Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη ελπίδας ο ΟΠΕΡ

Νίκη ελπίδας ο ΟΠΕΡ

Ανάλυσε το

Τρίποντο που θεωρητικά του δίνει κάποιες μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην  Α1 κατηγορία, πήρε ο ΟΠΕΡ ο οποίος νίκησε 3-1 την Ηλιούπολη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ρεθύμνου πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μετά από 14 αγωνιστικές! (τελευταία νίκη ήταν την 6η αγωνιστική 3-2 τον Φιλαθλητικό Λάρισας που ειχε κατέβει με κανονική ομάδα). 

Απο την άλλη η Ηλιούπολη  που εχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην  Α1 και κατέβηκε χωρίς τις Μαρκοπουλου -Λάππα, (δεν ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους), αντιστάθηκε οσο μπορούσε αλλα λύγισε μπροστά στη μεγάλη θέληση και πάθος των γηπεδούχων για να πάρουν επιτέλους ενα τρίποντο.

Στο πρώτο σετ ο ΟΠΕΡ μπήκε πολύ δυνατά επέβαλλε το παιχνίδι του, πίεσε στο σέρβις, έπαιξε σε πρώτο χρόνο και εκμεταλλεύθηκε την απειρία της δεύτερης λίμπερο Κυριαζοπούλου που ξεκίνησε αντί της βασικής Αργυροπούλου και επικράτησε με 25-17 και 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ πολύ καλύτερη η Ηλιούπολη με τη Γιοβάνη να είναι ασταμάτητη στην επιθεση, την Γκλιγκοροβιτς να πασάρει άψογα και με πολύ καλό μπλοκ επικράτησε με 22-25 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη, βρέθηκε μπροστά 11-18 αλλά ο ΟΠΕΡ με αντεπίθεση διαρκείας έτρεξε ένα σερί 15-6 και πήρε το σετ με 26-24 και έκανε το 2-1.

Στο τέταρτο σετ η Ηλιούπολη με λίμπερο την Αργυροπούλου, βρέθηκε μπροστά με 18-19 αλλά οι Κρητικιές με αιχμή τη Λαγουδάκη που τελείωσε πολλές δύσκολες μπάλες, έκανε νέο σερί 7-3 επικράτησε 25-22 και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε το τρίποντο που τόσο ήθελε ενώ διέκοψε το σερί των τριών νικών που είχε η ομαδα των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Τάδε έφη…

Μανώλης Πρασανάκης (συνεργάτης του Ντζαφέρη στον ΟΠΕΡ): «Έχουμε πει ότι παρά τα άσχημα αποτελέσματα και τις δυσκολίες θα το παίξουμε ως το τέλος. Έτσι έχουμε μάθει κι αυτό θα κάνουμε, όπως και σήμερα. Τα κορίτσια ήταν πολύ συγκεντρωμένα, δούλεψε άψογα η τακτική του προπονητή μας και σε συνδυασμό με το ότι ο αντίπαλος ‘κόλλησε’ σε εκείνο το σημείο, κάναμε την ανατροπή στο τρίτο σετ και ανοίξαμε το δρόμο για τη νίκη».

Δήμητρα Λυκογιάννη (προπονητρια Ηλιούπολη): «Εμείς δεν παίξαμε καθόλου καλά. Ήταν σα να μην ήρθαμε στο γήπεδο. Αν και είχαμε ευκαιρία για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα δε τα καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: (25-17,22-25,26-24,25-22)

ΟΠΕΡ (Πρασανάκης) Παρασκάκη, Κλεισιάρη, Λαγουδάκη, Ξαγοραράκη, Τσελάνη, Κατερίνη, Παπουτσή-λ.

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Γιοβάνη, Μαλουσάρη, Μπανίκα, Καπέλου, Βούκοβιτς, Κυριαζοπούλου-λ / Αργυροπούλου -λ, Βέλιου