Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησε και βλέπει πιο ψηλά

Νίκησε και βλέπει πιο ψηλά

Ανάλυσε το

Τη νίκη με 3-0 (25-22, 25-18, 25-16) επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας πανηγύρισε στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός κατά την 16η αγωνιστική και πλέον οι «κυανόλευκοι» πέρασαν στην 7η θέση της βαθμολογίας και «βλέπουν» ακόμη ψηλότερα με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν…

Μια τρίποντη  και σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Παμβοχαϊκός κόντρα στον ΑΟ Ορεστιάδας στο Βραχάτι.

Οι «κυανοκίτρινοι» του Μέρτεν παρά το γεγονός πως παρατάχθηκαν χωρίς τον Στεφάνοβιτς επικράτησαν κατά κράτος του ΑΟΟ και με το «καθαρό» 3-0 πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που του ανοίγει τον δρόμο για ακόμη περισσότερα για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Με πολύ καλό σερβίς, αλλά και μπλοκ ο Παμβοχαϊκός έχοντας κορυφαίους τους Νέμεθ, Σαρικεϊσογλου και Ντουσάρμ έφθασαν εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα και προσπέρασαν τους Εβρίτες στην 7η θέση.

Μια θέση που ανοίγει την όρεξη στους ανθρώπους του Βραχατίου καθώς με το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχουν ελπίζουν να πλασαριστούν ακόμη πιο ψηλά και να κάνουν την αντεπίθεσή τους στα play-off.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» του Έβρου αν και ξεκίνησαν καλά διεκδικώντας το προβάδισμα στο πρώτο σετ, στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή τους, είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και με τον Λούνα σε μέτρια απόδοση, έχασαν εύκολα τα επόμενα δύο σετ.

Έτσι πέρασαν στην 8η θέση, χωρίς όμως να ανησυχούν για τα play-out καθώς έχουν στην έδρα του «θεωρητικά» εύκολα παιχνίδια (Άρη, ΜΕΝΤ) που μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερους βαθμούς από τους 21 που έχουν τώρα.

Στο πρώτο σετ οι «ακρίτες» μπήκαν καλύτερα από τους γηπεδούχους και μάλιστα προηγήθηκαν με 15-18. Ο Παμβοχαϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 και λίγο μετά με το μπλοκ του έκανε το 21-20 για να τελειώσει το σετ με το 25-22.

Στα υπόλοιπα σετ η επικράτηση του Παμβοχαϊκού ήταν πιο εύκολη. Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» ήταν μπροστά μέχρι το 11-12, ωστόσο οι γηπεδούχοι γρήγορα έκαναν το 18-14 και έφθασαν στο 25-18, ενώ στο τρίτοι οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά με το 7-2 με τους φιλοξενούμενους του Κώστα Δεληκώστα να πετάνε λευκή πετσέτα και με το 25-16 να φθάνουν οι Κορίνθιοι στο 3-0.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Ζήσης (Παμβοχαϊκός) : «Παίξαμε πολύ καλά. Με τέτοιο σέρβις που κάναμε δεν χάναμε με τίποτα. Συνεχίζουμε για το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Στόχος είναι η 5η ή η 6η θέση. Θεωρώ πως άδικα βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση κι αυτό αποδείχτηκε και σήμερα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό φινάλε για να δώσουμε χαρά στη διοίκηση και στον κόσμο. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα με την Κηφισιά εκτός έδρας αλλά θα παίξουμε ελεύθερα με στόχο τη νίκη».

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΑΟ Ορεστιάδας) : «Δυστυχώς δεν αντέξαμε στην υποδοχή. Ο Παμβοχαϊκός μας χτύπησε πολύ στο σερβίς και δεν αξιοποιήσαμε σωστά τις ευκαιρίες που είχαμε στα δύο πρώτα σετ. Ξεχνάμε γρήγορα αυτό το ματς και κοιτάμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη για το Κύπελλο. Θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας, με διαφορετική ψυχολογία. Ελπίζω να παίξουν όλοι οι παίκτες μου καλά ώστε να είμαστε ως σύνολο ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): τερζής 1 (1/2 επ), Παπαδόπουλος 5 (4/8 επ, 1 μπλοκ), Κανέλλος 11 (8/11 επ, 3 μπλοκ), Νέμεθ 20 (15/27 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ – 36% άριστες), Σαρικεΐσογλου 11 (5/9 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Ντουσάρμ 11 (9/18 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 56% υπ – 44% άριστες), Δρογκάρης 2, Ρόου 1 (1 μπλοκ), Γεωργίου
 
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης, Λούνα 10 (9/28 επ, 1 άσσος), Τόμσον 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Γκιγιέρμε 10 (10/20 επ, 65% υπ – 43% άριστες), Ποτολίδης 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (8/17 επ, 36% υπ – 29% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 35% υπ – 15% άριστες), Πεντίδης 1 (1 μπλοκ), Βλασακίδης, Διαμαντίδης, Καρδαμανίδης.
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...