Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκησε Ηλιούπολη, κοιτά Άρη

Νίκησε Ηλιούπολη, κοιτά Άρη

Ανάλυσε το

Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού συνεχίστηκε κατά την 15η αγωνιστική, καθώς οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν εύκολα 3-0 της «αποδεκατισμένης» Ηλιούπολης και πλέον κοιτάνε τον εκτός έδρας νοκ- αγώνα κυπέλλου κόντρας στον Άρη.

Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό στην Ρουμανία, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας της Ηλιούπολης στο κλειστό του Ρέντη.

Εκεί όπου ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετές αθλήτριές του και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αλλά και οι σημαντικές απουσίες που είχε η Ηλιούπολη (Γκλιγκόροβιτς, Βούκοβιτς) του επέτρεψε να ξεκινήσει με αλλαγές το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής καθώς ο Σέρβος τεχνικός ξεκούρασε τις Χριστοδούλου, Λαζάρεβιτς και Γιώτα έχοντας βασικές τις Τέζα, Κωνσταντίνου και Εμμανουηλίδου.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε την αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμπιακού ο οποίος με το 3-0 έφθασε στο 15ο του φετινό τρίποντο παραμένοντας αήττητος στην Α1.

Από την άλλη πλευρά η Ηλιούπολη έχοντας εκτός τις Γκλιγκόροβιτς, Βούκοβιτς, Μαρκοπούου, αλλά και τις  Γιοβάνη, Μπανίκα να αγωνίζονται με προβλήματα, δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική γνωρίζοντας μια φυσιολογική ήττα.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός με το καλημέρα φρόντισε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και με τα λάθη της Ηλιούπολης και τους πόντους της Τσβετάνοβα- Τέζα έκανε το 7-1. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να μειώσουν στο 9-5, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» με το με την Τσβετάνοβα έκαναν το 15-5 και το 17-7, το λάθος της Αργυροπούλου έφερε το 20-9 για να τελειώνει το σετ στο 25-10 με την Μαλασαϊ που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 1-0.

Στο δεύτερο σετ o Κοβάτσεβιτς προχώρησε σε μια ακόμη αλλαγή περνώντας στον αγώνα την Κοκκινάκη στην θέση της Κονόμη.  Η Ηλιούπολη παρά τις απουσίες της παρουσιάστηκε καλύτερη από ότι στο πρώτο σετ και είχε το προβάδισμα μέχρι το 4-5. Ωστόσο οι γηπεδούχες με ένα σερί 9-1 έκαναν το 13-6 αποκτώντας το πάνω χέρι που του έφερε πιο κοντά στο 2-0. Οι φιλοξενούμενες των Νοτίων προαστίων πλησίασαν στο 15-12, όμως γρήγορα ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου την διαφορά του στο 21-14. Στο 22-15 ο Κοβάτσεβιτς πέρασε στο παιχνίδι και την Ζαπάτη στη θέση της Κωνσταντίνου και στο τέλος με μπλοκ της Εμμανουηλίδου στην Καπέλου ο Ολυμπιακός με το 25-17 έφθασε στο 2-0.

Το τρίτο σετ του αγώνα ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον  Ολυμπιακό να προηγείται με 8-5 και 13-5. Η Ηλιούπολη αν και μείωσε σε 13-8 δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω καθώς η Κωνσταντίνου και ο άσος της Εμμανουηλίδου έφεραν το 18-8. Ο Κοβάτσεβιτς όπως και στο δεύτερο έτσι και τώρα βλέποντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πέρασε στον αγώνα και την Ζαπάτη στην θέση της Μαλασαϊ, με τον σκορ να πηγαίνει στο 21-8 και στο 23-8 για να τελειώσει στο 3-0 με το 25-9 και φιλέ από πλευράς Ηλιούπολης.  

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ίσως ήταν δύσκολο από ψυχολογικής άποψης το παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό μας στο Βουκουρέστι. Η Ηλιούπολη, όμως, ήρθε με απουσίες και δεν μπορεί να γίνει κριτική στο ματς. Εδωσα χρόνο συμμετοχής σε αθλήτριες που έπαιξαν λίγο στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να έχουν καλύτερη απόδοση από αυτή που είχαν σήμερα. Το παιχνίδι με τον Άρη που ακολουθεί είναι σίγουρα πιο δύσκολο αφού ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα, παίζει στην έδρα του και ένας αγώνας νοκ άουτ είναι πάντα ένας αγώνας νοκ άουτ».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Η Γκλιγκόροβιτς έχει πνευμονία, η Βούκοβιτς ίωση, η Μαρκοπούλου θλάση στο γαστροκνήμιο και τη Γιοβάνη τη… δάγκωσε σκύλος στο χέρι και έπαιζε με ράμματα. Τουλάχιστον ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που παίζαμε με τον Ολυμπιακό και δεν υπολογίζαμε το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς θα πάει η αποθεραπεία των κοριτσιών και κυρίως της Γκλιγκόροβιτς για να είμαστε έτοιμοι για τα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν μετά τη Σαντορίνη, αρχής γενομένης από το Κύπελλο την Πέμπτη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) : Εμμανουηλίδου 6 (3/9 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κωνσταντίνου 7 (6/16 επ., 1 άσο, 33% υπ. – 33% άριστες), Μαλασάι 11 (11/20 επ., 45% υπ. – 36% άριστες), Λαμπρούση 12 (5/9 επ., 6 άσοι, 1 μπλοκ), Τέζα 6 (2/4 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 20 (18/30 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κονόμι -λ (80% υπ. – 40% άριστες) / Κοκκινάκη -λ (89% υπ. – 67% άριστες), Ζαμπάτη 1 (1/1 επ.)
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) : Λάππα 4 (2/3 επ., 2 άσοι), Καπέλλου 3 (0/8 επ., 3 μπλοκ), Γιοβάνη 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ), Βέλλιου 3 (3/32 επ., 26% υπ. – 26% άριστες), Μαλουσάρη 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ), Μπανίκα 5 (5/14 επ., 36% υπ. – 18% άριστες), Αργυροπούλου -λ (47% υπ. – 35% άριστες) / Γεωργίου, Ευθυμιοπούλου, Πανταζοπούλου.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...