Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκησε προβλήματα και Κύζικο

Νίκησε προβλήματα και Κύζικο

Ανάλυσε το

Με χαμόγελα και νίκη ξεκίνησε την χρονιά ο Παναθηναϊκός καθώς οι «πράσινοι» αν και είχαν εκτός τους Γκονζάλεζ και Μελγαρέχο νίκησαν την Κύζικο Νέας Περάμου με 3-1 πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Μια σημαντική νίκη κόντρα στο άγχος της πρεμιέρας αλλά και στα δικά του προβλήματα πανηγύρισε στο Λουτράκι ο Παναθηναϊκός.  Όμως πέρα από τη μεγάλη νίκη οι “πράσινοι” κέρδισαν τόσο τον 15χρονο Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο που μπήκε στο τρίτο και τέταρτο σετ αποτελώντας με τον Τσίροβιτς τους βασικούς ακραίους της ομάδας, όσο και τεράστια ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια. 

Η απουσία του Γκονζάλεζ και του Μελγκαρέχο μπορεί να αποσυντόνισε τους «πράσινους» δίνοντας την ευκαιρία στην Κύζικο Νέας Περάμου να προηγηθεί με 1-0, ωστόσο η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν για τον Παναθηναϊκό.

Ένας Παναθηναϊκός που κατάφερε να βρει τα πατήματά του στο 2ο σετ και να κάνει το 1-1 που του έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση αφού ανέβασε την απόδοσή του φθάνοντας στη νίκη και το 3-1 που του χάρισε και το τρίποντο κόντρα στους νεοφώτιστους.

Η απουσία λόγω τραυματισμών των Γκονζάλεζ, Μελγκαρέχο διαφοροποίησε τα πλάνα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που ξεκίνησε με διαγώνιο τον Μπέλο και δίδυμο ακραίων τους Τσίροβιτς και Δημητριάδη, ενώ στο τρίτο και τέταρτο σετ είχε βασικό ακραίο τον νεαρό Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο που δικαίωσε τον πατέρα του για την ευκαιρία που του έδωσε.

Κορυφαίος των νικητών οι Μπέλος και Τσίροβιτς, ενώ πολύτιμη ήταν η παρουσία του Πανταλέων. Από τους νεοφώτιστους ο Περέϊρα είχε 15 πόντους και ο Τόμιλιν 14 αντίστοιχα. 

Η Κύζικος στο πρώτο της παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία φρόντισε να μπει με ενθουσιασμό και να εκμεταλλευθεί το «μούδιασμα» των «πράσινων». Με τους Περέϊρα, Τόμιλιν και καλό μπλοκ φρόντισαν να αποκτήσουν το προβάδισμα με 8-4 και 16-11.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει απέναντι στους πολύ καλούς και μαχητικούς γηπεδούχους που έκαναν το 21-16 και με το 25-21 το 1-0 ξεσηκώνοντας τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γειτονικό Λουτράκι.

Με την ψυχολογία να είναι υπέρ των παικτών του Γιάννη Λαϊου η Κύζικος Νεας Περάμου ξεκίνησε πολύ καλά και το δεύτερο σετ και μάλιστα απέκτησε διαφορά κάνοντας το 17-15 απέναντι στον Παναθηναϊκός που βρέθηκε στα σχοινιά.

Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 19-19, όμως οι γηπεδούχοι με ένα μικρό σερί έκαναν το 21-19 δείχνοντας πως θα μπορούσαν να πάρουν το σετ για να κάνουν το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει στο 22-22 και 23-23, ενώ στο τέλος με το 23-25 να φέρει τον αγώνα στα ίσα κάνοντας το 1-1.

Έχοντας γλυτώσει από τα χειρότερα και έχοντας πάρει βαθιά ανάσα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε προηγούμενος με 6-8, όμως η Κύζικος ισοφάρισε σε  8-8. Με τον Μπέλο και τον Τσίροβιτς έκαναν το 13-16.

Οι γηπεδούχοι παρά την προσπάθεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθώς βρέθηκαν πίσω με 16-21, ενώ οι «πράσινοι» έφθασαν στο 22-25 και το 1-2.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη με την Κύζικο να θέλει να πάει τον αγώνα στο ταϊ-μπρεϊκ και τον Παναθηναϊκό να θέλει να φθάσει στη νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Τελικά αυτός που χαμογέλασε έστω και στα σημεία ήταν οι «πράσινοι» που ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος του σετ και με το 23-25 έφθασαν στη νίκη.

Ένα σετ που ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έριξε στον αγώνα τον γιό του Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο που φρόντισε να τον δικαιώσει με την παρουσία του.

Αντίθετα ο Λαϊος ξεκίνησε με τον Λυκουρέση κεντρικό στην θέση του Σόχαρι, ενώ συνέχισε τον Σαρικεϊσογλου στην θέση του Περέϊρα παίζοντας ουσιαστικά με 3 ακραίους.  

Οι «πράσινοι» έφθασαν πρώτοι στο τεχνικό ταϊμ-άουτ (7-8), ωστόσο οι γηπεδούχοι με τους Γκούλακ, Τόμιλιν προσπέρασαν στο σκορ με 13-10. Η απάντηση του Παναθηναϊκόυ ήταν άμεση ισοφαρίζοντας σε 13-13 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μαζί. Η Κύζικος έχοντας μικρό προβάδισμα (18-17, 19-18) δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί.

Η εμπειρία των «πράσινων» τους έφερε στο 20-22, όμως η Κύζικος σε μια τελευταία της προσπάθεια να πάρει κάτι από τον αγώνα ισοφάρισε σε 22-22.

Ωστόσο αυτός τελικά που έφθασε στη νίκη ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με το 23-25 έκανε το 1-3 και πανηγύρισε το τρίποντο που ήταν σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την απουσία των Γκονζάλεζ και Μελγκαρέχο.  

Τάδε έφη…

Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης (Κύζικος Νέας Περάμου) :  «Πετάξαμε μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει στόχο την 4δα. Όλα τα σετ ήταν πολύ κοντά, αλλά όλα κρίθηκαν από τα λάθη που κάναμε μετά τον 20ο πόντο. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλες απουσίες. Κάναμε αρκετά λάθη σε κομβικά σημεία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι στην ομάδα πως στα σημαντικά σημεία δεν πρέπει να γίνονται λάθη. Δεν πήραμε το μέγιστο που επιθυμούσαμε. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Ολα ματς είναι τελικοί για μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο Λουτράκι και μας στήριξε».

Θάνος Μαρούλης (Παναθηναϊκός) :  «Ήταν πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Κατ΄αρχήν ήταν πρεμιέρα και με καθαρό τρίποντο απέναντι σε ομάδα που είναι ικανή για όλα και στην συνέχεια θα παίξει ακόμα καλύτερα. Δεν είχαμε στην ομάδα τον Γκονζάλες και τον Μεργκαρέχο. Πάνω που είχαμε βρει ρυθμό έγινε και νέα ατυχία με τον Κουβανό. Μετά την απώλεια του 1ου σετ έπρεπε να αλλάξουμε την τακτική μας και την προσαρμόσουμε στις ανάγκες του αγώνα με πολλές ατομικές ενέργειες. Θα την χαρακτήριζα “σκυλίσια” νίκη και ανήκει σε μεγάλο βαθμό στους δύο Ανδρεόπουλους. Ο Δημήτρης έκανε τέλειο κοουτσάρισμα με αλλαγές όταν έπρεπε με Χαραλαμπίδη, Ρεζ και εναλλαγή του Δημητριάδη με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Να σας πως την αλήθεια μετά το 1ο σετ που χάσαμε δεν περίμενα πως κερδίζαμε, αλλά το γεγονός ότι τα καταφέραμε με τόσα προβλήματα δείχνει πολλά και πως η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ (Λάιος): Κατσανεβάκης 6π., (4/9, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Σονάρι 6 (2/4, 4 μπλοκ), Γκούλακ 13 (12/33, 1 άσσος, 65% υπ., 38αρ.), Δρογκάρης, Τομίλιν 18 (16/31, 1 μπλοκ, 1 άσσο, 86% υπ., 57% αρ.), Μάξον 16 (14/34, 2 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ. 60%υπ., 28%αρ. ), Αχιλλεόπουλος (λ. – 43% υπ., 29αρ.), Μπεκιάρης 1 (1/1), Κρέτσης, Θεοδωρόπουλος, Κογκαλίδης, Λυκούρεσης 2 *1/3, 1 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 5 (4/8, 1 μπλοκ, 57% υπ., 43% αρ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος Δ.): Μαρούλης 2π. (2 μπλοκ), Τσίροβιτς 16 (13/32, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 48% υπ., 41% αρ.), Δημητριάδης 3 (1/6, 1 μπλοκ, 1 άσσο, 47% υπ., 40% αρ.), Μπέλος 16 (16/37), Ρανγκέλ 7 (4/11, 2, μπλοκ, 1 άσσο), Πανταλέων 10 (6/10, 3 μπλοκ, 1 άσσος) / Δαρίδης (λ. – 63% υπ., 42% αρ.), Ανδρεόπουλος Χαρ. 7 (7/11, 36%υπ., 21%αρ.), Χαραλαμπίδης 1 (0/2, 1 άσσος), Ρεζκ.