Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η νίκη που έγραψε ιστορία (video)

Η νίκη που έγραψε ιστορία (video)

Μια από τις πλέον ιστορικές ημέρες του Ολυμπιακού είναι η 10η Μαρτίου καθώς σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια οι Πειραιώτες στο ΣΕΦ, παρουσία 18.000 και πλέον φιλάθλων τους, επικράτησαν με 3-2 της Βούπερταλ κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων. Το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους…

Ημέρα δόξας και καταξίωσης είναι η 10η Μαρτίου για το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς το 1996 οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούσαν την κορυφή της Ευρώπης…

Σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός παρουσία 18.000 κόσμου του υποδέχθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τους Γερμανούς της Μπάγερν Βούπερταλ και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 71α τότε γενέθλια του.

Η «παρέα» του Μουστακίδη, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκη, Γκιούρδα, Τσακιρόπουλου Χριστοφιδέλη, αλλά και των Κουβανών Ροδόλφο Σάντσες και Οσβάλντο Ερέρα  με το 3-2 επί της Βούπερταλ έστελναν στα ουράνια όλους τους Πειραιώτες και πανηγύριζαν έξαλλα την πρώτη ευρωπαϊκή «κούπα»…

Ένα τρόπαιο που ήταν και το παρθενικό του Ολυμπιακού σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη των «ερυθρολεύκων».

Από την ομάδα του 1996 μοναδικοί που συνεχίζουν στον Ολυμπιακό και εξακολουθούν να κατακτούν τίτλους είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης και η «ψυχή»  των αποδυτηρίων ο φροντιστής των Πειραιωτών Σπύρος Μπλέτσας.

Ο Γιώργος Ντράγκοβιτς στον τελικό του ΣΕΦ είχε 8 πόντους και 11 αλλαγές-μιας και είχαμε το παλαιό σύστημα καταγραφής πόντων- και μιλώντας στον ΑΡΤ FM 90,6 για την επιτυχία αυτή υπογράμμισε «Θυμάμαι τον κόσμο στο κατάμεστο γήπεδο και τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη. Ζήσαμε φοβερά πράγματα. Φύγαμε γυμνοί από το γήπεδο και πιστεύω πως δεν θα τα ξαναζήσουμε. Είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα».

Η σύγκριση του τότε με το τώρα μοιραία με τον «Ντράγκο» να τονίζει «Τότε εμείς κάθε χρόνο παίζαμε σε Final 4 και ο Ολυμπιακός είχε σερί 8-9 συμμετοχές σε Final 4. Εγώ μόνο είχα 9 και ο Ολυμπιακός έχει παίξει σε 2 ακόμη. Βλέπεις τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει καν στην επόμενη φάση των ομίλων. Τότε εμείς με τον Ολυμπιακό είχαμε φτιάξει ένα όνομα. Πηγαίναμε να παίξουμε με ορισμένες ομάδες που χάνανε μόνες τους. Μας τρέμανε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μερικές ομάδες γερμανικές που ήταν καλές και όταν παίζαμε μαζί οι παίκτες τους τρακάρανε μεταξύ τους. Χάνανε μόνοι τους. Εμείς δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι ή να παίξουμε».

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΕΦ