ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη-κορυφής με Τζούριτς

Νίκη-κορυφής με Τζούριτς

Ανάλυσε το

Τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο πανηγύρισε η Ελλάδα και με το 3-0 έκανε το 2×2 στο World League και τον Όμιλο που φιλοξενείται στην Κοζάνη ικανοποιώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν τους διεθνείς μας.

Τη δεύτερη νίκη της στην Κοζάνη κατάκτησε η Εθνική μας ομάδα καθώς οι Πορτορικανοί του Χαβιέρ Γκασπάρ δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στις διαθέσεις των διεθνών μας .

Το ντεμπούτο του Δημήτρη Τζούριτς ήταν πετυχημένο, καθώς ο διαγώνιος της Εθνική μας με 12 πόντους στα δύο σετ που αγωνίστηκε ήταν ο κορυφαίος του αγώνα έχοντας 8/12 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 2 άσους.

Η Εθνική μας ομάδα βγάζοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι της ενθουσιασμό, πάθος και αποφασιστικότητα πανηγύρισε το τρίποντο σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά είχε κόντρα μόνο στο 2ο σετ όταν και οι Λατινοαμερικάνοι ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος. Ωστόσο οι πόντοι από τους Φράγκο και Κουμεντάκη αλλά και το λάθος του Μοράλες έφερε την Ελλάδα στο 2-0.

Ο Δρίκος σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα ξεκίνησε τον Τζούριτς διαγώνιο, ακραίους τους Κουμεντάκη-Φράγκο, πασαδόρο τον Τερζή, τους Ανδρεάδη- Πετρέα κεντρικούς και λίμπερο τον Γκαρά.

Με τον Τζούριτς να είναι πολύ καλός, τον Κουμεντάκη αποτελεσματικό και τους κεντρικούς μας σε καλή μέρα η Ελλάδα ξεκίνησε καλά τον αγώνα και με το 25-16 έκανε εύκολα το 1-0.

Στο δεύτερο σετ το Πουέρτο Ρίκο ανέβασε την απόδοσή του με αποτέλεσμα η Εθνική μας να δυσκολευθεί περισσότερο. Το καλό ξεκίνημα που είχε η Ελλάδα προηγούμενη με 5-1 δεν είχε συνέχεια αφού οι Λατίνοι ισοφάρισαν σε 7-7 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο -πόντο μέχρι το 16-16. Εκεί το Πουέρτο Ρίκο με το λάθος του Κουμεντάκη και τον άσο του Γκόας πέρασε μπροστά με 16-18 δημιουργώντας προϋποθέσεις έκπληξης.

Ωστόσο η απάντηση των διεθνών μας ήταν άμεση αφού με ένα σερί 3-0 (Τζούρτις, λάθος Γκοας, Ανδρεάδης) έκανε το 19-18.

Ο Μοράλες ισοφάρισε σε 19-19 αλλά αυτή ήταν και τελευταία φορά για την ομάδα του καθώς η Εθνική μας με τον Πέτρέα και το λάθος των φιλοξενούμενων στον φιλέ έκανε το 22-19.

Το Πουέρτο Ρίκο μείωσε σε 22-21 προσπαθώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι όμως ο Φράγκος και ο Κουμεντάκης έγραψαν το 24-21 και στο τέλος με λάθος σερβίς του Μοράλες έγινε το 25-22 και το 2-0 που άνοιξε την πόρτα της νίκης στην Ελλάδα.

Στο τρίτο σετ ο Δρίκος προφύλαξε τον Τζούριτς βάζοντας τον Ασπιώτη στην διαγώνιο, ενώ πέρασε και τον Πρωτοψάλτη στην θέση του Φράγκου.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Εθνική μας να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να πάρει τη νίκη και το τρίποντο. Παρά το αγχοτικο ξεκίνημα (6-7) η Εθνική μας με τον Πρωτοψάλτη και τον Ανδρεάδη κατάφερε να κάνει το 10-7 και με τον Κουμεντάκη λίγο αργότερα το 13-10.

Οι φιλοξενούμενοι όμως με ένα σερί 4-0 προσπέρασαν στο σκορ με 13-14, όμως το λάθος σερβίς του Μοράλες και ο άσος του Πρωτοψάλτη έφεραν το 15-14 και λίγο αργότερα ο άσος του Πετρέα και ο πόντος του Τερζή το 19-15.

Κάπου εκεί οι Λατίνοι πέταξαν λευκή πετσέτα καθώς η Ελλάδα με καλό μπλοκ και τα λάθη των Πορτορικανών έφθασε στο 22-16 και στο 25-19 που έφερε το τρίποντο.

Τάδε έφη…

Σωτήρης Δρίκος (Προπονητής Ελλάδας) : «Το Πουέρτο Ρίκο είναι μία ομάδα που δεν έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν κάποιες φορές δύσκολο να αντιμετωπίσεις τα αθλητικά προσόντα τους και τις κινήσεις τις οποίες έκαναν. Αυτό που κρατάω είναι ότι τους οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη, παίζοντας στο δικό μας ρυθμό και δεν αποσυρθήκαμε. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας στα μέτρια σημεία του παιχνιδιού μας, τους δημιουργήσαμε ανασφάλεια με αποτέλεσμα να χάσουν τον ρυθμό τους».

Για την επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς: «Ο Δημήτρης (σσ Τζούριτς) γι’αυτό είναι αρχηγός. Έχει τη δύναμη, το σθένος να τραβάει την ομάδα και τον εαυτό του, έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τώρα είναι να μπει σιγά σιγά μέσα στην ομάδα και βήμα βήμα θα κάνει ακόμα περισσότερα».

Για το αυριανό παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα. Δεν έχουν τα ίδια αθλητικά προσώπα όμως έχει πολύ καλούς χειριστές της μπάλας, έχει μεγάλη ταχύτητα στο side out. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ελλάδα (Δρίκος) Τζούριτς 12 (8/12 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Τερζής 2 (2/2 επ.), Πετρέας 10 (7/10 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 10 (7/13 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 38% άριστες), Φράγκος 1 (1/5 επ., 60% υπ. – 50% άριστες), Γκαράς –λ (60% υπ. – 30% άριστες) / Πρωτοψάλτης 7 (6/9 επ., 1 άσο, 67% υπ. – 56% άριστες).
Πουέρτο Ρίκο (Γκασπάρ) Μοράλες 10 (9/19 επ, 1 μπλοκ), Γκόας 4 (1/2 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Λόπεζ 7 (7/11 επ., 48% υπ – 29% άριστες), Ροντρίγκες 3 (2/4 επ, 1 άσο), Σιέρρα 4 (4/6 επ.), Σάντζεζ 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ – 30% άριστες), Ντελ Βάλε-λ (43% υπ – 26% άριστες) / Νιέβες 1 (1/2 επ.), Ιγκλέσιας, Ριβέρα Ε. 2 (2/4 επ., 60% υπ – 40% άριστες), Αρτσίλα, Ριβέρα Χ.