Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκησε Ελπίδα και κοιτάζει Τσανάκαλε

Νίκησε Ελπίδα και κοιτάζει Τσανάκαλε

Ανάλυσε το

Με τα σημάδια της κούρασης να είναι έντονα από την αναμέτρηση της Τουρκίας κόντρα στην Τσανάκαλε, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της μαχητικής Ελπίδας Αμπελοκήπων και προχώρησε με τρίποντο κατά την 15η αγωνιστική της Α1.

Τη νίκη με ανατροπή και αρκετό ιδρώτα κατέκτησε ο Ολυμπιακός απέναντι στις «πράσινες» της Ελπίδας Αμπελοκήπων και πλέον κοιτά τον επαναληπτικό του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Τσανάκαλε. 

Λίγο η κούραση του ευρωπαϊκού παιχνιδιού μεσοβδόμαδα για τις «ερυθρόλευκες», λίγο η εξαιρετική παρουσία της Ελπίδας Αμπελοκήπων και η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι τουλάχιστον για τα δύο πρώτα σετ.

Εκεί όπου οι «πράσινες» της Θεσσαλονίκης έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και με τις Καλανταρίδου, Καλατάντζε και Παπάζογλου  με το 20-25 έκαναν το 0-1 βάζοντας δύσκολα στις Πειραιώτισσες.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακό παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 9-6, όμως οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 11-11 και 14-14.. Ένα σερί από τις «ερυθρόλευκες» τις έφερε στο 17-14 όμως οι Θεσσαλονικιές φρόντισαν με πολύ καλές άμυνες και κόντρα επιθέσεις να κάνουν το 17-17 και λίγο αργότερα το 21-21 δείχνοντας αποφασισμένες για την έκπληξη.

Μάλιστα το σετ πήγε στην κόντρα όταν ο Ολυμπιακός έφθασε στο 23-21 και το 24-22, όμως η Ελπίδα μείωσε στον πόντο κάνοντας το 23-22 και 24-23, ωστόσο στο τέλος η άουτ επίθεση από την Καλανταρίδου έγραψε το 25-23 και το 1-1.

Όσο δύσκολα έφθασε ο Ολυμπιακός στο 1-1, άλλο τόσο εύκολα έκανε το 3-1 καθώς η συνέχεια του αγώνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο αφού οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν την απόδοσή τους, οι «πράσινες» δεν άντεξαν και στο τέλος έχασαν εύκολα το παιχνίδι.

To τρίτο σετ ξεκίνησε με το 8-3 και το 11-5 που έγινε από την Λαμπρούση, η Λαζάρεβιτς με άσο έκανε το 13-6 ενώ με την Σέρβα και την Μαλασαϊ η διαφορά πήγε στο 18-6 για να τελειώσει με επίθεση της Λαμπρούση στο 25-15.

Το τέταρτο σετ είχε ίδια εξέλιξη αφού ο Ολυμπιακός με καλό σερβίς και μπλοκ έφθασε στο 14-4 αναγκάζοντας τον Χρυσομαλλίδη να περάσει εκτός και να ξεκουράσει εν όψει Κυπέλλου τις Καλατάντζε, Γουίλσον, Μπολέτου, Παπάζογλου.

Οι «ερυθρόλευκες» του Πειραιά χωρίς προβλήματα έκαναν το 22-9 και στο τέλος με το 25-10 πήραν τη νίκη και το τρίποντο κοιτάζοντας πλέον τον επαναληπτικό κόντρα στην Τσανάκαλε την ερχόμενη Τρίτη.

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάσεβιτς: «Σημαντική η νίκη και το τρίποντο που πήραμε σήμερα. Περίμενα πραγματικά ότι θα παίζαμε ένα κακό ματς όχι όμως τόσο κακό όσο τα δυο πρώτα σετ. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το πληρώσαμε και τελειώσαμε με νίκη αυτή την αναμέτρηση».

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Εκμεταλλευτήκαμε το νωχελικό ξεκινήμα του Ολυμπιακού και μέχρι να ισορροπήσει πήραμε το προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ ήμασταν στην κοντρα και λίγο έλλειψε να κάνουμε το 0-2 αλλά κάποια επιπόλαια λάθη δεν μας οδηγησαν σε αυτό. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός ανέβασε απόδοση και αυτό φάνηκε στο γήπεδο αφού δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 20-25, 25-23, 25-15, 25-10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα, Λαζάρεβιτς, Μαλασάϊ, Χριστοδούλου, Χίπε, Εμμανουηλίδου, Κονόμη –λ/, Λαμπρούση, Βλαχάκη
ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιώργος Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Γεροβασιλείου, Καλαντάντζε, Γουίλσον, Μπολέτου, Καλανταρίδου, Σουπιώτη -λ, Νότη, Καραμούτσα, Μπολέτου, Δροσοπούλου,Καλαϊτζάκη

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...