Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη-ανάσα για Παναχαϊκή

Νίκη-ανάσα για Παναχαϊκή

Ανάλυσε το

Τρίποντο και βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε στην Πάτρα η Παναχαϊκή καθώς με το 3-1 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας πέρασε στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας πίσω της τον Ηρακλή και τη Λαμία.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Παναχαϊκή απέναντι στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και με το 3-1 μπορεί να αισθάνεται καλύτερα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι Αχαιοί του Γιώργου Λυκούδη παρά το άγχος που είχαν στην αρχή του αγώνα κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή απέναντι στους «ακρίτες» και στο τέλος να πάρουν το προβάδισμα που άνοιξε και τον δρόμο για τη νίκη…

Αντίθετα ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας μετά την… «αυτοκτονία» του πρώτου σετ, προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα μειώνοντας σε 2-1, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και πλέον αρχίζει να νιώθει «κοντά» τις υπόλοιπες ομάδες της ουράς…

Στο πρώτο σετ οι «πράσινοι» με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και καλό μπλοκ κατάφεραν να ελέγχουν τον αγώνα προηγούμενοι με 16-14 και να έχουν το πάνω χέρι μέχρι το 21-18. Ωστόσο οι «ροσσονέρι» αντέδρασαν πιέζοντας με τα σερβίς του Βάλτερ χάλασαν την υποδοχή των Θρακιωτών και με ένα σερί 6-0 έφθασαν στο 24-21 και στο τέλος στο 25-23 που τους έδωσε το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ η Παναχαϊκή με καλό μπλοκ από τους Τόρες και Βλαχοστάθη αλλά και καλά πσοστά στην επίθεση από τους Βάλτερ και Ρουμελιώτη καθήλωσαν την Ορεστιάδα και με το 25-20 έκαναν το 2-0.

Οι ακρίτες φρόντισαν να αντιδράσουν στο τρίτο σετ όταν και μετά το 15-15 με τα σερβίς του Καρντόσο έκαναν το 15-22 και με το 19-25 μείωσαν σε 1-2.

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική αφού η Παναχαϊκή στο τέταρτο σετ «ξεμπλόκαρε» μετά το 8-7 και με τους Ρουμελιώτη και Βάλτερ έφθασε στο 15-10. Οι παίκτες του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας μείωσαν σε 18-16 όμως και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν την λύση με τους Τόρες –Βάλτερ – Ρουμελιώτη κάνοντας το 25-18 και το 3-1 που τους χάρισε το τρίποντο.

Τάδε έφη…

Γιώργος Λυκούδης (Προπονητής Παναχαϊκής) :  Γιώργος Λυκούδης, δήλωσε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Προερχόμασταν από παιχνίδια με δυνατές ομάδες που είναι στην 4αδα και σήμερα θέλαμε οπωσδήποτε τους βαθμούς, παίξαμε καλό βόλεϊ και τα καταφέραμε. Πλέον κοιτάζουμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή που έχει πολύ μεγάλη σημασία και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε με ομάδες που είχαν χαμηλά στη βαθμολογία θέλουμε να κερδίζουμε βαθμούς και στις υπόλοιπες να παίρνουμε ότι καλύτερο».

Πλάμεν Κριστόφ (Προπονητής ΑΟΟ) : «Σήμερα παίξαμε κακό βόλεϊ. Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη σε αρκετά σημεία και νίκησε δίκαια. Με τέτοιο βόλεϊ δεν μπορούμε να πάμε μπροστά στο πρωτάθλημα και πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες μου για να ανασυνταχτούμε ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

Τζούλιαν Τόρες (Παναχαϊκή) : «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια, θέλαμε πολύ τη νίκη και το πετύχαμε. Η ομάδα είναι διαφορετική σε σχέση με το πρώτο γύρο, έχει δυο νέα πρόσωπα και έπρεπε να βρούμε ρυθμό για να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Νομίζω πως σήμερα ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια νικήσαμε. Πλέον κοιτάζουμε το ματς με τον Ηρακλή που είναι πολύ σημαντικό».

Δημήτρης Ριζόπουλος (ΑΟΟ) :  «Ήρθαμε για τη νίκη αλλά δυστυχώς χάσαμε και το παιχνίδι κρίθηκε στα δικά μας λάθη. Σε πολλά σημεία κάναμε λάθη που δεν έπρεπε και δώσαμε το δικαίωμα στην Παναχαικη να πάρει τη νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λυκούδης): Βάλτερ 13 (9/25 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ – 9% άριστες), Λιβαθηνός 1 (1/1 επ), Τόρρες 9 (4/7 επ, 5 μπλοκ), Ρουμελιώτης Ν. 19 (14/30 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 10 (8/14 επ, 2 μπλοκ, 59% υπ – 11% άριστες), Βλαχοστάθης 7 (4/5 επ, 3 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μ. (λ, 72% υπ – 24% άριστες), Ντονάς 1 (1/1 επ), Μαυραγάνης, Βασιλάκος

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Κριστόφ): Χήρας 6 (3/6 επ, 3 μπλοκ), Αμπουίλα 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Μίλιτς 8 (1/5 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς 8 (8/23 επ, 65% υπ – 11% άριστες), Ριζόπουλος 6 (6/13 επ, 100% υπ – 27% άριστες), Καρντόσο 26 (20/39 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ) / Κωνσταντινίδης (λ, 63% υπ – 4% άριστες).