ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη-οξυγόνο για Πιατσέντζα

Νίκη-οξυγόνο για Πιατσέντζα

Το ένστικτο της επιβίωσης “μίλησε” για την Πιατσέντζα στον 3ο τελικό των πλέι οφ της Serie A γυναικών, όπου η οικοδέσποινα φιναλίστ, παρά τον τραυματισμό της λίμπερο Λεονάρντι, επικράτησε με 3-1 (23-25 25-21 25-22 26-24) σετ της Imoco Volley Conegliano και μείωσε σε 2-1 τις νίκες παραμένοντας “ζωντανή” στο κυνήγι του τίτλου. Στις 2 Μαϊου ο 4ος τελικός στο Κονελιάνο.

Η γνωστή ρήση “η αρχή είναι το ήμισι του παντός” δεν ίσχυσε χθες στο Palabanco για την φιλοξενούμενη ομάδα. Η παρέα της Βασιλαντωνάκη (1 πόντο), που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 4ο σετ, καθώς επέστρεψε στο αρχικό σχήμα των “Πανθήρων” η Ίζι, που με 16 πόντους έδειξε να χει ξεπεράσει τον τραυματισμό της, όχι μόνο προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά στο 24-22 η αντίπαλός της έχασε λόγω θλάσης στη γάμπα και τη βασική της λίμπερο, Λεονάρντι.

Εκεί λοιπόν που με την είσοδο της ακραίας Βαλεριάνο αντί της Λεονάρντι, πολλοί πίστεψαν ότι  η γηπεδούχος θα καταρεύσει, η ομάδα της Ογκνιένοβιτς έβγαλε πάθος και χαρακτήρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να “γυρίσει” το ματς και κερδίζοντας τα τρία επόμενα σετ να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη σειρά των φετινών τελικών των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τοπ σκόρερ για τις νικήτριες η Σοροκάιτε με 22 πόντους, ενώ έναν λιγότερο είχε η Ρόμπινσον των φιλοξενούμενων.

Μία νίκη που μολονότι, ενόψει του προσεχούς 4ου τελικού στο Κονελιάνο (2/5),  τον πρώτο λόγο στον τίτλο τον έχει  ακόμη η ομάδα της Βασιλαντωνάκη, σίγουρα αναθερμαίνει τις ελπίδες της Πιατσέντζα για την “κούπα”.

Foto: Laura Rovellini / Facebook Piacenza