Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη-οξυγόνο για την Ηλιούπολη

Νίκη-οξυγόνο για την Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Νίκη-ανάσα για την Ηλιούπολη η οποία στο ντέρμπι της ουράς «αφόπλισε» τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 και έκανε βαθμολογικό άλμα φτάνοντας στους 18 πόντους.

Από την άλλη η ομάδα της Θεσσαλονίκης που έμεινε στην 9η θέση ήταν «σκληρό καρύδι» καθώς για τρία σετ, έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη, η οποία τελικά έδειξε πάθος, χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και πήρε το πολύτιμο τρίποντο που ήθελε τόσο πολύ.

Η μονομαχία των δυο ομάδων ήταν σκληρή από το πρώτο σετ. Οι φιλοξενούμενες του Αίαντα Ευόσμου εκμεταλλευόμενες το άγχος των γηπεδούχων πήραν σταθερό προβάδισμα με 9-12, 13-16, υποχρεώνοντας την Ηλιούπολη να κυνηγάει στο σκορ μέχρι το 19-21.

Εκεί οι γηπεδούχες με μεγάλη πίστη και πάθος έκαναν την ανατροπή αρχικά ισοφάρισαν σε 23-23 ενώ στη συνέχεια με άουτ επίθεση της Φαμπιαν και κρίσιμη κόντρα επίθεση πήραν τελείωσαν το σετ με 25-23 πήραν το προβάδισμα με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενες με όπλο το σέρβις, «χάλασαν» την υποδοχή της Ηλιούπολης και με αιχμές στην επίθεση τις Φαμπιάν, Ανδρονικίδου, Κυριακίδου, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και πήραν πολύ εύκολα μεγάλο προβάδισμα με 9-16, 14-19, η Ηλιούπολη μείωσε σε 20-23 αλλά η ομάδα του Εύοσμου τελείωσε το σετ με 21-25 και έφερε το ματς στα ίσια με 1-1.

Στο τρίτο σετ οι ομάδες πάλεψαν σκληρά ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχες με Βούκοβιτς, Γιοβάνη κατόρθωσαν να ξεφύγουν με 18-14, 21-17 και τελικά κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-22 και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Η απώλεια του τρίτου σετ έφερε την κατάρρευση για τον Αίαντα και επέτρεψε στην Ηλιούπολη πολύ εύκολα να προηγηθεί με το εντυπωσιακό 19-9 και να τελειώσει το σετ με 25-13 και να σφραγίσει το συνολικό 3-1 σετ.

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη:(Ηλιούπολη) «Σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος η σημερινή είναι μια μεγάλη νίκη αλλά έχουμε ακόμη μέλλον. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς, το καταφέραμε και ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά για την συνέχεια».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης:(Αίαντας) «Θεωρώ ότι βγάλαμε τα μάτια μας στο σημερινό παιχνίδι, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Είμαστε ακόμη εντός στόχων, δεν είναι ώρα για πανικό αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερη προσπάθεια απ’ όλους μας»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-23, 21-25, 25-22, 25-13

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Μαρκοπούλου, Γιοβάνη, Μπανικά, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Αργυροπούλου -λ / Βέλλιου, Ευθυμιοπούλου

Αίας Ευόσμου (Ζωλασταθιάδης) Κυριακίδου, Χρηστινίδου, Ναϊντένοβα, Φαμπιάν, Ανδρονικίδου, Στεφανίδου, Γεωργιάδου -λ / Καλαγασίδη, Ξανθοπούλου, Καράτερζη Τοσουνίδου, Γλυκίδου.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...