Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η νίκη στον Αίαντα, οι εντυπώσεις στον Πορφύρα

Η νίκη στον Αίαντα, οι εντυπώσεις στον Πορφύρα

Ανάλυσε το

Στο ταϊ-μπρεϊκ έλυσαν τις διαφορές τους Αίας Ευόσμου και Πορφύρας, με τις «ερυθρόλευκες» της Θεσσαλονίκης να προηγούνται με 2-0 αλλά στο τέλος να επικρατούν με 3-2 και να πανηγυρίζουν την 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα…

Τη νίκη στις λεπτομέρειες του ταϊ-μπρεϊκ πανηγύρισε ο Αίας Ευόσμου κατά την 5η αγωνιστική, αφού ο Πορφύρα αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά «πολύ σκληρός για να…χάσει» και πάλεψε στα ίσα τον αγώνα.

Οι γηπεδούχες του Ηλία Ζωλασταθιάδη ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και με το 25-20 και 25-17 έκαναν το 2-0 δείχνοντας πως θα έφθαναν στο τρίποντο.

Ο Πορφύρας όμως για ένα ακόμη παιχνίδι μπόρεσε να αντιδράσει… Βελτίωσε τα ποσοστά του σε επίθεση και υποδοχή, έβγαλε «μαχητικότητα» και  με το 25-17 και 25-14 έστειλε το παιχνίδι στο ταϊ-μπρεϊκ.

Εκεί ο Αίαντας έδειξε να συνέρχεται από τον… «λήθαργο» των προηγούμενων σετ προηγήθηκε με 8-3 και παρά την αντεπίθεση της ομάδας του Πειραιά κράτησε την υπέρ του διαφορά φθάνοντας στο 15-11 και το 3-2.

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (Προπονητής ΑΠΣ Αία Ευόσμου): «Όπως το περιμέναμε, παίξαμε με μία πολύ ανταγωνιστική και πειθαρχημένη ομάδα. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ενέργειά μας γιατί κάθε φορά που προκύπτει παιχνίδι μεσοβδόμαδα, τα περισσότερα παιδιά έρχονται από τη δουλειά τους. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία, πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Συγχαρητήρια στον Πορφύρα γιατί έχει ένα αξιόμαχο σύνολο».
 
Βασίλης Πανδής (Προπονητής ΑΟΦ Πορφύρα): «Είχαμε κάποιο πρόβλημα προσαρμογής στη υποδοχή μας στα δυο πρώτα σετ,δεν πήγαμε καλά, με αποτέλεσμα να τα χάσουμε σχετικά εύκολα .Αφού προσαρμοστήκαμε, βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό εκτός από τον έναν βαθμό που πήραμε και το γεγονός ότι μπορέσαμε να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε στο τάι μπρέικ ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Κρατάμε την μια ακόμη καλή εμφάνιση και συνεχίζουμε !!

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΠΣ ΑΙΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Γκουίτζι, Ανδρονικίδου, Βλάχου, Τζούριτς, Χαμαλίδου, Κούση / Ιακωβίδου (λ), Γιορανίδη, Αργυρίου, Δαμιανίδου, Καλαγασίδου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Δραγουμάνου, Θαλασσινού, Άντερσον, Σιδεράτου, Φωτεινού, Κωνσταντέλλου / Σαμπάτη (λ), Ευθυμιάδη, Σπυριδάκη, Γκούρα, Νικολάκη.