Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησε και με ροτέϊσον

Νίκησε και με ροτέϊσον

Ανάλυσε το

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από το Βραχάτι καθώς οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Καζάζη με το 3-0 φρόντισαν να πάρουν το τρίποντο κατά την 12η αγωνιστική και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα.

Με κορυφαίους τους Κλάρκ και Ντιάτσκοφ που είχαν 13 πόντους αλλά τον Ουκρανό ακραίο να παίζει από το τέλος του 2ου σετ και μετα, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παμβοχαϊκό συνεχίζοντας το αήττητο σερί του.

Οι Πειραιώτες με όπλο τους το μπλοκ και το καλό σερβίς (κέρδισαν 5 άσους), αλλά και τις πολλές λύσεις από τον πάγκο φρόντισαν να πάρουν τη νίκη αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την διαφορά επιπέδου που έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Δημήτρης Καζάζης για έναν ακόμη αγώνα ξεκούρασε τον Ντιάτσκοφ και Σμαραγδή, ωστόσο φρόντισε να περάσει ως αλλαγή τον πρώτο και τους ξεκίνησε κανονικά στο 3ο σετ στη θέση των Κοκκινάκη και Τακουρίδη αντίστοιχα.

Ο Παμβοχαϊκός ουσιαστικά μπόρεσε να κοντράρει τους Πειραιώτες μόνο στο πρώτο σετ, όταν και με καλά ποσοστά στην επίθεση και τον Ασπιώτη να τελειώνει τις φάσεις του διεκδίκησαν το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 24-23 με τον Στεφάνοβιτς. Εκεί μπήκε στον αγώνα και ο 16χρονος κεντρικός του Παμβοχαϊκού Άγγελος Γεωργίου, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Κλάρκ και τον άσσο του Τακουρίδη για το 25-24. Ο Παμβοχαϊκός πέρασε πάλι μπροστά (26-25) με μπλοκ πάνω στον Χριστοφιδέλη από τους Ασπιώτη, Παπαδόπουλο, ενώ πάλι ο Τζορτζ Παπαδόπουλοςέδωσε προβάδισμα 27-26. Ο Ολυμπιακός με σερί 3-0 χάρις τους δύο πόντους του Γιούρισιτς και έναν του Κοκκινάκη έκανε το 29-27.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός με πολύ καλές άμυνες και υποδοχές αλλά και με επιθετικό πλουραλισμό κατάφερε να επιβληθεί εύκολα απέναντι στους «κυανοκίτρινους» που είχαν βοήθεια μόνο από τον Ασπιώτη αλλά σε κακή μέρα τόσο τον Νέμεθ όσο και τον Στεφάνοβιτς.

Αντίθετα ο Δημήτρης Καζάζης είχε την δυνατότητα να δίνει ανάσες στον Κοκκινάκη περνώντας ως αλλαγή τον Ντιάτσκοφ και στο τρίτο τους ξεκίνησε βασικούς τον Ουκρανό ακραίο και τον Σμαραγδή στη θέση του Τακουρίδη.

Ο Ουκρανός ακραίος με 11/19 επιθέσεις και 58% αποτελεσματικότητα και 2 μπλοκ έδειξε γιατί αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση του Ολυμπιακού και με τους 13 πόντους του οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη και το 3-0.

Τάδε έφη…

Μίκαελ Μέρτεν (Προπονητής Παμβοχαϊκού) : «Δεν κρατήσαμε την υποδοχή που είχαμε στην αρχή του αγώνα. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητων μας έβγαλαν απο τον ρυθμό μας και τη συγκεντρωση μας και χάσαμε τον έλεγχο. Απέναντι στον ολυμπιακο είναι δυσκολο να επανέλθεις στο παιχνιδι ειδικά με τέτοιο σερβίς. Συνηθως οι ομαδες δεν επιλεγουν τον Νεμεθ στο σερβις τους αλλά σήμερα τον σημάδεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και εχασε λιγο τον ρυθμο του.Θέλαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από τον αγώνα».

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Ο Παμβοχαϊκος στο 1ο σετ μας πίεσε από το σερβις. Ήταν σερβις αυτοκτονιας με πολύ ρίσκο. Εμείς αρχικά δεν κρατησαμε ποιοτική υποδοχη και το πήραμε οριακά το 1ο σετ. Στη συνέχεια διορθώσαμε την υποδοχή μας και από εκεί και περα δεν ειχαμε προβλημα. κλεισαμε καλά τον Ασπιώτη και τους ακραιους και πηραμε το τρίποντο. Σήμερα παρά την πιεση του αντιπάλου, αντεξαμε και επιβάλαμε πλήρως τον ρυθμο μας. Αυτό είναι κάτι που το δουλεύουμε στις προπονήσεις και απο κει και περα προσπαθούμε να το πετυχουμε και στους αγώνες. Συνεχίζουμε αήττητοι. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος μας αντίπαλος. Παιζει καλα και ειναι η ομαδα που μας απειλεί. Δεν υποτιμώ τον Εθνικό αλλά πιστεύω πως με τα προβλήματα που έχει στον πασαδόρο θα χρειαστεί λίγο χρόνο να τα ξεπεράσει».

Γιάννης Τακουρίδης (Ολυμπιακός) : «Ο Παμβοχαϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αρχή αλλά σταδιακά κι εμείς ανεβάσαμε την απόδοση μας και πήραμε τη νίκη πιο εύκολα απ΄ότι περιμέναμε. Ο Ολυμπιακός κάνει τη διαφορά με το ρόστερ του και αυτό μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει άλλο αέρα μέσα στους αγώνες. Το κλίμα στην ομάδα του Ολυμπιακού είναι φανταστικό και αυτό το βγάζουμε στο γήπεδο. Περάσαμε από μία δύσκολη έδρα και αυτό μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Το ιδανικό θα είναι να τερματίσουμε και αήττητοι».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής, Ασπιώτης 17 (16/28 επ, 1 μπλοκ), Στεβάνοβιτς 9 (8/17 επ, 1 άσσος, 55% υπ – 27% άριστες), Παπαδόπουλος 7 (4/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κανέλλος 4 (3/3 επ, 1 μπλοκ), Νέμεθ 3 (3/11 επ, 46% υπ – 32% άριστες) / Ζήσης (λ, 67% υπ – 33% άριστες), Δρογκάρης, Ρόου, Σαρικεΐσογλου 3 (3/7 επ, 30% υπ – 30% άριστες), Γεωργίου
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8 (7/13 επ, 1 μπλοκ, 47% υπ – 35% άριστες), Γιούρισιτς 6 (4/6 επ, 2 άσσοι), Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Κοκκινάκης 8 (7/12 επ, 1 άσσος, 33% υπ – 33% άριστες), Κλαρκ 13 (12/20 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (2/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 62% υπ – 38% άριστες), Μαρούλης, Ντιάτσκοφ 13 (11/19 επ, 2 μπλοκ, 44% υπ – 44% άριστες), Σωτηρίου, Σμαραγδής 1 (1/1 επ), Τζελάτι 4 (2/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ)