ΑΓΩΝΕΣ

Νίκησε και…. έφυγε για Αγρίνιο

Νίκησε και…. έφυγε για Αγρίνιο

Ανάλυσε το

Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Ηρακλής Κηφισιάς είναι πλέον οι τέσσερις φιναλίστ του Κυπέλλου των γυναικών…. Οι «κυανόλευκες» των Βορείων προαστίων επικράτησαν με 3-1 επί της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη και έκλεισαν ραντεβού για το Αγρίνιο…

Ο Ηρακλής Κηφισιάς αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι του φετινού παζλ του Κυπέλλου Ελλάδος στις γυναίκες και έπειτα από καιρό θα διεκδικήσει κάτι κόντρα σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. 

Η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη πέρασε νικηφόρα από την Θεσσαλονίκη και με το 3-1 (25-21, 21-25, 25-18, 25-20) επί του ΕΟ Σταυρούπολης σφράγισε το εισιτήριό της προς το Final 4 του Αγρινίου.

Εκεί όπου θα αποτελέσει το…. μεγάλο αουτσάϊντερ της διοργάνωσης όντας ο μόνος εκπρόσωπος της Α2 κόντρα στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανναξιακού.

Οι «κυανόλευκες» της Αθήνας απέναντι στην Σταυρούπολη έδειξαν περισσότερο έτοιμες και παθιασμένες για τη νίκη και πήραν την πρόκριση στις λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά.

Η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη με εξαίρεση το β’ σετ, είχε καταπληκτικές εκκινήσεις στα άλλα τρία (στο πρώτο και στο τρίτο προηγήθηκε με 1-8!), δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα στην αντίπαλη υποδοχή με το εξαιρετικό σερβίς του.

Ο ΕΟΣ πέρα από το β’ σετ, αντέδρασε και στο τρίτο όταν κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά πλησιάζοντας σε 17-18, αλλά και πάλι με καλό σερβός η ομάδα της Κηφισιάς ξέφυγε, ενώ στο δ’ σετ όλα κρίθηκαν όταν το 17-19, έγινε 19-23. Έτσι η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη επιστρέφει σε φάιναλ φορ, δύο χρόνια μετά την παρουσία του στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στην Σαντορίνη.

Τάδε έφη…

Κώστας Ιωαννίδης (Προπονητής ΕΟΣ) : «Δίκαια κέρδισε η Κηφισιά, αφού μας πίεσε στο σερβίς και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την υποδοχή. Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας, αλλά δυστυχώς δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Γενικά δεν μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ ποιοτική αναμέτρηση, αλλά ο Ηρακλής είχε κάποια στοιχεία που ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε την πρόκριση»

Σπύρος Χουντουμάδης (Προπονητής Ηρακλή Κηφισιάς) : «Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και καλό βόλεϊ και από τις δύο ομάδες. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού δείξαμε ότι το θέλουμε περισσότερο, ήμασταν πιο ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό. Καταφέραμε να κρατήσουμε την τακτική μας και με καλό σέρβις και καλό μπλοκ καταφέραμε να φτάσουμε στη σπουδαία νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο final 4. Θα κοιτάξουμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε απελευθερωμένα και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 21-25, 25-21, 18-25, 20-25
ΕΟΣ (Ιωαννίδης) Παπουλίδου, Ζηνονίδου, Σταφυλλίδου, Μητσάνη, Μπούκα, Δημητριάδου, Γεωργιάδου-λ / Σαβάογλου, Άγγου.
Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης) Σπανού, Κόνιαρη, Χρυσομάλλη, Γεωργιάδου, Γκρέκα, Γκουντιμένκο, Αγγελοπούλου -λ / Λύρα -λ, Καστάνου, Νικολογιάννη, Κορναράκη.