Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη… προπόνησης Ολυμπιακού στην Ορεστιάδα

Νίκη… προπόνησης Ολυμπιακού στην Ορεστιάδα

Ανάλυσε το

Εύκολο απόγευμα είχε στην Ορεστιάδας ο Ολυμπιακό αφού δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει 3-0 (25-9,25-21, 25-11) του Αθλητικού Ομίλου κατά την 6η αγωνιστικής, με τον Μπόσκαν να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Σουλτανόπουλο-Ρουμελιωτάκη.

Μια από τις ευκολότερες νίκες του στον Έβρο πανηγύρισε στην Ορεστιάδα ο Ολυμπιακός. Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας βαθιά πληγωμένος από τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από τους Πειραιώτες που έφθασε γρήγορα και άνετα στο τρίποντο κατά την 6η αγωνιστική.

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν έχοντας εκτός του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και βλέποντας πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των ομάδων φρόντισε να κάνει rotation κρατώντας στα… «πιτς» τον Στεφάνου, Φράγκο, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Ρουμελιωτάκη και Σουλτανόπουλο στην θέση των Κοκκινάκη και Νταφ.  

Παρά την απουσία του Αγκάμεζ η διαφορά δυναμικότητας και στόχων των δύο ομάδων φάνηκε ξεκάθαρα από το πρώτο σετ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και με το καλημέρα έδειξε πως ήθελε να τελειώνει γρήγορα με την υπόθεση νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας διαγώνιο τον Νίκο Ζουπάνη με το 1-6 και το 2-8 έφθασαν εύκολα στο πρώτο τεχνικό ταϊμ-αουτ. Οι γηπεδούχοι όντας σε μεταβατική περίοδο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού που έκανε το 6-16 και στο τέλος με το επιβλητικό 9-25 απέκτησε το προβάδισμα με 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο Σλόμπονταν Μπόσκαν βλέποντας την διαφορά δυναμικότητας να είναι τεράστια πέρασε στον πάγκο τους τον Τζάστιν Νταφ και Μενέλαο Κοκκινάκη βάζοντας τους Σουλτανόπουλο και Ρουμελιωτάκη.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά έδειξαν σημάδια βελτίωσης με αποτέλεσμα στην αρχή του δεύτερου σετ να υπάρξει κόντρα με τους «πράσινους» να έχουν μικρό προβάδισμα μέχρι το 13-12, ωστόσο ο Ολυμπιακός φρόντισε με ένα μικρό σερί να κάνει το 15-18.

Με τους Μορέλος και Λουκούμι οι ακρίτες μείωσαν στο 20-22 , ωστόσο οι Πειραιώτες με την εμπειρία τους φρόντισαν να τελειώσουν αναίμακτα το σετ στο 21-25 κάνοντας το 0-2.

Το τρίτο σετ της αναμέτρησης ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας να είναι μαζί στο σκορ με τον Ολυμπιακό στο 4-4, όμως οι «ερυθρόλευκοι» γρήγορα έκαναν το 4-8 και το 6-13 βάζοντας τέλος σε κάθε «όνειρο» των «πράσινων».

Η διαφορά ανέβηκε στο +10 με το 6-16 και το 7-17, για να τελειώσει η αναμέτρηση στο 11-25 που χάρισε στον Ολυμπιακό το 6o τρίποντο της φετινής χρονιάς, (4ο «καθαρό» 3-0) που τον κρατά αήττητο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τάδε έφη…

Ο τεχνικός της Ορεστιάδας Σωτήρης Μπεκιάρης τόνισε: «Το παιχνίδι με τα προβλήματα που έχουμε, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Βάλαμε κάποιους έφηβους στο παιχνίδι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά πρέπει να παλεύεις. Έτσι είναι και στη ζωή, πρέπει να παλεύεις. Θα προσπαθήσουμε να ανασυγκροτήσουμε την ομάδα, θα ξεκινήσουμε με το παιχνίδι στη Πάτρα. Αν μπορούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις τον Δεκέμβριο θα είναι ευχής έργον, αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Ο πασαδόρος της Ορεστιάδας Δημήτρης Ράπτης δήλωσε: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, είχαμε δυσκολίες. Από κει και πέρα προχωράμε και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι έχουμε τις ακαδημίες κοντά μας και έχουμε παραγωγή παικτών. Εμείς θα πάμε στην Πάτρα με καλή ψυχολογία, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά στα επόμενα παιχνίδια».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη και τον τρόπο που ήρθε. Ήταν μία επαγγελματική νίκη, παίξαμε καλά. Ξέραμε ότι η Ορεστιάδα έχει νέους παίκτες και αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που παίξαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Πλέον κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα είναι δύσκολο αλλά παίζουμε στην έδρα μας και περιμένω ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ είπε: «Το αποτέλεσμα μας ευχαριστεί και για τον τρόπο που ήρθε. Μπράβο στα παιδιά που μπήκαν όπως ο Ζουπάνι, ο Σουλτανόπουλος και ο Ρουμελιωτάκης. Παίξαμε καλό και γρήγορο βόλεϊ και είμαστε χαρούμενοι που ήρθε το 3-0. Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε και στο μέλλον σίγουρα θα γίνει αυτό».

 

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Μπεκιάρης): Γκριν 6 (6/22 επ), Ράπτης, Λουκούμι 10 (9/23 επ, 1 άσσος, 66% υπ – 47% άριστες), Καραμπαλί 6 (2/3 επ, 4 μπλοκ), Πεντίδης 5 (5/10 επ), Κανταρίδης 4 (3/8 επ, 1 άσσος, 29% υπ – 21% άριστες) / Αντωνιάδης (λ, 63% υπ – 32% άριστες), Μποζίδης, Τσιουτσιουλούδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 1 (1/2 επ), Ζουπάνι 20 (15/21 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1/1 επ), Κοκκινάκης 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 100% υπ – 0% άριστες), Άθος Κόστα 4 (3/5 επ, 1 άσσος), Τσούπκοβιτς 19 (18/21 επ, 1 μπλοκ, 57% υπ – 43% άριστες) / Στεφάνου (λ, 90% υπ – 70% άριστες), Σουλτανόπουλος 1 (1/3 επ), Ρουμελιωτάκης 5 (4/10 επ, 1 άσσος, 36% υπ – 9% άριστες)