ΔΙΕΘΝΗ

Νταμπλούχος στη Γερμανία η Σβέριν!

Νταμπλούχος στη Γερμανία η Σβέριν!

Mε δεύτερο break μέσα σε 4 μέρες στη Στουτγκάρδη η πρωταθλήτρια Σβέριν διατήρησε για 3η συνεχόμενη χρονιά τα κεκτημένα στη Bundesliga γυναικών, επικρατώντας με 3-1 σετ στον 3ο τελικό των πλέι οφ της ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, που είδε την ατυχία να χτυπάει την Allianz MTV στα σημαντικότερα ματς της χρονιάς.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός, λίγα 24ωρα πριν από τους τελικούς είδε την Σέρβα λίμπερο Πούσιτς και την διεθνή Ολλανδή ακραία και κορυφαία του παίκτρια, Νίκα Νταάλντεροπ, να βγαίνουν εκτός μάχης αμφότερες με διαστρέμματα, ανατρέποντας άρδην τα βασικά του πλάνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως βασική λίμπερο και στους τρεις τελικούς, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στη θέση αυτή η 24χρονη Μαυροβούνια ακραία, Νικολέτα Πέροβιτς.

Έτσι με την άσο των «οράνιε» παροπλισμένη στον πάγκο και τη Σέρβα να μπαίνει μετά από την απουσία της στους δύο πρώτους τελικούς, ως αλλαγή στο παιχνίδι για λίγες φάσεις των γηπεδούχων η Σβέριν μπροστά σε περίπου 2150 φίλους της Στουτγκάρδης προηγήθηκε 2-0 (25-22, 25-18) και παρά τη μείωση με 25-16 σε 2-1, οι φιλοξενούμενες με 25-16 πανηγύρισαν τον 12ο τίτλο της ιστορίας τους και το φετινό νταμπλ.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους η MVP των τελικών Λουίζα Λίπμαν της Σβέρινερ, άλλους 16 πρόσθεσε η συμπαίκτριά της από την Ουγγαρία Σάκμαρι, όσους είχε δηλαδή και η Μλείνκοβα των γηπεδούχων.

Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα του τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου, που σε όλη τη χρονιά η Στουτγκάρδη απέδειξε ότι ήταν καλύτερη από τη Σβέρινερ. Ωστόσο σε δηλώσεις του στο Volleyplanet παραδέχθηκε ιπποτικά ότι “η Σβεριν ήταν καλύτερη ομάδα στους τελικούς. Ήμασταν άτυχοι με τους 2 τραυματισμούς, της καλύτερης επιθετικού και του λίμπερό μας, άλλα έτσι είναι ο αθλητισμός.
Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός, ότι η διαιτησία στον 1ο τελικό καθόρισε το αποτέλεσμα στο 5ο σετ, κάτι που όλοι είδαν, είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου, γιατί παλέψαμε τον κάθε πόντο” συμπλήρωσε ο καταξιωμένος τεχνικός, που ανανέωσε για άλλη μια χρονιά τη συνεργασία του με τη φιναλίστ ομάδα, που τερμάτισε 1η στην κανονική περίοδο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε στις 4 κορυφαίες ομάδες του Top Teams Cup .