Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκησε Ρέθυμνο και κούραση η ΑΕΚ

Νίκησε Ρέθυμνο και κούραση η ΑΕΚ

Ανάλυσε το

Με το τρίποντο στις αποσκευές της επιστρέφει από την Κρήτη και το Ρέθυμνο η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυρες» με το 3-1 επί του ΟΠΕ Ρεθύμνου πανηγύρισαν την 6η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πέρασαν στην 2η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Πανναξιακό

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από την Κρήτη καθώς το Ρέθυμνο αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.

Οι «κιτρινόμαυρες» του Μανώλη Ρουμελιώτη κατάφεραν να πάρουν ένα δύσκολο τρίποντο καθώς χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή στο 4ο σετ και να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία του τάϊ-μπρέϊκ.

Η ΑΕΚ παρά την ταλαιπωρία του αποκλεισμού από το Τσάλεντζ Καπ και της επιστροφής από την Βοσνία που τις έφερε Παρασκευή στην Αθήνα, φρόντισαν να ξεκινήσουν καλά την αναμέτρηση και με καλό σερβίς και αποτελεσματικές επιθέσεις να προηγηθούν με 0-1 χάρις το 18-25.

Το Ρέθυμνο στο δεύτερο σετ διόρθωσε την υποδοχή του και με την Παρασκάκη να κάνει παιχνίδι για την Σαπαρέφσκα και την Ζούνιτς πήρε από την αρχή το προβάδισμα και παρά το γεγονός πως στο τέλος η ΑΕΚ πλησίασε στο 22-20, με το 25-20 έκανε το 1-1 δημιουργώντας προϋποθέσεις ντέρμπι.

Ωστόσο η ΑΕΚ στο τρίτο σετ μετά το 8-8 πάτησε γκάζι και με το σερβίς της εκμεταλλεύθηκε την αχίλλειο πτέρνα των γηπεδούχων κάνοντας το 12-17 με την διαφορά να φθάνει στο +10 με το 12-22, ενώ το 13-25 έβαλε την Ένωση ξανά σε θέση οδηγού.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 4ο σετ όταν και οι «κυανοκίτρινες» της Κρήτης μπήκαν δυνατά και έλεγχαν το παιχνίδι προηγούμενες με 9-7 και 17-13. Η ΑΕΚ αντέδρασε γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 17-17 και με τις Αργυροπούλου, Ιβάνοβα και Γιακουμή έκανε το 19-21.

Το Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να βρει λύσεις απέναντι στην ΑΕΚ που έκανε το 20-23 και με το 22-25 πανηγύρισε το τρίποντο που τις δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Το… «κλειδί»

Κλειδί της αναμέτρησης το 4ο σετ του αγώνα. Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-1, το Ρέθυμνο κατάφερε στο 4ο σετ να  φθάσει στο 17-13. Οι “κιτρινόμαυρες” όμως ανέτρεψαν τα δεδομένα και με το σερβίς τις Ιβάνοβα έκαναν το 19-21 και στο τέλος με το 22-25 να πάρουν το τρίποντο ψυχολογίας και να επιστρέψουν τα χαμόγελα στην Ένωση. 

Τάδε έφη…

Νίκος Ζιώγας (Προπονητής Ρεθύμνου): «Με βάση τη συνολική μας εμφάνιση θεωρώ ότι χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία για να πάρουμε τουλάχιστον έναν πόντο. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην υποδοχή μας»

Μανώλης Ρουμελιώτης (Προπονητής ΑΕΚ): «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη που ήρθε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και ένα αποτέλεσμα που μας είχε στοιχίσει ψυχολογικά. Οφείλαμε να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που και στο Ρέθυμνο ήταν κοντά μας. Η ομάδα είχε διακυμάνσεις στην απόδοση της αλλά εκεί που χρειάστηκε έκανε τη δουλειά της. Το μυαλό μας τώρα είναι στο ματς με την Ηλιούπολη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 18-25, 25-20, 13-25, 22-25
ΟΠΕΡ (Ζιώγας): Κλεισιάρη, Σαπαρέφσκα, Παρασκάκη, Καλογριδάκη, Ξαγοραράκη, Ζούνιτς, Χατζάκη Ε –λ / Παπουτσή –λ, ΚΙλιζιράκη, Μυτιληναίμου Μ., Παπαδάκη, Τσελάνη
ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Νικούλη, Κουνάδη, Ιβάνοβα, Γιακουμή, Κατσαντώνη, Αργυροπούλου, Κακουράτου –λ / Λαγουδάκη, Φάκη, Πατέλη