Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη επιστροφής για ΠΑΟΚ

Νίκη επιστροφής για ΠΑΟΚ

Ανάλυσε το

Την επιστροφή του στις νίκες πανηγύρισε στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ ο οποίος με του Χιμένεζ, Σεπέδα και Πέτρογλου επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού κατά την 13η αγωνιστική περνώντας εκ νέου στην 4η θέση.

Μετά την “σφαλιάρα” στο Βραχάτι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα και με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού πήρε το πρώτο του τρίποντο για το 2016.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στηριζόμενος στην 3άδα των Χιμένεζ, Σεπέδα και Πέτρογλου έδειξε περισσότερο σοβαρός και παθιασμένος από τους “πράσινους” που πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από τον αγώνα…

Με το τρίποντο αυτό οι “ασπρόμαυροι” πέρασαν εκ νέου στην 4άδα και ευελπιστούν να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους ανάκαμψη καλύπτοντας τους χαμένους βαθμούς του πρώτου γύρου.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχοντας τον Ούγκο με 12 πόντους αλλά και πολλές βοήθειες από τους περισσότερους παίκτες κόντραρε στα ίσα τον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό στα τελειώματα των σετ για να πάρει κάτι καλύτερο.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ να και είχε πρόβλημα στην υποδοχή του κατάφερε με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και τα λάθη του Παναθηναϊκού μετά τα μισά να φθάσει στο 25-21 και να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 14-15 ωστόσο ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 11-3 ανέτρεψε την ροή του αγώνα “βραχυκυκλώνοντας” τους φιλοξενούμενος και με το 25-18 έκανε το 2-0.

Οι αλλαγές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που πέρασε στο παρκέ τους Μπέλλο, Σούρδι αντί των Φερέιρα , Σιμεόνοφ έδωσαν ώθηση στους φιλοξενούμενους που μέχρι και το 13-15 είχαν σταθερά ένα προβάδισμα δύο πόντων.

Ωστόσο ο Χιμένεζ κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και μετά το 15-15 και το 18-18 ο ΠΑΟΚ απέκτησε το προβάδισμα με 22-20. Μπέλος και Σούρδι ισοφάρισαν σε 22-22 όμως ο Χιμένεζ με δύο πόντους και ένα μπλοκ στον Μπέλο οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 25-22 και το 3-0.

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Κάθε νίκη είναι πολύ καλή κι αν συνοδεύεται από καλή εμφάνιση απέναντι σε πολύ καλή ομάδα είναι δύο φορές καλή. Είχαμε πολύ καλά στοιχεία σε μπλοκ – άμυνα και αποτελεσματική επίθεση. Αντιδράσαμε σωστά μετά την ήττα από τον Παμβοχαϊκό. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ και θα ανεβάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Όταν ο ΠΑΟΚ μας πίεζε πολύ στο σερβίς μετά τον 20ο πόντο δε μπορούσαμε να αντέξουμε. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος. Εχουμε 8 νίκες στο πρωτάθλημα και έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που κυνηγάει τους πρωτοπόρους. Παλεύουμε όλοι για την υπέρβαση και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ξέρω τις προσδοκίες των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά μη ζητάνε πράγματα από μία ομάδα που φτιάχτηκε για συγκεκριμένους στόχους. Ας κάνουν λίγο υπομονή και σε λίγα χρόνια θα δουν τον Παναθηναϊκό που θέλουν».

Πέτρος Πέτρογλου (ΠΑΟΚ) : «Ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα και μετά την ήττα στο Βραχάτι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες.  Όλη η ομάδα έπαιξε καλά. Πάντα προσπαθώ να δώσω ότι μπορώ στην ομάδα. Αν προπονητής και διοίκηση κρίνουν πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση εμένα δε μου πέφτει λόγος αρκεί να είναι για το καλό της ομάδας και να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά από αυτούς που ήδη υπάρχουν».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης):Χιμένες 18(16/26επ. 2 μπλοκ, 39%υπ-4%αρ), Κουρνέτας 1( 1 μπλοκ) , Σεπέδα 15 (15/31επ), Τακουρίδης 6(6(3/6επ. 1 μπλοκ, 2άσοι), Γκεοργκίεφ 6(4/7επ. 2μπλοκ), Πέτρογλου 14 (12/18επ. 2μπλοκ), Γκαράς (λ-54% υπ- 15%αρ), Καρασαββίδης, Ντίνας, Τερζής.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1 (1 άσος), Ούγκο 12 (10/17επ. 2 άσοι, 65%υπ-35%αρ.υπ), Φερέιρα 7 (6/20 επ. 1 μπλοκ), Σιμεόνοφ 8(7/16επ,47%υπ-12 αρ.υπ), Κανέλλος 5 (5/7επ. ), Πανταλέων 6 (4/8επ , 1 μπλοκ), Πολυχρονιάδης (λ-35%υπ- 29%αρ.υπ), Μπέλλος 2 (2/6επ), Σούρδη (50%υπ-25%αρ.).