Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκησαν και ελπίζουν στην παραμονή

Νίκησαν και ελπίζουν στην παραμονή

Ανάλυσε το

Ζωντανές στο κυνήγι της παραμονής παρέμειναν οι Μακεδόνες Αξιου μετά τη νίκη τους επί του Πορφύρα με 3-2 και πλέον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παλέψουν για να προσπεράσουν την Ηλιούπολη και να ολοκληρώσουν με χαμόγελα την χρονιά…

Σε ένα παιχνίδι -τελικό η ομάδα των Μακεδόνων Αξιών φρόντισε να εκμεταλλευθεί τις απώλειες του Πορφύρα ο οποίος παρατάχθηκε χωρίς της τραυματισμένη Φωτεινού, αλλά και τις Γκούρα -Νικολάκη και έφθασε στη νίκη που την κρατά όρθια στην μάχη της παραμονής.

Οι Θεσσαλονικιές του Γιώργου Οικονομίδη αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω απο τον Πορφύρα, κατάφεραν με αντεπίθεση να γυρίσουν τον αγώνα και με το 3-2 να κερδίσουν το χειροκρότημα των φιλάθλων τους που βρέθηκαν στο γήπεδο των Κυμίνων.

Βάση προγράμματος η ομάδα των Μακεδόνων ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της καθώς βρίσκεται στο -2 από την Ηλιούπολη έχοντας όμως στα επόμενα παιχνίδια την Θέτιδα εκτός και εντός την Κόρινθο. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκες» της Αθήνας έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός τον Ολυμπιακό και εντός τον Άρη.

Για τις γηπεδούχες κορυφαία ήταν η Τσβίγιοβιτς με 26 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Καραφουλίδου και Γιέλιτς με 12 πόντους.

Απο την άλλη ο Πορφύρας παρά τις απουσίες του φρόντισε με το 2-1 να φθάσει μια ανάσα από τη νίκη, ωστόσο τα θέλω των γηπεδούχων ήταν ισχυρότερα απο των «ροσονέρι» με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στον Πειραιά με έναν μόλις βαθμό. Δραγουμάνου και Σιδεράτου είχαν 26 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Τάδε έφη…

Γιώργος Οικονομίδης (ΑΣ Μακεδόνες): «Έτσι όπως πήγαν τα πράγματα είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε ακόμα με την πλάτη στον τοίχο και θα προσπαθήσουμε αυτές τις δύο αγωνιστικές να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα δούμε στο τέλος τι καταφέραμε. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη νίκη, η οποία ήρθε με ανατροπή, ειδικά στο τάι μπρέικ πυο ανατρέψαμε το σκορ από το 8-5».
 
Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είχαμε δύσκολη αποστολή, λόγω των τραυματισμών που προέκυψαν. Οι Μακεδόνες έπαιξαν ένα από τα τελευταία τους χρονιά για να μείνουν στην κατηγορία. Όσο είχαμε συγκέντρωση στη τακτική μας, η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. ΕΠειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο το βόλεϊ, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου  στην ομάδα του Τελαμώνα και ειδικά στην οικογένεια της αδικοχαμένης αθλήτριας. Μακάρι να είναι το τελευταίο θύμα σε αυτό το ταλαιπωρημένο άθλημα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Οικονομίδης): Γιέλιτς 12 (7/39 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 27% υπ.), Καραφουλίδου 12 (8/14 επ., 4 μπλοκ), Μητακίδου 1 (1 άσσος), Παπαδοπούλου 3 (3/14 επ., 67% υπ.), Τσβίγιοβιτς 28 (22/53 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 62% υπ.), Τσοχατζή 6 (4/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ευθυμιάδου (λ, 30% υπ.), Δορούκα 1 (18 επ.), Καλτσώνη, Σπανού 9 (6/7 επ., 3 μπλοκ).
 
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Δραγουμάνου 26 (23/55 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 51% υπ.), Θαλασσινού 8 (6/30 επ., 2 άσσοι, 44% υπ.), Κωνσταντέλλου 8 (2/13 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ποντικάκη 7 (1/9 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Άντερσον 8 (3/7 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Σιδεράτου 16 (10/27 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ) / Σαμπάτη (λ, 58% υπ.), Ανδρακάκου 1 (1 άσσος), Σπυριδάκη 2 (2/3 επ.).