ΔΙΕΘΝΗ

Νικηφόρο ποδαρικό Τζούριτς στον «εμφύλιο» με «Τζούμι»

Νικηφόρο ποδαρικό Τζούριτς στον «εμφύλιο» με «Τζούμι»

Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν ο κερδισμένος του πρώτου ελληνικού ” εμφύλιου” του 2018 με το Γιώργο Τζιουμάκα στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super Lega η Βερόνα επικράτησε με 3-0 (26-24, 25-20, 25-22) σετ της φιλοξενούμενης Καστελάνα Γκρότε και μπήκε “με το δεξί” στη νέα χρονιά.

Με εξαίρεση το β’ σετ του αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου παρουσία περίπου 3000 θεατών στο AGSM Forum, όπου η Βερόνα ήταν καλύτερη σε επίθεση και μπλοκ, στα άλλα δύο -ιδιαίτερα στο 1ο- η ομάδα του  Τζούριτς, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα δύο τελευταία σετ και πέτυχε 2 πόντους, ήταν κοντά στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα με την Καστελάνα. Χάρις όμως στην κακή υποδοχή των αντιπάλων, αλλά και την κλάση τους οι παίκτες του Γκρμπιτς κατάφερναν με ένα σερί 3-4 πόντων,  να ξεφεύγουν μετά τα μισά, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση των σετ και της νίκης.

verona_castelana_tzioumakas 1

Κορυφαίος από την ομάδα του Μπάρι και τοπ σκόρερ ήταν για άλλη μια φορά ο διεθνής μας διαγώνιος με 16 πόντους (54% επίθ, 15/28 επ., 1 άσο), του διπλάσιους δηλαδή από τους δεύτερους πιο παραγωγικούς  συμπαίκτες του με 8 πόντους, Χεμπντά και Μορείρα. Για τη Βερόνα τοπ σκόρερ με 16 πόντους ο Ιρανός Μαναβί.

Μετά το ματς ο Τζιουμάκας είχε την ευκαιρία να πει από κοντά με το “Μήτσο” και να ανταλλάξουν ευχές για καλή χρονιά, κάτι που όπως δήλωσε και ο “Τζούμι” στο Volleyplanet το έχει ανάγκη φέτος ο Τζούριτς. “Χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε με τον “Μήτσο”. Αν και ακόμη είναι σε φάση αποθεραπείας, πάει καλά και είμαι βέβαιος πως θα έρθουν καλύτερες στιγμές. Ετοιμάζεται, δουλεύει σκληρά και σε λίγο καιρό θα είναι όπως τον ξέρουμε…  Είναι αλήθεια πως είχε πολύ ατυχία φέτος…” επεσήμανε ο “μπόμπερ” των φιλοξενούμενων.

Με τη νίκη αυτή η Βερόνα έφτασε με 29 βαθμούς (έναν αγώνα λιγότερο) στην 5η θέση της βαθμολογίας, όπου επικεφαλής μετά από 16 αγωνιστικές είναι η Πιατσέντζα με 42β , ενώ η Καστελάνα Γκρότε παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 7 βαθμούς.

Fotos: Instagram Blue Volley Verona

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...