Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησε και γλύτωσε η Παναχαϊκή

Νίκησε και γλύτωσε η Παναχαϊκή

Ανάλυσε το

Η Παναχαϊκή έπαιξε με την φωτιά αλλά στο τέλος κατάφερε να μην καεί και με το 3-2 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας να πανηγυρίσει τη νίκη κατά την 7η αγωνιστική…. Χαμόγελα και σημάδια ανάκαμψης στους “πράσινους” που πήραν τον πρώτο πόντο της χρονιάς…

Η αναμέτρηση στο Κουκούλι της Πάτρας ήταν συναρπαστική και ανατρεπτική μέχρι τέλους αφού Παναχαϊκή και Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας διεκδίκησαν μέχρι τέλους και επί ίσης όροις τη νίκη…

Μια νίκη που έφθασαν πολύ κοντά οι Θρακιώτες οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατά πολύ βελτιωμένοι από τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους και με το 15-16 στο ταϊ-μπρεϊκ άγγιξαν το πρώτο δίποντο του πρωταθλήματος…

Ωστόσο η Παναχαϊκή με όπλο της το μπλοκ έκανε την ανατροπή και με το 18-16 πανηγύρισε τη νίκη γλυτώνοντας απο το χαρακίρι όταν και προηγήθηκε με 14-11.

Οι γηπεδούχοι αν και με πολλά λάθη πήραν το ζητούμενο αποτέλεσμα και έφθασαν στους 9 βαθμούς αφήνοντας τους ακρίτες ουραγούς της βαθμολογίας όμως με αισιοδοξία για την συνέχεια…

Στο πρώτο σετ του αγώνα οι ακρίτες του Έβρου αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και με τους Λουκούμι και Μορέλλος κατέκτησαν το σετ δείχνοντας πως θέλουν να πάρουν κάτι από τον αγώνα.

Οι “πράσινοι” με τους Κολομβιανούς απέκτησαν το προβάδισμα με 2-4, όμως οι Αχαϊοι του Νίκου Ρουμελίώτη έφθασαν πρώτοι στο ταϊμ-αουτ κάνοντας το 8-5.

Η Ορεστιάδα έχοντας καλές επιθέσεις ισοφάρισε σε 12-12 και με άσο του Λουκούμι και καλό μπλόκ προσπέρασαν με 12-16.

Οι γηπεδούχοι με πίεση από το σερβίς και άσο του Σορμάζ μείωσαν σε 16-17, ισοφάρισαν σε 17-17 και οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 20-20.

Δύο άουτ επιθέσεις από τον Νίκο Ρουμελιώτη και ένας πόντος από τον Λουκούμι έκαναν το 20-23 και λίγο αργότερα με νέα λάθη των Αχαιών οι Θρακιώτες έκαναν το 21-25 και το 0-1.

Η συνέχεια του αγώνα όμως ήταν διαφορετική καθώς οι “ροσονέρι” περιόρισαν τα λάθη τους και με τους Σορμάς, Νίκο Ρουμελιώτη επέβαλαν τον ρυθμό τους κάνοντας το 2-1.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ξεκίνησε καλά τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ όπου είχε τον έλεγχο μέχρι τα μισά τους (13-14), όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να βρούνε λύσεις στην επίθεση της Παναχαϊκής που με το 25-23 και 25-16 έφθασε στο 2-1 και μια ανάσα από το τρίποντο.

Ωστόσο το τέταρτο σετ ήταν για τους “πράσινους” καθώς παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και με ελάχιστα λάθη έκαναν το 2-2 στέλνοντας τον αγώνα στο ταϊ-μπεϊκ κατακτώντας έτσι τον πρώτο τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή με καλή ψυχολογία μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με άσο του Νίκου Ρουμελιώτη 8-5, με τον Μαυραγάνη έκανε το 10-7 και λίγο αργότερα ο Ρέκ το 14-12.

Οι Θρακιώτες όμως με τα λάθη των γηπεδούχων ισοφάρισαν σε 12-12 και 18-18 και με μπλοκ των Μορέλλος και Καραμπαλί έκαναν το 18-20..

Οι ακρίτες έφθασαν στο 19-21 όμως η Παναχαϊκή ισοφάρισε σε 21-21, όμως ο εξαιρετικός Λουκούμι έκανε το 21-23 και το 22-24 για να ολοκληρώσει την επικράτηση των “πράσινων” το μπλοκ του Πεντίδη που έγραψε το 22-25 και το 2-2.

Στο τάϊ-μπρεϊκ ήταν μάχη για γερά νεύρα με τους Πατρινούς να κάνουν το 4-2 και το 6-4, οι Θρακιώτες να ισοφαρίζουν σε 6-6…

Οι “ροσσινέρι” όμως με ένα σερί 4-1 έκαναν το 10-7 και με τα λάθη του ΑΟΟ το σκορ πήγε στο 14-11… Οι “πράσινοι” όμως με τους Πεντίδη-Καραμπαλί και Μορέλο ανέτρεψαν τα δεδομένα ισοφαρίζοντας σε 14-14 και λίγο αργότερα έφθασαν σε ματς-μπολ με το 15-16.

Αυτό όμως αφύπνισε τους Πατρινούς αφού με τον Σορμάζ και το λάθος του Γκρίν έγραψαν το 18-16 και με ανατροπή στην ανατροπή πήραν το 2ποντο αφήνοντας την απογοήτευση στους “πράσινους” που παρέμειναν χωρίς νίκη.