Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκησε και «τρέχει» για ντάμπλ ο Ολυμπιακός

Νίκησε και «τρέχει» για ντάμπλ ο Ολυμπιακός

Ανάλυσε το

Τις βάσεις τίτλου και νταμπλ για την φετινή χρονιά έβαλε στη Νάξο ο Ολυμπιακός καθώς με το 3-0 επί του Πανναξιακού έκανε το 2-0 στα ημιτελικά εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό και περιμένει να μάθει αν αντίπαλός του θα είναι ο Παναθηναϊκός ή η Σαντορίνη.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι απουσίες μπορεί να κόστισαν την μοναδική ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ωστόσο στα play-off τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Οι «ερυθρόλευκες» φρόντισαν να τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Ρέντη και με το δεύτερο «καθαρό» 3-0 κόντρα στον Πανναξιακό να «σφραγίσουν» την παρουσία τους στον τελικό της Α1 και πλέον να ετοιμάζονται να διατηρήσουν τα κεκτημένα.  

Από την άλλη πλευρά ο Πανναξιακός έχοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός τις Μιλοβάνοβιτς και Νούσια ουσιαστικά ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο 2ο σετ όταν και το έχασε στις λεπτομέρειες με 24-26 όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 και τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Ένας Ολυμπιακός που είχε κανονικά στην σύνθεσή του την Κατερίνα Γιώτα που μαζί με την Τσβετάνοβα ήταν οι  κορυφαίες των “ερυθρολεύκων”. Κορυφαία από τις γηπεδούχες οι Διώτη με 15 και η Τοτσίδου με 9 πόντους. 

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς: «Έγινε δυνατό παιχνίδι, τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρά τις απουσίες έπαιξαν πολύ καλά. Καλή επίθεση και καλό σερβίς, είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το δεύτερο σετ αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός πλήρης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στην τελική φάση θα γίνουν ωραία παιχνίδια θεωρώ».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς :«Ήταν σαν το πρώτο παιχνίδι το σημερινό. Το σημαντικό είναι ότι τελειώσαμε την σειρά των ημιτελικών σε δυο παιχνίδια. Μπορεί να μην παίξαμε πάρα πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά μετά από καιρό αγωνιστήκαμε στο επίπεδο που θέλουμε ανά διαστήματα. Τώρα θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας αλλά όποιος και να είναι ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Πανναξιακός (Κόβαζιτς) Δρακουλίδου, Διώτη 15 (11/32 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καρπουζά 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τοτσίδου 9 (7/32 επ., 2 άσοι, 40% υπ. – 30% άριστες), Αποστολίδου 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ, 24% υπ. – 24% άριστες), Περίν 6 (3/9 επ., 3 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (30% υπ. – 15% άριστες) / Φάρκωνα, Αναγνώστου, Φρατζέσκου, Κατσάνη, Κατερίνη,Μεταξά.

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 7 (6/24 επ., 1 άσο, 36% υπ. – 27% άριστες), Μαλασάι 11 (10/26 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. – 06% άριστες), Λαμπρούση 8 (8/13 επ.), Χριστοδούλου 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 17 (15/33 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κονόμι -λ (58% υπ. – 50% άριστες / Κοκκινάκη -λ (25% υπ. – 25% άριστες), Κωνσταντίνου, Εμμανουηλίδου.