Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησε και χαμογελά ο Εθνικός

Νίκησε και χαμογελά ο Εθνικός

Ανάλυσε το

Τη νίκη με την οποία επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και στην Α1 πανηγύρισε στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός. Οι «κυανόλευκοι» του Έβρου αν και βρέθηκαν πίσω με 0-1 από τον Παμβοχαϊκό επικράτησαν 3-1 και πέρασε προσωρινά στην 4η θέση…

Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός μπορεί να άγχωσε τους φίλους του όταν βρέθηκε ο Παμβοχαϊκός στο 0-1, ωστόσο στη συνέχεια οι Θρακιώτες φρόντισαν να κάνουν αυτό που είχαν στόχο από την αρχή και με το 3-1 να πανηγυρίσουν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Με βασικό πασαδόρο τον Σταύρο Κασαμπαλη και κορυφαίους τους Τσου και Άντριτς που σταμάτησαν στους 24 και 18 πόντους αντίστοιχα πήραν τη νίκη αφήνοντας τον Παμβοχαϊκό απογοήτευση από την ημιτελή προσπάθειά του…

Η ομάδα του Βραχατίου με τον Ασπιώτη και τον Τζόρτζ Παπαδόπουλο με πολύ καλή υποδοχή και αποτελεσματικές επιθέσεις μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και από το 7-8 και έπειτα απέκτησαν ένα προβάδισμα δύο –τριών πόντων και παρά την πίεση των γηπεδούχων που ισοφάρισαν στο 19-19 και το 22-22 στο τέλος με το 23-25 έκαναν το 0-1 παγώνοντας τους γηπεδούχους.

Ωστόσο οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη κατάφεραν να αντιδράσουν… Ανέβασαν την απόδοσή της και με την πίεση από το σερβίς και το μπλοκ αλλά και με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση από τους Τσουκ και Άντριτς αλλά και πολύτιμες ανάσες από τον Ανέστη Δαλακούρα πραγματοποίησαν ολική επαναφορά…

Στο δεύτερο σετ ο Παμβοχαϊκός φρόντισε να έχει τον έλεγχο του σετ όταν και έφθασε στο 18-21, ωστόσο οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0 έφθασαν στο 23-21, ο Παμβοχαϊκός έκανε το 23-23 όμως Μίχαλι και Άντριτς έκαναν το 25-22 και το 2-1.

Το τρίτο σετ ήταν ένας εππθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους που ξέφυγαν απο την αρχή και με το 25-17 έφθασαν στο 3-1 και το τρίποντο της νίκης.

Μια νίκη που αποδεικνύει πως ο Εθνικός αρχίζει να βρίσκει σιγά-σιγά τον δρόμο του στο πρωτάθλημα και να επιστρέφουν τα χαμόγελα στους φίλαθλους.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) : «Ήταν μια δύσκολη νίκη για αυτό και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Πρέπει να λύσουμε αρκετά προβλήματα. Μας ταλαιπώρησε το εκτός έδρας ταξίδι για το Τσάλεντζ Καπ και δεν μπήκαμε σωστά στον αγώνα. Βρήκαμε όμως την ψυχή για την ανατροπή του δεύτερου σετ και πήραμε τη νίκη. Μετά από ευρωπαϊκά ματς πρέπει να παίζουμε με περισσότερη συγκέντρωση. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε ματς για να μπούμε στην 4αδα. Οι ομάδες και οι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα. Την προσεχή Τέταρτη πρέπει να κερδίσουμε και μετά θα μας περιμένει ένα ματς για να μπούμε στην τετράδα του Τσάλεντζ Καπ. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Πρέπει να έχεις όμως καθαρό μυαλό που δεν είχαμε σήμερα»

Σταύρος Κασαμπαλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) : «Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, αλλά είναι σίγουρο μπορούσαμε και καλύτερα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρή ομάδα, πρέπει να νικάμε σε αυτά τα ματς. Αν κάνουμε μια καλή πορεία, πάρουμε 2 ή 3 βαθμούς από όλα τα μας, έχουμε τη δυνατότητα για την τετράδα».

Μίχαελ Μέρτεν (Προπονητής Παμβοχαϊκού): «Η αρχή ήταν άριστη για την ομάδα. Η Αλεξανδρούπολη δεν ήταν έτοιμη και το εκμεταλλευτήκαμε. Στη συνέχεια όμως έπεσε η απόδοσή μας. Ηταν καθοριστικό το 3ο σετ. Ο Εθνικός έπαιξε πολύ καλά».

Ακης Ασπιώτης (Παμβοχαϊκος) : «Ένας παίκτης δεν μπορεί να πάρει έναν αγώνα βόλεϊ. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα για να μπορέσεις να νικήσεις αυτές τις ομάδες. Είχαμε κάποια κενά σημεία. Δεν θέλω να πω ότι πάλευα μόνος γιατί όλα τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους. Δε νομίζω ότι έφταιξε η υποδοχή. Καλά τα πήγαμε σε αυτό το σημείο. Το ματς κρίθηκε σε κάποιες ψηλές μπάλες, που δεν κάναμε μπλοκ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Μιχάλ 9 (5/9 επ, 4 μπλοκ), Παπάζογλου 9 (4/6 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Τσουκ 21 (17/33 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ – 52% άριστες), Κασαμπαλής 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Δαλακούρας 14 (14/25 επ, 44% υπ – 16% άριστες), Άντριτς 18 (12/26 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 55% υπ – 45% άριστες)
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Ασπιώτης 26 (23/40 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 10 (5/9 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Κανέλλος 7 (5/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Νέμεθ 4 (4/16 επ, 1 μπλοκ, 70% υπ – 52% άριστες), Σαρικεΐσογλου 6 (5/20 επ, 1 άσσος, 73% υπ – 38% άριστες) / Ζήσης (λ, 50% υπ – 45% άριστες), Βανδώρος 1 (1/1 επ), Δρογκάρης 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Στεβάνοβιτς, Ρόου, Γεωργίου.