Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι «αιωνίων» και… τίτλου στον Πειραιά

Ντέρμπι «αιωνίων» και… τίτλου στον Πειραιά

Το ντέρμπι «αιωνίων» στον Πειραιά ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play-off… Ένα ντέρμπι που μπορεί να αποτελέσει και φιέστα τίτλου για τον Ολυμπιακό ο οποίος αναζητά την κατάκτηση του 30ου τίτλου της ιστορίας του…

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό έχοντας στόχο το τρίποντο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του χαρίσει και τον 30ο τίτλο της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο Φοίνικα Σύρο θέλουν να τελειώνουν νωρίς την υπόθεση πρωτάθλημα και αυτό μπορεί να γίνει σήμερα αν χάσουν βαθμό στην Θεσσαλονίκη οι «Πειρατές» και οι ίδιοι πάρουν το τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχουμε φιέστα τίτλου στον Πειραιά και αυτομάτως η Β φάση του πρωταθλήματος θα τελειώσουν πριν καν αρχίσουν και το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο αν διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδος ή το League Cup.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης ανέφερε «Έχουμε μπροστά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο μας δίνεται η εκαιρία να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στο στόχο για τον οποίο παλεύουμε σε όλη τη διάρκεια αυτής της περίεργης σεζόν. Όλο το διάστημα που έχει προηγηθεί, δουλέψαμε σκληρά για να διαμορφώσουμε αυτές τις συνθήκες και πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Αυτά τα παιχνίδια πάντα έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ανεξάρτητα από την κατάσταση στη βαθμολογία, ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό δήλωσε «Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι ένα ντέρμπι και δεν έχουν σημασία οι συνθήκες και η βαθμολογία. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα μαθηματικά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ακόμα και τώρα και έχουμε μεγάλη ευκαιρία να φτάσουμε στο στόχο μας.  Παίξαμε πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα για να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση και αύριο πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη νίκη πρώτα για το γόητρο και μετά για το θαύμα της ανατροπής που μόνο με μαθηματικές εξισώσεις μπορεί να επαληθευτεί. Οι πράσινοι – όπως και ο ΠΑΟΚ – θα πρέπει να νικήσουν και τους 5 αγώνες που έχουν με τρίποντα και συνάμα ο Ολυμπιακός να πάρει μόνο έναν βαθμό στους υπόλοιπους αγώνες. Από εκεί και πέρα θα αναζητηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

O διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε «Πάντοτε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη νίκη. Αν και δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την Τρίτη θέση. Εμείς πάμε δυνατά όπως σε κάθε παιχνίδι και θα το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...