα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 1 (μπλοκ), Λούνα 15 (14/31 επ, 1 άσσος), Τόμσον 7 (5/5 επ, 2 μπλοκ), Γκιγιέρμε 14 (11/22 επ, 1 άσσσος, 2 μπλοκ, 67% υπ- 50 % άριστες), Ποτολίδης 10 (6/8 επ, 4 μπλοκ), Ριζόπουλος 3 (3/10 επ, 92 % υπ – 58% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 75% υπ – 50% άριστες), Βλασακίδης, Πεντίδης, Καρδαμανίδης

Μ.Ε.Ν.Τ (Φίνος): Σακόγλου 9 (9/22 επ), Ναζίρης, Χατζηηλιάδης 11 (11/23 επ, 61% υπ – 29% άριστες), Παπαϊακώβου 5 (3/6 επ, 2 μπλοκ), Χρυσάφης 1 (1/4 επ, 20% υπ – 20% άριστες), Μπισετ 10 (7/8 επ, 3 μπλοκ) / Κνάπεκ (λ, 86 % υπ – 64% άριστες), Παντίρης 1 (μπλοκ), Αντιφάκος, Παπαπαναγιώτου, Κλερσεντ 5 (5/12 επ, 45% υπ -9% άριστες).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...