Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη-ανάσα για Λαμία

Νίκη-ανάσα για Λαμία

Ανάλυσε το

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε στο Χαλκιοπούλειο η Λαμία καθώς με το 3-0 επί της Παναχαϊκής πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και να μείνει ζωντανή στην υπόθεση παραμονή.

Με πρωταγωνιστή τον Γκιγέρμε Αραούζο που είχε 17 πόντους με 67% στην επίθεση και 3 άσους, αλλά και πολύ καλή παρουσία από τους Μαδούρα, Χένσι η Λαμία κατέκτησε μια μεγάλη νίκη και απέναντι στην Παναχαϊκή έδειξε πως μπορεί να ελπίζει στο όνειρο της παραμονής.

Με εξαιρετικό μπλοκ και επίθεση οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την κάκιστη υποδοχή των Πατρινών και γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους που συμπαραστάθηκαν στον Γυμναστικό.

Από την άλλη πλευρά η Παναχαϊκή αν και είχε στην σύνθεσή της τον Τόρες, δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστική αφού ο Ρουμελιώτης βρέθηκε σε κακή μέρα και κανείς παίκτης της δεν βρέθηκε με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο ντέρμπι του Χαλκιοπούλειου η Λαμία φρόντισε να δείξει πως τα σημάδια ανάκαμψης των τελευταίων αγώνων μόνο τυχαία δεν ήταν και απέναντι στην Παναχαίκή να βγάλει πάθος και μαχητικότητα. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με 8-7 όμως η Παναχαϊκή ήταν μαζί με τους γηπεδούχους μέχρι το 10-10.

Εκεί η Λαμία με ένα μικρό σερί έκανε το 13-10 και λίγο αργότερα το 16-12 και το 20-15 δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας με τους Χένσι και Αραούζο.

Η Παναχαϊκή έχοντας «μουδιασμένο» τον Τζούλιαν Τόρες και με χαμηλά ποσοστά στην επίθεση τον Νίκο Ρουμελιώτη δεν μπόρεσε να αντιδράσει με αποτέλεσμα ο Γυμναστικό με καλό μπλοκ από τον Μαδούρα και αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις του να φθάσει στο 25-17 και το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνεχίζοντας στον ίδιο καλό ρυθμό ανέβασαν ακόμη περισσότερο την επίθεσή τους και με καλό σερβίς δημιούργησαν πρόβλημα στην υποδοχή των Αχαιών που από τους πρώτους πόντους κυνηγούσαν το σκορ.

 Οι Ρουμελιώτες φρόντισαν μετά το 8-7 να πατήσουν γκάζι και με τους Χάκγουορθ και το σερβίς να φθάσουν στο 11-8 και το 17-13.

Με την υπέρ της διαφορά η Λαμία φρόντισε πάει στο 21-18 με τους «ροσονέρι» του Γιώργου Λυκούδη να μην μπορούν να βρούνε λύση στην κακή τους υποδοχή..

Η παρουσία του Βασιλάκου δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα καθώς οι γηπεδούχοι με το 23-18 και το 25-20 έκαναν το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο τρίτο σετ η Παναχαϊκη σε μια προσπάθειά της να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα ξεκίνησε καλά προηγούμενη με 4-6 και 6-8 ωστόσο η Λαμία έχοντας τον Αραούζο και τον Μαδούρα σε εξαιρετική μέρα προσπέρασε κάνοντας το 16-12…

Η Παναχαϊκή μη μπορώντας να τελειώσει τις επιθέσεις της έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να κάνει το 22-15 και στο τέλος με το 25-19 να πανηγυρίσει το τρίποντο και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και να βάλει φωτιά πλέον στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.