Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησαν οι… απουσίες στου Ρέντη

Νίκησαν οι… απουσίες στου Ρέντη

Σε ένα φιλικό καθάρα προπονητικού χαρακτήρα, αφού είχαμε τη μία ομάδα να δανείζει παίκτη στον αντίπαλο για να συμπληρώσει ομάδα, Ολυμπιακός και Κηφισιά ήρθα ισόπαλοι 2-2 (25-18, 22-25, 14-25, 25-13) σετ στου Ρέντη.

Λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στον Ολυμπιακό το σημερινό φιλικό με την Κηφισιά στο “Μελίνα Μερκούρη”, όπου στο α’ σετ του δεύτερο μεταξύ τεστ των δύο ομάδων, ο κεντρικός των ερυθρόλευκων Σουλτανόπουλος αισθάνθηκε ένα “τσίμπημα” στη γάμπα και αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια, προσθέτωντας το όνομά του στο ήδη φορτωμένο απουσιολόγιο του “Μελίνα Μερκούρη”.

Συγκεκριμένα για τους γηπεδούχους, πλην του Σλοβάκου Όγκουρτσακ, που μετέχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκτός αγώνα έμειναν ακόμη οι Φιλίποφ,  Σακκόγλου, Γκούζντα,Σφενδυλάκης ενω δανεικός στην παλιά του ομάδα λόγω έλλειψης κεντρικών, έπαιξε ο νεοποκτηθείς μπλκέρ του Ολυμπιακού, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Για τον νεοσύστατο πλέον Α.Ο.Π Κηφισιάς δεν αγωνίστηκαν στου Ρέντη οι Χριστοφιδέλης, Χατζηπροδρόμου, Κόβαλτσουκ, ενώ ο Σπορκσλεντ χρησιμοποιήθηκε από τον τεχνικό Κώστα Αρσενιάδη στά άκρα. Στο δ’ σετ μάλιστα αποσύρθηκε και ο Γιοβάνοβιτς με τον Παπαγγελόπουλο να περνάει διαγώνιος, ο Κοντός μπήκε στη θεση του πασαδόρου Νικολάκη και ο Στεφάνου έκανε μέχρι και… σερβίς.

Την Παρασκευή το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει για την Ιταλία όπου την Παρασκευή (1/10) και το Σάββατο (2/10) στις 18.00 θα δώσει δυο δυνατά φιλικά με την Μολφέτα, στο πρώτο διεθνές «κρας τεστ» των ομάδων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε μετά την αναμέτρηση με την Κηφισιά δήλωσε τα εξής: «Δώσαμε το τρίτο φιλικό μετά από μια ακόμα σκληρή εβδομάδα προπονήσεων. Όλες οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν σκληρές για τους παίκτες μου. Πάντως σε μια εβδομάδα στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε πιο φρέσκοι από όσο σήμερα. Όσον αφορά το παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια υποφέραμε αρκετά από δικά μας λάθη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το λάθος είναι κάτι φυσιολογικό μέσα στο παιχνίδι. Όμως οφείλουμε να το ξεχνάμε, να το ξεπερνάμε και να συνεχίζουμε ανεπηρέαστοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο την επόμενη φάση και όχι αυτή που προηγήθηκε. Για αυτό το λόγο χάσαμε και το δεύτερο σετ. Τώρα παίζουμε δυο δυνατά φιλικά κόντρα στην Μολφέτα που είναι δυνατή ομάδα. Θα είναι κάτι παραπάνω από δυο καλά τεστ για εμάς.»

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...