ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Νίκη τιμής» στο «αντίο» της Ντελ Κόρε (fotos)

«Νίκη τιμής» στο «αντίο» της Ντελ Κόρε (fotos)

Την παρθενική της νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά γυναικών του 2016 πανηγύρισε επί του Πόρτο Ρίκο η “σκουάντρα ατζούρα”, λίγο πριν αμφότερες οι ομάδες μπούνε στο αεροπλάνο της επιστροφής για τις πατρίδες τους.

Στην αναμέτρηση του Β’ ομίλου ανάμεαα στην πρωτάρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες λατινοαμερικάνικη ομάδα και τις “ατζούρι” το ζητούμενο ήταν παρθενική νίκη γοήτρου. Έτσι λοιπόν, παρά την απογοητευτική της πορεία στο τουρνουά του Μαρακαναζίνιο η ομάδα του Μάρκο Μπονίτα με την εμπειρία της κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος με 3-0 (25-14, 25-13, 25-22) τις αντιπάλους της και να αποχαιρετήσει με χαμόγελα το Ρίο 2016.

Εξαιρετική για ένα ακόμη ματς η 18χρονη Ιταλίδα, Πάολα Εγκόνου με 17 πόντους (14 επ. 3 μπλοκ) ήταν η τοπ σκόρερ του αγώνα, απέναντι στην ομάδα του Πόρτο Ρίκο που χωρίς αθλήτρια με διψήφιο αριθμό πόντων στηρίχτηκε στην εμπειρία της Karina Ocasio που τελείωσε το ματς με 9 πόντους (8 επ., 1 μπλοκ).

Η λήξη του αγώνα βρήκε Ιταλία και Πόρτο Ρίκο να αποχαιρετούν πρόωρα την διοργάνωση, τερματίζοντας στην 5η και 6η θέση του ομίλου αντίστοιχα.

The last match for Antonella Del Core of Italy ITALY_DEL CORE

Συγκινητικό το “αντίο” των “ατζούρι” στην 35χρονη διεθνή Αντονέλα ντελ Κόρε, που έπειτα από 283 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος, στο τελευταίο της παιχνίδι δάκρυσε, με τις συμπάικτριές της να τη σηκώνουν θριαμβευτικά στα χέρια τους και περίπου 7.500 θεατές να την χειροκροτούν όρθιοι και να την αποθεώνουν. Σε ανταπόδοση μάλιστα της αγάπης της, η αρχηγός της Ιταλίας έβγαλε τα παπούτσια της και τα “πέταξε” ως σουβενίρ στην κερκίδα.

ITALY_ANTONELLA_DEL_COREThe last match for Antonella Del Core of Italy

Πλέον στα άμεσα μελλοντικά σχέδια της Ναπολιτάνας άσου πρωταρχικό ρόλο έχει η δημιουργία οικογένειας, καθώς μετά από τόσες επιτυχίες και κούπες στην καριέρα της θέλει να ζήσει το θαύμα της μητρότητας.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