Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη και χαμόγελα στην Ηλιούπολη

Νίκη και χαμόγελα στην Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Τη νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ πανηγύρισε η Ηλιούπολη στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής.

Στο κλειστό της Ηλιούπολης οι απουσίες της Γκλιγκόροβιτς, Σαλούστρου δεν επηρέασαν τις γηπεδούχες της Δήμητρας Λυκογιάννη καθώς φρόντισαν με το 3-0 να κατακτήσουν τη νίκη και να το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ.

Αντίθετα η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τη φετινή χρονιά και την πρόσφατη παραίτηση του Δήμου Φιλιππάτου, προσπάθησε στο δεύτερο και τρίτο σετ του αγώνα, ωστόσο και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να πάρει κάτι παραμένοντας έτσι ουραγός της βαθμολογίας.

Η Ηλιούπολη δείχνοντας αποφασιστικότητα ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα προηγούμενη με 8-2 και με άσο της Σπανού έκανε το 16-5.

Με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και πίεση από το σερβί οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στο 23-9 με άσο της Λάβδα, για να ολοκληρώσει την επικράτηση της Ηλιούπολης η Σπανού κάνοντας το 25-11.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη κάνοντας το 4-5 και με καλές άμυνες και επιθέσεις ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 12-11.

Η Ηλιούπολη τρέχοντας ένα σερί έφθασε στο 19-14, όμως οι «κιτρινόμαυρες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 21-21 δημιουργώντας προϋποθέσεις έκπληξης.

Μια έκπληξη όμως που δεν έγινε αφού οι «ερυθρόλευκες» με την Σπανού έκαναν το 23-21, ωστόσο οι φιλοξενούμενες μείωσαν στο 24-23 και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν  όμως η Λάβδα με ατομικό μπλοκ έγραψε το 25-23 και το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τις γηπεδούχες καθώς μετά τους πρώτους πόντους ανέβασαν την απόδοσή τους αφήνοντας πίσω την ΑΕΚ και με το ευρύ 25-12 πανηγύρισαν την 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα. 

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Καταφέραμε να πάρουμε ένα «καθαρό» αποτέλεσμα ψυχολογίας, αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ώστε να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας, αποφεύγοντας λάθη και κενά του δεύτερου σετ. Κοιτάζουμε μπροστά γιατί μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια την εβδομάδα που έρχεται, την Τετάρτη στη Σαντορίνη και την επόμενη Κυριακή εντός με τον Ολυμπιακό».

Χάρης Σκουτελάκος: “Στο πρώτο σετ μπήκαμε πολύ νωθρά κι έχοντας κακή υποδοχή δεν μπορέσαμε να κάνουμε παιχνίδι. Στο β’ σετ δυσκολέψαμε εμείς την υποδοχή του αντιπάλου, είχαμε τον έλεγχο αλλά στο τέλος πληρώσαμε τα δικά μας λάθη με αποτέλεσμα στο τρίτο σετ να έχουμε την εικόνα του πρώτου και χωρίς υποδοχή να το χάσουμε εύκολα”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-11, 25-23, 25-12

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Σπανού, Τσουμήτα, Κις, Γιοβάνη, Μαλουσάρη, Λάβδα / λ. Κοκίου
ΑΕΚ (Σκουτελάκος): Νούσια, Γεωργαντά, Βάφη, Ζίγκα, Καλαφατάκη, Καράτερζη / λ. Αργυροπούλου, Φιλιπιόνκα, Βενέτη