Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη με αλλαγές και ανατροπές

Νίκη με αλλαγές και ανατροπές

Ανάλυσε το

Τη νίκη με 3-1 (26-24, 25-14, 23-25, 25-21)  επί της ΑΕΚ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη και με το τρίποντο στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής οι Πειραιώτες παρέμειναν στην κορυφή της Α1.

Την 3η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην λαβωμένη ΑΕΚ που σε ένα ακόμη παιχνίδι της είχε εκτός τους Πέτρογλου και Μπουρκόφσκι.

Ο Ολυμπιακός με όπλο του το πολύ καλό σερβίς, αλλά και το μπλοκ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» που προσπάθησαν ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ. Εκεί όπου προηγήθηκαν με 21-23 και 22-24 ωστόσο δεν μπόρεσαν να το πάρουν και να μπούνε σε θέση οδηγού αφού οι γηπεδούχοι με τους Τακουρίδη, Κοκκινάκη και Ντιάτσκοφ έφθασαν στο 26-24 βάζοντας τέλος σε όποια φιλοδοξία είχε η Ένωση.

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Γιούρισιτς, Κοκκινκάκη αλλά και τους Ντιάτσκοφ, Τακουρίδη σε επίθεση και μπλοκ έφθασε στη νίκη που τον κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη ο Χόρχε Ελγκέτα χωρίς πολλές επιλογές και βοήθειες από τον πάγκο είδε τους επιθετικούς του να είναι σε μέτρια μέρα και την υποδοχή να είναι σε χαμηλά ποσοστά και ο Παγιάν έμοιαζε να παλεύει απελπιστικά μόνος του αφού και οι 31 πόντοι που πήρε δεν αρκούσαν για να φύγει με βαθμολογικό όφελος. 

Η σκέψη του Δημήτρη Καζάζη στο τρίτο σετ να ξεκουράσει τους Κλάρκ, Ντιάτσκοφ και Τακουρίδη περνώντας στον αγώνα τους Τζελάτι, Σωτηρίου και Πελεκούδα, έφερε παράταση του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ φρόντισε να εκμεταλλευθεί τις αλλαγές και να μειώσει σε 2-1 χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο…  

Ανατροπή νίκης

Στο πρώτο σετ Ολυμπιακός και ΑΕΚ έδειξαν με το καλημέρα τις διαθέσεις που είχαν καθώς με αποτελεσματικές επιθέσεις οι γηπεδούχοι έφθασαν στο 8-6 όμως γρήγορα η Ένωση ισοφάρισε σε 8-8 και συμβάδιζε με τους Πειραιώτες μέχρι το 12-12. Ο Ντιάτσκοφ αλλά και το μπλοκ έφεραν το 15-12 για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι με τον ίδιο ρυθμό και τα λάθη της ΑΕΚ έφθασαν στο 20-17. Η άνοδος του Παγιάν στην επίθεση, το μπλοκ από τους Ανδρεάδη- Κατσανεβάκη γύρισαν τον αγώνα και με ένα σερί 6-1 η ΑΕΚ έκανε το 21-23 και με τον Ανδρεάδη έφθασε στο σετ μπολ κάνοντας το 22-24. Ωστόσο το λάθος σερβίς του Ραντούνοβιτς και έναν εντυπωσιακό μπλοκ από τους Τακουρίδη-Κοκκινάκη στον Παγιάν έκαναν το 24-24 για τον Ολυμπιακό…. Ο Κοκκινάκη με το μπλοκ άουτ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 25-24 και η ανατροπή ολοκληρώθηκε με άσο του Ντιάτσκοφ που έγραψε το 26-24 ξεσηκώνοντας τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς…  

Καθάρισε από νωρίς

Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το δεύτερο σετ, καθώς ο Ολυμπιακός φρόντισε να το ξεκινήσει όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με δυνατό σερβίς και μπλοκ αλλά και με εξαιρετικές επιθέσεις «βραχυκύκλωσε» την ΑΕΚ και προηγήθηκε με 6-0 και 11-3… Η ΑΕΚ δεν είχε λύσεις στην επίθεση έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό φθάνοντας στο 15-5. Ένα μικρό σερί από τους «κιτρινόμαυρους» με τον Παγιάν έφερε το 16-9, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός με τους Ντιάτσκοφ, Κοκκινάκη να παίρνουν εύκολα τις επιθέσεις τους έφθασαν εύκολα και γρήγορα στο 25-14 και το 2-0.

Αλλαγές ο  Ολυμπιακός, το σετ η ΑΕΚ

Στο τρίτο σετ ο Δημήτρης Καζάζης βλέποντας την διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ πέρασε στο παιχνίδι τους Τζελάτι, Σωτηρίου και Πελεκούδα στην θέση των Κλάρκ, Ντιάτσκοφ και Τακουρίδη αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ θέλοντας να διεκδικήσει ότι μπορεί από την αναμέτρηση ξεκίνησε καλά και με τους Παγιάν, Ραντούνοβιτς προηγήθηκε με 4-8 και 7-9. Σιγά –σιγά όμως οι γηπεδούχοι με το μπλοκ έκανε το 9-9. Τα λάθη του Ολυμπιακού αλλά και ο Ραντούνοβιτς έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα με 13-15 και λίγο αργότερα με 13-17. Τζελάτι και ένας άσος από τον Προύσαλη μείωσαν σε 15-17 και με μπλοκ των Τζελάτι-Πελεκούδα στον Παγιάν σε 18-19.  

