LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Νίκη με ηγέτη Ντόκιτς για Φοίνικα Σύρου

Νίκη με ηγέτη Ντόκιτς για Φοίνικα Σύρου

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Τόμισλαβ Ντόκιτς κατά την επιστροφή του στον Φοίνικα Σύρου καθώς με 23 πόντους ο Σέρβος διαγώνιος οδήγησε τους «Πειρατές» στη νίκη με 3-1 (25-17, 26-28, 25-20, 25-17) επί του Παμβοχαϊκού στον εναρκτήριο αγώνα του Β Ομίλου του League Cup που φιλοξενείται στον Πειραιά.

Ο Ντόκιτς επέστρεψε και μάλιστα με… άγριες διαθέσεις. Ο Σέρβος διεθνής διαγώνιος με… το «καλημέρα» στο League Cup φρόντισε να κλέψει την παράσταση και με 23 πόντους να είναι ο MVP του Φοίνικα Σύρου στη νίκη του επί του Παμβοχαϊκού.

Σε έναν αγώνα όπου κύριο χαρακτηριστικό του ήταν τα λάθη (66 συνολικά), οι δύο ομάδες έδειξαν πως χρειάζονται ακόμη χρόνο προκειμένου να φθάσουν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

Η ομάδα των Κυκλάδων στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του Β Ομίλου του League Cup έχοντας καλύτερα ποσοστά σε επίθεση και υποδοχή και λιγότερα λάθη πήρε τη νίκη και ξεκίνησε με το δεξί τις φετινές της υποχρεώσεις.

Ο Τόμισλαβ Ντόκιτς παρά το γεγονός πως μετρά 4 μόλις προπονήσεις, έδειξε έτοιμος να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στο ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποιώντας ένα καλό «ζέσταμα» στο κλειστό του Ρέντη.

Από κοντά και ο Βραζιλιάνος ακραίος των «Πειρατών» Εβάντρο Ντε Σόουζα ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους και με 59% στην επίθεση και 68% στην υποδοχή αποτέλεσε μια αξιόπιστη λύση δίπλα στον Σέρβο αστέρα. Ελπιδοφόρα εμφάνιση πραγματοποίησε και ο νεαρός κεντρικός Θοδωρής Βουλκίδης ο οποίος απέναντι στην πρώην του ομάδα είχε 7/8 επιθέσεις και δύο μπλοκ.

Από την άλλη πλευρά ο Παμβοχαϊκός έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και όσο είχε δυνάμεις και συγκέντρωση ήταν άκρος ανταγωνιστικός μέχρι το 1-1, με τους Κριστιάνο Ολιβέϊρα και Ροντρίγκο Αμπράο να σταματάνε στους 17 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ντεμπούτο με την φανέλα του Παμβοχαϊκού πραγματοποίησε και ο Νίκος Ρουμελιώτης ο οποίος έδειξε πως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βρεθεί στα αγωνιστικά του επίπεδα.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 1 (μπλοκ), Ολιβέιρα 17 (15/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 30% υπ. – 10% άριστες), Ρούμπο 8 (5/12 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γκλάντστοουν 9 (6/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 9 (5/15 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ροντρίγκο 13 (13/21 επ., 36% υπ. – 31% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 59% υπ. – 18% άριστες), Συναδινός (λ), Δημητούλης, Κωτσάκης 1 (1/1 επ.), Τουρνάκης.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ζαλμάς): Φίλιο 9 (6/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Εβάντρο 17 (13/22 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 63% υπ. – 38% άριστες), Λέσκοφ 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Βουλκίδης 10 (7/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 23 (20/28 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 9 (8/18 επ., 1 άσσος, 50% υπ. – 44% άριστες) / Αχιλλεόπουλος (λ, 33% υπ. – 24% άριστες), Χήρας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Ζαλμάς (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : «Αυτά τα ματς είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας και με αυτά που γίνονται δεν ξέρω μέχρι πότε θα διαρκέσει η προετοιμασία μας. Κάτι αρχίζουμε και κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Είμαστε λίγες μέρες όλοι μαζί. Βγαίνουν στο γήπεδο κάποια πράγματα που ήδη έχουμε δουλέψει. Μόλις επανέλθει κανονικά και ο Ντόκιτς θα βοηθήσει πιο πολύ την ομάδα. Ολα τα παιδιά δουλεύουν πρωί βράδυ στο γήπεδο, ανταποκρίνονται στις συνθήκες που υπάρχουν. Το θέμα είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και να κάνουμε καλό ξεκίνημα. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στα ημιτελικά. Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ο σκοπός μας είναι να δούμε την βασική 7αδα μας».

Θοδωρής Βουλκίδης (Φοίνικας Σύρου) : «Eίναι περίεργο να παίζεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα. Είναι πολλά τα συναισθήματα. Είναι πολύ αρχή για να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα. Θέλουμε δουλειά. Στόχος μας είναι η 4αδα. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό με νέους παίκτες και υψηλό επίπεδο και νέους καλούς παίκτες. Στη Σύρο όλα είναι υπέροχα, οι άνθρωποι, το νησί, ο κόσμος και οι συνθήκες εργασίας».