Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκη τετράδας για ΠΑΟΝ στα Κύμινα

Νίκη τετράδας για ΠΑΟΝ στα Κύμινα

Ανάλυσε το

 Σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο που του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρηθεί στην τετράδα, πέτυχε ο Πανναξιακός που επικράτησε των Μακεδόνων με 3-1 για την 9η αγωιστική ενω παράλληλα πήρε ψυχολογία για το αναβληθέν ματς που ακολουθεί την Τετάρτη με το Μαρκόπουλο στα Μεσόγεια.

Κορυφαία των νικητών η Αργεντίνα Φρέσκο ενω αξιοσημείωτο είναι ότι η Οικονομίδου πήρε 8 άσους στο τρίτο σετ, διέλυσε την υποδοχή των Μακεδόνων και κέρδισε ουσιαστικά μονη της το σετ.

Απο την αλλη οι Μακεδόνες με τη δεύτερη σερί ήττα τους, δεν μπόρεσαν να παρουν κατι παραπάνω στα Κύμινα, έμειναν χαμηλά στην 11η θέση ενω την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός τον ΠΑΟ. Το στοιχείο που έκρινε το ματς ήταν η ανωτερότητα των νησιωτών σε σέρβις-υποδοχή.

Πολύ καλό το ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Πανναξιακού καθώς με πίεση στο σέρβις, καλό μπλοκ και πολλές λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε με 15-20. Οι Μακεδόνες αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 20-24 αλλά οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να πάρουν το σετ με 20-25 και να κάνουν το 0-1.

Στο δεύτερο οι παίκτριες του Σκουλικάρη έβγαλαν αντίδραση, βελτίωσαν την υποδοχή τους, δυσκόλεψαν το σέρβις τους και με αποτελεσματική επίθεση πήραν το προβάδισμα στο σετ με 11-9, 15-13, 19-16 και 25-22 και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ.

 Στο τρίτο σετ η πολύ κακή υποδοχή των Μακεδόνων και ο ρυθμός που έπιασε ο Πανναξιακός στο σέρβις και την επίθεση του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει πανεύκολα το σετ με 11-25 και να περάσει μπροστά.με 1-2 σετ.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν και το τέταρτο σετ όπου ο Πανναξιακός με φόρα και ταχύτητα από την κατάκτηση του τρίτου σετ, κυριάρχησε σε σέρβις και μπλοκ και με πλουραλισμό στην επίθεση επικράτησε με 18-25 και τελικό σκορ 1-3.

Τάδε έφη…

Μανώλης Σκουλικάρης:(προπονητής Μακεδόνων) «Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό… Δεν μπορούμε να έχουμε διάρκεια αφού είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, ασθένειες ενώ σήμερα μας πρόδωσε η υποδοχή μας. Συγχαρητήρια στη Νάξο για τη δίκαιη νίκη της».

Γιώργος Ρούσης:(προπονητής Πανναξιακού) «Κάναμε μια καλή εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα, όπου αντίπαλοι μας έχουν χάσει βαθμούς κι εμείς έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει όμως χρόνο καθώς έχουμε συνεχόμενα ματς και πρέπει να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 20-25, 25-22, 11-25, 18-25

Μακεδόνες (Σκουλικάρης) Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Μυρίδου –λ / Τζαγκαράκη, Στεφανίδου, Ευθυμιάδου, Παπαδοπούλου

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Ξαγοραράκη, Γάτση

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...