Ο Ολυμπιακός με τους Τζελάτι, Σωτηρίου ισοφάρισε σε 21-21 όμως ο Παγιάν με δύο προσωπικούς του πόντους έφερε την ΑΕΚ στο 21-23. Ο Ραντούνοβιτς έκανε το 21-24 και η ΑΕΚ με πόντο του Παγιάν με το 23-25 μείωσε σε 1-2…

Αλλαγές νίκης

Ο Καζάζης στο τέταρτο σετ πέρασε τον Ντιάτσκοφ και τον Τακουρίδη, κρατώντας διαγώνιο τον Τζελάτη. Η ΑΕΚ με τον Παγιάν προηγήθηκε με 0-4 αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να επαναφέρει στο γήπεδο τον Κλάρκ ο οποίος έπιασε δουλειά μειώνοντας σε 4-6. Με άστοχη επίθεση του Παγιάν και μπλοκ του Τακουρίδη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6, ενώ με τους Ντιάτσκοφ και Κοκκινάκη προηγήθηκε με 10-8. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν σε 11-11 και οι δύο ομάδες συμβάδιζα στο παιχνίδι μέχρι το 15-15.

Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στην απόδοσή του, πίεσε από το σερβίς και με τους κεντρικούς να δίνουν πολύτιμους πόντους, αλλά και τα λάθη της ΑΕΚ έφθασε στο 20-16 και λίγο αργότερα στο 22-18.. 

 Παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν σε 22-20, το λάθος σερβίς του Ωρολογά και το λάθος του Παγιάν έφεραν το 24-20 και στο τέλος ο πόντος του Ντιάτσκοφ έγραψε το 25-21 και το 3-1 για τους «ερυθρολεύκους».

Το… «κλειδί»

Κλειδί του αγώνα το πρώτο σετ όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 22-24 ωστόσο με την εμπειρία του και τους Τακουρίδη, Κοκκινάκη και τον άσο του Ντιάτσκοφ έκανε το 26-24 και απέκτησε το προβάδισμα επί της ΑΕΚ που στη συνέχεια αντέδρασε όταν τις έδωσαν το δικαίωμα οι Πειραιώτες (στο τρίτο σετ με τις πολλές αλλαγές). Ο Ντιάτσκοφ και ο Κλάρκ σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν πως είναι βαρόμετρο για την απόδοση του Ολυμπιακού, ωστόσο οι Τακουρίδης και Γιούρισιτς έκαναν ότι μπορούσαν για να κατακτήσουν το τρίποντο και έκαναν την διαφορά στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής. 

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) : Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και δεν δίνεις το 100% δεν έχεις τύχη, σε κανένα άθλημα. Λέτε όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες και βάθος στον πάγκο. Εγώ πρέπει να το δω να συμβαίνει στο γήπεδο. Παίζουν όλοι για να είναι ετοιμοπόλεμοι. Από το παιχνίδι κερδίσαμε αρκετά πράγματα, εκτός από τους τρεις βαθούς. Βλέπω παίκτες, συμπεριφορες, βλέπω τα πάντα. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε καμία απώλεια και πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Εσείς οι δημοσιογράφοι είναι κακό που λέτε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό να παίζουν ελεύθερα ως αουτσάιντερς. Όταν ήμουν κι εγώ σε αυτή την ομάδα, είχαμε τα ίδια προβλήματα, αλλά νικούσαμε τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, των 2-3 εκατομμυρίων. Οι παίκτες της ΑΕΚ α΄φησαν τα προβλήματα στην άκρη και ήταν ανταγωνιστικοί».

Ανδρέας Ανδρεάδης (ΑΕΚ) : «Οι παίκτες της ΑΕΚ διψούν για διακρίσεις. Το έδειξαν αυτό και σήμερα. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση με εξαίρεση το δεύτερο σετ. Χάσαμε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες από λάθη απειρίας. Ο Ολυμπιακός ίσως να μας υποτίμησε λίγο αλλά κι εμείς παίξαμε σπουδαία. Κρατάμε το πάθος που δείξαμε και πάμε στο επόμενο ματς που είναι επίσης δύσκολο,  κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Καζάζης) : Προύσαλης 3, Κοκκινάκης 13, Ντιάτσκοφ 11, Γιούρισιτς 14, Τακουρίδης 10, Κλάρκ 9, Στεφάνου (λ 77%), Μαρούλης, Πελεκούδας 1, Τζελάτι 6, Σμαραγδής, Σωτηρίου 5

ΑΕΚ (Ελγκέτα) : Κρίνιτς 1, Ραντούνοβιτς 10, Ωρολογάς 3, Ανδρεάδης 6, Κατσανεβάκης 9, Παγιάν 31, Γκούζντα (λ 67%), Ίλιτς, Δημητρούδης, Οικονόμου.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...