ΔΙΕΘΝΗ

«Νίζετιτς έραβε, Μερκάδο έκοβε» στην πρόκριση της Αργεντινής!

«Νίζετιτς έραβε, Μερκάδο έκοβε» στην πρόκριση της Αργεντινής!

Στις 16 κορυφαίες ομάδες προκρίθηκε η Αργεντινή η οποία αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ από την σκληροτράχηλη Κολομβία, με τις Μερκάδο (Α.Ο. Θήρας) και Νίζετιτς (ΑΕΚ) να “παίρνουν την ομάδα” στις… πλάτες τους, κατάφερε  με 3-2 (19-25, 25-17, 27-29, 25-20, 15-8) να φτάσει στη σπουδαία ανατροπή και με τη δεύτερη νίκη της στον 4ο όμιλο να “σφραγίσει” το πολύτιμο εισιτήριο για την β’ φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στην Ολλανδία έγινε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι, με την παρέα της γνώριμης στο ελληνικό κοινό Μαντλέιν Μοντάνο να ξεκινά πολύ δυνατά και να παίρνει προβάδισμα δυο φορές στο σκορ. Στο 4ο σετ η Αργεντινή της ασταμάτητης Μερκάδο ισ0φάρισε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ 25-20.

Στο 5ο σετ η ομάδα των “Ελληνίδων” άσων πήραν προβάδισμα με 8-5, με αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφτασε στο 12-7 για να φτάσει με 15-8 στο 3-2, που έστειλε την Αργεντινή στην επόμενη φάση.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 28 πόντους (24 επιθέσεις, 4 μπλοκ) αναδείχθηκε το “πολυβόλο” του Α.Ο Θήρας, Έρικα Μερκάδο, άλλους 20π (18επ., 2 άσοι) πρόσθεσε η ακραία της ΑΕΚ, Νίζετιτς, ενώ για την Κολομβία της Μοντάνο (3π), η Σεγκοβια σταμάτησε στους 26 πόντους.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Α.Ο Θήρας εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στην Μερκάδο και ευχήθηκε στην αθλήτριά του, “ανάλογες επιτυχίες και καλή δύναμη για τη συνέχεια”.

“Αντίο” για Αθανασόπουλο, Μιτσέλι, “τελευταίο χαρτί” για Τσούμπα

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα “έσβησε το όνειρο” της πρόκρισης για την Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου, που προσπάθησε για το καλύτερο κόντρα στην πανίσχυρη Κίνα, αλλά με την ήττα 3-0 (25-19, 25-22, 25-27) αποχαιρέτησε  τη διοργάνωση.  Πρόωρο “αντίο” και για την Βουλγαρία του Ιταλού τεχνικού του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι, που έχασε με 3-1 (21-25, 27-25, 25-20, 15-25) σετ και από τον Καναδά.
Αύριο εξάλλου “τα ρέστα της” για την πρόκριση στις “16” του Παγκοσμίου παίζει η Κενυάτισσα νέα διαγώνια του Άρη, Τσούμπα, που με νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο, συνεχίζει την προσπάθεια διάκρισης μαζί με Νίζετιτς και Μερκάδο.

Σήμερα, μαζί με την Αργεντινή, την πρόκρισή τους εξασφάλισαν επίσης οι Ιαπωνία Γερμανία και Καναδάς. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στη δεύτερη φάση οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από τους Ομίλους Α και Δ θα σχηματίσουν νέο όμιλο. Στο άλλο θα βρίσκονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από τους Ομίλους Β και Γ. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θα συνεχίσουν να μετρούν για την κατάταξη για τα προημιτελικά.

Οι νέοι όμιλοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Γυναικών διαμορφώθηκαν ως εξής

Όμιλος Ε
Βραζιλία
Κίνα
Ιαπωνία
Αργεντινή
Ιταλία
Ολλανδία
Βέλγιο
Πουέρτο Ρίκο ή Κένυα

Όμιλος ΣΤ
Τουρκία
Πολωνία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ταϊλάνδη
Ηνωμένες Πολιτείες
Σερβία
Γερμανία
Καναδάς