Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη σωτηρίας για Λαμία

Νίκη σωτηρίας για Λαμία

Ανάλυσε το

Την δεύτερη νίκη της στην Α1 πανηγύρισε η Λαμία και με το «καθαρό» 3-0 επί της ΜΕΝΤ πρόσθεσε ένα πολύτιμο τρίποντο που είναι καθοριστικό για τη συνέχεια και την «μάχη» παραμονής που δίνει.

Φιλί της ζωής πήρε κατά την 14η αγωνιστική η Λαμία απέναντι στην ΜΕΝΤ. Οι «κυανόλευκοι» του Κατσιγιάννη με τους Μίσιτς και Τσαδήμα να κάνουν το ντεμπούτο τους νίκησαν τη ΜΕΝΤ των πολλών προβλημάτων και μπορούν να αισιοδοξούν για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα η ΜΕΝΤ έκανε την προσπάθειά της, κυρίως στο α σετ όταν και προηγήθηκε με 13-16, ωστόσο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους γηπεδούχους και να αποφύγει την ήττα. Μία ήττα που έφερε τον προπονητής Σπύρο Γκολίτση να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του από την ομάδα που υπηρέτησε πιστά τα τελευταία 11 χρόνια, επιβεβαιώνοντας την είδηση που έγραψε το Volleyplanet πριν τον αγώνα.

Ο Γυμναστικός με το τρίποντο αυτό έφθασε στους 7 βαθμούς μείωσε την διαφορά του με την ΑΕΚ και τον Άρη στον έναν και 3 βαθμούς αντίστοιχα και πλέον μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της παραμονής.

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Κάναμε μία ακόμα καλή εμφάνιση και πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια μας για παραμονή. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι σημαντικό που γυρίσαμε το 1ο σετ ενώ χάναμε με 16-13. Τα δύο παιδιά που ήρθαν, ο Μίσιτς και ο Τσαδήμας βοήθησαν πολύ και μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές κάναμε ένα πολύ καλό σύνολο. Συγχαρητήρια σε όλους. Το μυαλό μας είναι στον αγώνα με ».

Σπύρος Γκολίτσης (Προπονητής ΜΕΝΤ) : «Ο κόμπος έφτασε στο κτένι. Είναι πολλά πράγματα που έχουν μαζευτεί και είναι καλύτερο για όλους να αποχωρήσω. Αποχωρώ για οικογενειακούς λόγους. Αν είχαμε την ομάδα που ξεκινήσαμε αυτό το πρωτάθλημα θα είχαμε καλύτερη συγκομιδη βαθμών και θα ήμασταν σίγουρα εντός 8αδας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

*Το στατιστικό θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγάννης): Καβαδάς, Ούγκο Γκιμαράες, Τεσέιρα, Φαμπιάνο, Μαδούρας, Γκιρτζίκης / Τσαδήμας (λ), Μίσιτς.

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Χατζηηλιάδης, Χρυσάφης, Παπαϊακώβου, Μπίσετ, Παντίρης, Σακόγλου / Αντωνιάδης (λ), Μάντζιος, Αντιφάκος, Ναζίρης, Κλέσερντ.