ΔΙΕΘΝΗ

Ντεμπούτο για την ακραία Νομικού

Ντεμπούτο για την ακραία Νομικού

Η 9η αγωνιστική της ιταλικής Serie A θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και ημέρα σταθμό στην καριέρα της διεθνούς, Μαρίας Νομικού, που συνεχίζει για 3η χρονιά στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από ατυχίες και τραυματισμούς.

Η Ελληνίδα πρώην διαγώνιος του Ηρακλή Κηφισιάς, ήταν από τις αθλήτριες που ξεχώρισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Τζιοβάνι Καπράρα και με την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, την πήρε μαζί του στη Νοβάρα και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Βίλα Κορτεζε.

Τελικά στη νέα της ομάδα στη Μόντσα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 1+2 χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, μετά την χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί στον ώμο, αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά ως βασική ακραία .

Χάρις λοιπόν στην επιμονή του προπονητή της, Αλεσάντρο Ντελμάτι, που της άλλαξε την τεχνική και πλέον τη δουλεύει ως ακραία, η Νομικού στο ντεμπούτο της ως βασική πανηγύρισε με 11 προσωπικούς της πόντους, εκ των οποίων οι 3 από μπλοκ, πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας της με 3-1 (21-25, 15-10, 15-13, 25-17) επί της Πιατσέντζα και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.