Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ιστορική συμφωνία για τον Χιμένες

Ιστορική συμφωνία για τον Χιμένες

Η μεταγραφή του Χιμένες στον ΠΑΟΚ εκτός από τη σημαντική ενίσχυση που του δίνει αγωνιστικά, είναι η πρώτη νομότυπη μεταγραφή Κουβανού διεθνή αθλητή σε ξένο σύλλογο με έγκριση από το Υπουργείο Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κούβας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

“Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία με τον διεθνή Κουβανό αθλητή Javier Ernesto Scull JIMENEZ μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ εξαιτίας και της ιδιαιτερότητας που υπήρχε έως  τώρα στην μετακίνηση των Κουβανών αθλητών σε συλλόγους του εξωτερικού.  Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο που φέρνει νομότυπα εν ενεργεία διεθνή αθλητή της Κούβας στην Ελλάδα.

O 25χρονος αθλητής (1.98μ) που αποτελεί το μέλλον του Κουβανικού βόλεϊ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Κούβας και αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Πολωνίας. Πρόκειται για έναν αθλητή -κόσμημα-  με εξαιρετικά σωματικά και τεχνικά χαρίσματα που θα βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κουβανός Javier Jimenez θα ντυθεί στα “ασπρόμαυρα ” με τις ευλογίες της χώρας του , αφού είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που αθλητής από την Κούβα παίρνει μεταγραφή σε ξένο σύλλογο νομότυπα, με έγκριση από το Υπουργείο Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κούβας. Κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Γιώργου Ανδρέου  , έχοντας πάντα τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του ερασιτέχνη και του εκπροσώπου παικτών Κωνσταντίνου Μαργαρίτη.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες όταν  παλαίμαχος διεθνής διαιτητής και νυν  μάνατζερ  παικτών Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια ενημέρωσε τη διοίκηση του ΤΑΠ για την πρόθεση των Κουβανών να επιτρέψουν στους διεθνείς αθλητές να αγωνιστούν σε ομάδες του εξωτερικού , εάν και εφόσον αυτές  θα πληρούσαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κινήθηκε άμεσα και έστειλε ένα πλήρες φάκελο στην Κουβανική Ομοσπονδία , η οποία αναγνωρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και με σύγχρονες εγκαταστάσεις , άναψε το πράσινο φως για περεταίρω συζητήσεις.

JIMENEZ7

Κάτω από άκρα μυστικότητα η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ έστειλε στις 17 Δεκεμβρίου τον κ.Μαργαρίτη στη Κούβα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του αθλητή.  Εξουσιοδοτώντας τον ΠΑΟΚ και έχοντας τη βοήθεια του κ. Guillermo Paredes , ο παίκτης υπέγραψε στην Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού το πρώτο του συμβόλαιο.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι καλές σχέσεις που είχε η χώρα μας με την Κούβα αφού κατά το παρελθόν η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει την Εθνική της  ομάδα της.

Ο Javier Ernesto Scull Jimenez αναμένεται τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την ομάδα ψηλά και καλεί τους φίλους της ομάδας να σταθούν στο πλευρό του αγκαλιάζοντας  την φετινή  προσπάθεια”.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...