Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Νίκολιτς ο εκλεκτός!

Νίκολιτς ο εκλεκτός!

Νέα πανηγυρική επιβεβαίωση του Volleyplanet καθώς όπως είχαμε αναφέρει πριν από 3 μήνες ο Ντούσκο Νίκολιτς θα είναι, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, ο νέος τεχνικός του Φοίνικα Σύρου, που θα διαδεχθεί τον συμπατριώτη του  Ράτκο Παβλίσεβιτς στον πάγκο των Πειρατών, στην μετά Παλιόπορτα εποχή της ομάδας.

Εν μέρει φαίνεται πως επιβεβαιώνονται τελικά τα δημοσιεύματα κάποιων ιστοσελίδων που τις τελευταίες ώρες έκαναν ονομαστικά αναφορά στο νέο τιμονιέρη του Φοίνικα, καθώς όντως προέρχεται από τη Σερβία, αλλά ο προπονητής  που γράφτηκε, έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet θα παραμείνει στο σερβικό σύλλογο!

Αντίθετα πανηγυρικά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το Volleyplanet, καθώς εδώ και 3 μήνες ήταν η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα που είχε δημοσιεύσει το όνομα του πρώην τεχνικού του Ερυθρού Αστέρα και της Σαμόντ, ως το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Σύρου.

Ο κ. Νίκολιτς λοιπόν φαίνεται πως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να οδηγήσει το πειρατικό σε μία μεταβατική περίοδο, έπειτα από την αποχώρηση του κ Παλιόπορτα από τον προεδρικό θώκο, που όμως παραμένει πάντα στο πλευρό της ομάδας.

Γεννημένος στις 26 Απριλίου 1974 ο 41χρονος τεχνικός και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, από το 2006 έως το 2014 ήταν στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, ενώ πέρυσι έκανε το βήμα και ανέλαβε τεχνικός στη γαλλική Σαμόντ. Γνωρίζεται πολύ καλά με το μεγάλο αστέρι των Πειρατών, Τόμισλαβ Ντόκιτς, που για μια ακόμη χρονιά παραμένει στην ομάδα και θα έχει τη χαρά να συνεργαστεί μαζί του, ενώ δεν αποκλείεται η σερβική αποικία να μεγαλώσει στην Ερμούπολη.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως πριν εργαστεί στο εξωτερικό, έφτασε με τους ερυθρόλευκους της Σερβίας τα 9 συνεχόμενα τρόπαια, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια οδηγούσε την ομάδα του στο εγχώριο “τρεμπλ”: Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Σερβίας! Παράλληλα ‘μετράει” μία συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έφτασε και στα προημιτελικά του Challenge Cup.

Ο κ. Νίκολιτς είναι ένας από την πλειάδα των καταξιωμένων τεχνικών, μαζί με τον Βλάντο Τζούριτς, πατέρα του δικού μας διεθνούς σουπερστάρ Μίταρ,  που μαθαίνουν βόλεϊ τα νέα παιδιά στο κορυφαίο camp του αθλήματος στην Ευρώπη, το Volleytrend Camp της Σερβίας, όπου είχαμε και φέτος παρουσίες πολλών δικών μας παιδιών.

Πέρυσι μάλιστα στο 2ο ματς του World League της Σερβίας με την Αμερική, όπου οι ΗΠΑ επικράτησαν μπροστά σε 15.000 Σέρβους οπαδούς στο Βελιγράδι, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς και τα ξημερώματα ταξίδεψε από τη σερβική πρωτεύουσα στο Κόζιτσε, για να είναι στις 08.30 το πρωί συνεπής στην προγραμματισμένη προπόνηση με τα παιδιά του Volleytrend Camp.