Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη της μιας ανάσας για Φοίνικα Σύρου

Νίκη της μιας ανάσας για Φοίνικα Σύρου

Ανάλυσε το

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση της Ερμούπολης ο Φοίνικας Σύρου καθώς με το 3-0 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας οι «Πειρατές» επέστρεψαν στις νίκες πανηγυρίζοντας ένα εύκολο τρίποντο.

Η αποχώρηση του Όβερμαν από την Σύρο δεν κόστισες στους «Πειρατές» καθώς χρειάστηκαν μόλις 1 ώρα και έξι λεπτά προκειμένου να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Θρακιώτες και να κερδίσουν το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.

Οι νησιώτες του Νίκολιτς με κορυφαίο τους Μρντακ και Παπαδόπουλο δεν δυσκολεύθηκαν απέναντι στους «πράσινους» του Έβρου και με το 3-0 κατέκτησαν το τρίποντο που τους δίνει βαθμούς και ψυχολογία εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αντίθετα ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας δεν κατάφερε να κοντράρει τους γηπεδούχους  σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, έδειξε χτυπητές αδυναμίες και κάνοντας το χειρότερο παιχνίδι της χρονιά γνώρισε φυσιολογικά την ήττα.

Ο Φοίνικας Σύρου αν και βρέθηκε να χάνει με 6-8 στο πρώτο τεχνικό ταϊμ-άουτ του αγώνα, ανέβασε την απόδοσή του και με πρωταγωνιστή τον Μρντακ έκανε το 16-13 και αποτελεσματικές επιθέσεις λίγο αργότερα το 21-16. Με την διαφορά πλέον να είναι μη αναστρέψιμη για τους «πράσινους» οι γήπεδούχοι με το 25-18 έκαναν το 1-0 αποκτώντας το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ είχαμε την ίδια εικόνα αφού οι Συριανοί ανεβάζοντας τα ποσοστά τους σε επίθεση και υποδοχή και με τους Παπαδόπουλο και Μρντακ να μην έχουν πρόβλημα απέναντι στο αντίπαλο μπλοκ, έφθασαν προηγήθηκαν 8-4 και 14-9 και 16-10.

Οι Εβρίτες παρά τις αλλαγές του Μέρτεν και την προσπάθεια του Μορέλο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, αφού ο Φοίνικας με κεκτημένη ταχύτητα έκανε το 20-15 και το 25-17 που έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο.

Το τρίτο σετ ήταν κυριολεκτικά μια προπόνηση για τους Πειρατές που μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τον αγώνα, με τον Μέρτεν να ξεκινά με διαγώνιο τον Ιωαννίδη στην θέση του αρνητικού Γκρίν Ρότζερς.

Αυτό όμως δεν άλλαξε τα πράγματα για τους Θρακιώτες αφού οι Συριανοί προηγήθηκαν με 8-1 και 17-7 τελειώνοντας το σετ μόλις σε 21 λεπτά με 25-9 (!!!).  

Τάδε έφη…

Ντούσκο Νίκολιτς (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή και τα όσα έγιναν, θέλαμε να πετύχουμε μία καλή νίκη. Σήμερα πιέσαμε πολύ τον αντίπαλό μας και φτάσαμε εύκολα στη νίκη, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τους παίκτες μου. Είχαμε την ατυχία με τον Όβερμαν και πλέον περιμένουμε τον αντικαταστάτη του. Ο παίκτης με τον οποίο είμαστε σε προχωρημένος συζητήσεις τον ξέρω και τον ξέρετε καλά, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Μίκαελ Μέρτεν (Προπονητής ΑΟ Ορεστιάδας) :  «Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από τον Φοίνικα, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο πόντο του αγώνα. Την Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση με την διοίκηση για να δούμε τι θα γίνει…».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς): Πάρις 5 (1/2 επ., 4 άσους), Μρντακ 14 (9/16 επ., 5 μπλοκ), Παπαδόπουλος 14 (8/8 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ), Χήρας 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Σούρδι 8 (5/12 επ., 2 άσους, 1 μπλοκ, 73% υπ.-47% αρ.), Εφραιμίδης 3 (3/6 επ., 29% υπ.-14% αρ.), Ζήσης (λ-50% υπ.-38% αρ.), Ρεϊνάλντο, Κουμιώτης

Ορεστιάδα (Μέρτεν): Αναστασιάδης 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Γκριν 3 (3/12 επ.), Καραμπαλί 2 (1/6 επ, 1 μπλοκ), Πεντίδης 2 (2/4 επ.), Μορέλος 9 (9/19 επ., 63% υπ.-44% αρ.), Λουκούμι 2 (2/12 επ., 25% υπ.-13% αρ.), Καρασαβίδης (λ-46% υπ.-31% αρ.), Ιωαννίδης 3 (3/6 επ., 22% υπ.-11% αρ.), Οικονόμου 3 (3/6 επ., 25% υπ.-25% αρ.), Ράπτης (0/1 επ.)