ΓΝΩΜΕΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : O «αετός» του Ελληνικού βόλεϊ παραμένει εδώ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : O «αετός» του Ελληνικού βόλεϊ παραμένει εδώ

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια ο «αετός του Έβρου» και του Ελληνικού βόλεϊ, άνοιγε τα… «φτερά» του προς τους ουρανούς και την αιωνιότητα. Ένα «ταξίδι» που σκόρπισε θλίψη και δάκρια σε όλους όσους λάτρεψαν τον Νίκο Σαμαρά και είχαν την τύχη να ζήσουν μαζί του μεγάλες στιγμές του ελληνικού βόλεϊ.

Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά πέρασαν  ήδη 10 χρόνια από εκείνη την… αποφράδα ημέρα. Εκείνο το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου του 2013 όπου ο χρόνος σταμάτησε και ο Νίκος Σαμαράς «έφευγε» από τη ζωή μόλις στα 42 του «χτυπημένος» από ανεύρυσμα εγκέφαλου.  Μια είδηση που ακόμη και σήμερα παραμένει το ίδιο σοκαριστική.

Ο «Σαμ» μπορεί να μην είναι ποια εδώ, ωστόσο παραμένει «ζωντανός» στη μνήμη όλων μας σαν τότε. Τότε που άνοιγε τα χέρια του, πανηγύριζε με την ψυχή του πόντους και νίκες και μας έστελνε όλους στα ουράνια από χαρά. Εικόνες δυνατές. Ζωντανές. Που δεν μπορούν να ξεθωριάσουν όσα χρόνια και αν περάσουν.

Γιατί ο Νίκος Σαμαράς είναι πάντα εδώ… Να μας θυμίζει τις μεγάλες επιτυχίες του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και της Εθνικής μας ομάδας. Ομάδες με τις οποίες ταυτίστηκε όσο τίποτε άλλο η καριέρα του και αγαπήθηκε από όλους τους φιλάθλους.

Με 263 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα, ο «Σάμ» έζησε μοναδικές στιγμές με αποκορύφωμα την αποθέωση που γνώρισε στο κατάμεστο ΣΕΦ το 1994 στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ηγέτης του ΑΟ Ορεστιάδας που τον οδήγησε σε ιστορικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γευθεί έναν τίτλο με τους «πράσινους» της Θράκης. Κάτι που το πέτυχε με τον Ηρακλή όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2000. Τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, ενώ στην μετέπειτα πορεία του φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ρεθύμνου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μίλωνα και Λήμνου Βόλεϊ (ομάδα που ίδρυσε ο ίδιος).

Ο «αετός» του ελληνικού βόλεϊ παραμένει εδώ. Ζωντανός και πάντα έτοιμος να μας ξεσηκώσει. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το καταλάβει και η Ομοσπονδία και να τιμήσει τη μνήμη του με κάτι ουσιαστικό και αντίστοιχο της προσφοράς του. Κάτι που έχει ανάγκη σήμερα το  Ελληνικό βόλεϊ.

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...