Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ιστορική νίκη

Ιστορική νίκη

Ανάλυσε το

Την πρώτη της νίκη στην μεγάλη κατηγορία πανηγύρισε στην Τούμπα η ΜΕΝΤ αφού με το 3-1 έκαμψε την αντίσταση της Λαμίας και με κορυφαίους τους Σακόγλου- Χατζηηλιάδη έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Η παρουσία του Μέντορα φαίνεται πως έφερε γούρι στην ΜΕΝΤ και φόβο στην Λαμία. Οι «κυανόλευκοι» του Σπύρου Γκολίτση στηριζόμενοι σε…. Ελληνικά χέρια και την επιθετική δεινότητα των Σακόγλου και Χατζηηλιάδη φρόντισαν να πάρουν τη νίκη και μάλιστα με τρίποντο.

Παράλληλα οι Μπίσετ και Ματέο κέρδισαν τα 9 από τα 16 συνολικά μπλοκ και έδωσαν πολύτιμους πόντους στους γηπεδούχους.

Η Λαμία πως ισοφάρισε σε 1-1 και παρά το γεγονός πως Λεόν και Παπαδόπουλος είχαν από 18 πόντους, δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις που είχε στο τρίτο και τέταρτο σετ καθώς το μπλοκ των γηπεδούχων έβαλε στοπ στους νεαρούς παίκτες της με αποτέλεσμα να επιστρέψει άπραγη από την Θεσσαλονίκη.

Το… «κλειδί»

Η υποδοχή στο τέταρτο σετ που έδωσε καλύτερες επιλογές στον Ματέο και σαφέστατα καλύτερες επιθέσεις ήταν το κλειδί της νίκης των «κυανολεύκων». Παράλληλα το μπλοκ στο τρίτο σετ ήταν αυτό που έδωσε λύσεις και το προβάδισμα στους παίκτες του Γκολίτση που κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων τους…

Τάδε έφη…

Σπύρος Γκολίτσης (Προπονητής ΜΕΝΤ) : «Δικαιώνεται η δουλειά και η αγωνιστικότητα της ομάδας μου. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Μπορούσαμε να νικήσουμε και με 3-0 εάν δεν γίνονταν κάποια λάθη στο φινάλε του 2ου σετ και από μας και από τους διαιτητές. Παρότι ισοφαριστήκαμε κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και την τακτική μας απέναντι σε μία καλή ομάδα που μας πίεσε. Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο μας την αξία. Οδηγήσαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, αποφύγαμε τον αμερικανό λίμπερο και στήσαμε καλά το μπλοκ μας. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα με τον Παμβοχαϊκό όπου θα πάμε κι εκεί για τη νίκη».

Γιάννης Μέλκας (Προπονητής Λαμίας) : «Πήγαμε να παίξουμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στην ΜΕΝΤ, μία νεοφώτιστη ομάδα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γιατί παίζει πολύ καλά στην έδρα της. Ωστόσο, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, μπορεί να χάσαμε τα σετ στον πόντο αλλά δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Μας πόνεσε πολύ αυτή η ήττα, πρέπει όμως να το ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αρχής γενομένης με την Ορεστιάδα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου 19 (17/32 επ, 2 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 11 (9/21 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 62% υπ – 43% άριστες), Χατζηηλιάδης 17 (13/27 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 69% υπ – 46% άριστες), Μπισέτ 11 (6/9 επ, 5 μπλοκ), Πάρις 8 (4/6 επ, 4 μπλοκ), Σφενδυλάκης 7 (5/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Αντωνιάδης (λ, 47% υπ – 42% άριστες), Κνάπεκ (λ, 60% υπ – 40% άριστες), Αντιφάκος.
 
ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Καρβούνης, Γκιρτζίκης 6 (4/10 επ, 2 μπλοκ), Γκιμαράες 18 (17/37 επ, 1 άσσος, 67% υπ – 44% άριστες), Μακ Κίμπιν Μ. 12 (8/17 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 50% υπ – 23% άριστες), Χήρας 6 (3/6 επ, 3 μπλοκ), Μακ Κίμπιν Ρ., Αλεξίου 2 (2/8 επ, 29% υπ – 14% άριστες), Παπαδόπουλος 18 (16/34 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Πίτερσον (λ, 80% υπ – 80% άριστες), Μαδούρας, Βλαχόπουλος.