ΔΙΕΘΝΗ

Η Νοβάρα σταμάτησε το σερί της Κούνεο

Η Νοβάρα σταμάτησε το σερί της Κούνεο

Αξεπέραστο αποδείχθηκε το εμπόδιο της πανίσχυρης Νοβάρα που επικράτησε στο Κούνεο της τοπικής ομάδας με 3-1 σετ και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των “ερυθρόλευκων γάτων”, υποχρεώνοντας έτσι την παρέα της Κατερίνας Ζακχαίου στην πρώτη ήττα για το 2021.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι του Πιεμόντε η Κούνεο με κεκτημένη ταχύτητα από τις 3 συνεχόμενες νίκες της, μπήκε πολύ δυνατά και έστω και δύσκολα με κυριαρχία στο μπλοκ, προηγήθηκε με 25-23, 1-0 σετ. Η απάντηση της πρώην ομάδας 4 αθλητριών της Κούνεο (Candi, Signorile, Zannoni, Bici) στο επόμενο σετ ήταν άμεση. Βελτιώνοντας επίθεση και μπλοκ, κατάφερε με λιγότερα λάθη και τις άριστες επιθετικά έως το τέλος Μπονιφάτσιο (16π, 11/11 επιθέσεις, 5 μπλοκ)  και Χάνκοκ (8π, 4/4 επθέσεις, 2 άσοι, 2 μπλοκ) να ισοφαρίσει εύκολα με 25-16 σε 1-1 σετ.

“Κλειδί” της αναμέτρησης ήταν το 3ο σετ, το οποίο έπειτα από αλλεπάλληλες ανατροπές κατέληξε στα σημεία στις φιλοξενούμενες, που αν και έχαναν με 16-13, κατάφεραν έπειτα από συγκονιστικές μάχες να ζευγαρώσουν με 30-28 τα κερδισμένα τους σετ, 2-1.

Στο 4ο σετ η ατυχία “χτύπησε” ξανά την… πόρτα της Κούνεο!  Στο 1-1 η Ρουμάνα Ουγκουρεάνου τραυματίστηκε στο γόνατο, προκαλώντας σοκ στην ψυχολογία των αθλητριών του Πιστόλα. Κάπου εκεί λοιπόν η μεχρι πριν λίγα λεπτά ψυχωμένη και σκηροτράχηλη Κούνεο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η Νοβάρα καταιγιστική στην επίθεση με την Πολωνή Μαλβίνα Σμαρτσεκ και μπλοκ από “γρανίτη”  να φτάσει δια περιπάτου με 25-14 στην 11η φετινή σερί νίκη της και 8η στις 9 μέχρι σήμερα αναμετρήσεις στην ιστορία της με την Κούνεο.

Η Κύπρια διεθνής κεντρική Κατερίνα Ζακχαίου σε ένα ακόμη ματς τα έδωσε όλα, σημειώνοντας συνολικά 13 πόντους (10/19επ., 3 μπλοκ), τέσσερις λιγότερους από την τοπ σκόρερ της ομάδας της, Μπίτσι.  “Πλουσιότερη” σε συγκομιδή πόντων στο ματς η Σμάρτσεκ της Νοβαρα, με συνολικά 19π.

Σε άλλο ματς τηης ημέρας η Γερμανίδα πρώην συμπαίκτρια της Ζακχαίου στον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ως κεντρική της Μπρέσια να “σπάσει το ρόδι”, αφού η ομάδα της ηττήθηκε στο Αρζίτσιο με 3-1 (25-18, 25-23, 23-25, 25-21). Τοπ σκόρερ του αγώνα με 27π η Μινγκάρντι της Μπούστο, ενώ για τη Μπρέσια η Χίπε κινήθηκε σε “χαμηλές πτήσεις” τελειώνοντας το ματς με μόλις 3 πόντους (1/10επ, 1 άσο, 1 μπλοκ).

Στη βαθμολογία η Κούνεο με 19β διατηρήθηκε στην 6η θέση, η Μπρέσια παρέμεινε με 10β στην 12η θέση, ενώ την κούρσα του τίτλου οδηγούν η αήττητητη πρωτοπόρος Κονελιάνο με 48β, με 2η τη Νοβάρα στους 43β.