Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη επιβίωσης για τον Άρη

Νίκη επιβίωσης για τον Άρη

Ανάλυσε το

Τεράστια βαθμολογική νίκη πέτυχε μέσα στη Λαμία ο Άρης με 3-2. Το παιχνίδι ήταν ένα τρομερό θρίλερ με τους φιλοξενούμενους με το δίποντο που κατέκτησαν να διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι αουτ. Α πο την άλλη η Λαμία πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

 Mε το 2ποντο αυτό οι «κιτρινόμαυροι» έφθασαν τους 20 βαθμούς και θα επιδιώξουν να φθάσουν στην μαγική διαφορά των 12 από την ΑΕΚ για να γλυτώσουν τα βάσανα των play-out.

Αντίθετα η Λαμία με τον πόντο που πήρε έφθασε τους 15 αλλά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει την ψαλίδα της με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης και να πάνε με διαφορετική ψυχολογία στα play-out.

Ο αγώνας ήταν… θρίλερ με τη Λαμία να κάνει λάθη στα κρίσιμα σημεία και να χάνει την ευκαιρία για νίκη. Στο 1ο σετ ο Άρης «καθάρισε» με τα σερβίς του Καμίνσκι και πήρε προβάδισμα με 1-0 σετ, ενώ καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου η Λαμία προηγήθηκε μέχρι τα μισά αλλά η είσοδος του Πιπέργια βοήθησε τον Χαριτωνίδη και ο Άρης γύρισε τον αγώνα. Ντέρμπι και στο 5ο σετ με τον Άρη να προηγείται 10-6. Η Λαμία ισοφάρισε αλλά με τους Χαριτωνίδη, Καμίνσκι και Στίγγα ο Άρης πήρε τη νίκη.

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Δεν πιέσαμε στο σερβίς, ο Άρης είχε καλή υποδοχή και εκεί έγινε η διαφορά. Κάναμε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του 1ου και του 5ου σετ, δηλαδή, εκεί που έπρεπε να τελειώσουμε τον αγώνα. Ενδεχομένως να σημαίνει πολλά αυτή η ήττα και για μας και για τις άλλες ομάδες. Ο Άρης απέκτησε πλεονέκτημα για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Εμείς έχουμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και η ΜΕΝΤ την Κηφισιά. Πολύ πιθανό να οδηγηθούμε μεταξύ μας σε νοκ άουτ αγώνες και εκεί να κριθούν όλα».

Γιάννης Μέλκας (Προπονητής Άρη) : «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ξεπέρασαν και πάλι τον εαυτό τους. Η Λαμία είχε άγχος και το εκμεταλευτήκαμε. Εύχομαι τα καλύτερα στη Λαμία κι ελπίζω να μείνει στην κατηγορία. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πάμε να πάρουμε νίκη με τον αδιάφορο βαθμολογικά Παμβοχαϊκό για να γλιτώσουμε τα πλέι άουτ»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ 2-3 (30-32, 25-20, 23-25, 25-17, 11-15)

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Γκιμαράες, Καβαδάς, Γκιρτζίκης, Χήρας / Τσαδήμας (λ), Τεσέιρα, Καρβούνης.

Α.Σ.ΑΡΗΣ (Μέλκας): Χαριτωνίδης, Καμίνσκι, Κυριακίδης, Μαυροβουνιώτης, Χατζηπαραδείσης, Στίγγας / Μπαμπαλιούτας (λ), Πιπέργιας, Μήλης, Κουτσονίκας.