LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ντέρμπι «αιωνίων» σε Ρέντη και μάχες σε Θεσσαλονίκη με φόντο την 4άδα

Ντέρμπι «αιωνίων» σε Ρέντη και μάχες σε Θεσσαλονίκη με φόντο την 4άδα

Με τον Α.Ο.Π Κηφισιάς να βρίσκεται ήδη στην 4άδα και να περιμένει να μάθει από την κλήρωση τον επόμενο αντίπαλό της έξι ομάδες ρίχνονται την Πέμπτη 7/12 στην μάχη των προημιτελικών του League Cup “Ν. Σαμαράς”, από όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση των “αιωνίων” στου Ρέντη, που θα βγάλει “νοκ άουτ” από τη συνέχεια ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Στο “Μελίνα Μερκούρη” ο πολυνίκης με 6 τίτλους Ολυμπιακούς υποδέχεται τον κάτοχο του τίτλου των δύο τελευταίων ετών σε ένα ντέρμπι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρόωρος τελικός. Άλλωστε οι δύο ομάδες ήταν οι φιναλίστ των διπλών τελικών της σεζόν 2002-23 με τους «πράσινους» να νικούν και τα δύο ματς 3-2 σετ. Και οι δύο ομάδες είναι αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις. (Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, προημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 7/12, 21.00, EΡΤ-3 HD, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Ο Ολυμπιακός μετά από 4 χρόνια θέλει να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο του League Cup “Ν. Σαμαράς” και να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι δήλωσε: «Το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό ματς, πάντα περιμένουμε πώς και πώς να παίξουμε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, αλλά και γιατί παίζουμε και με τον Παναθηναϊκό και γνωρίζουμε όλοι πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό για τον κόσμο μας και την ομάδα».

O Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη στην Καλαμάτα αλλά και την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ και έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του ακόμα και στο Μελίνα Μερκούρη. Οι πράσινοι θέλουν να περάσουν τον Ολυμπιακό ώστε να τους ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση του 4ου τιτλου League Cup “Ν. Σαμαράς” και του 3ου συνεχόμενου.

Θα είναι η 5η σεζόν που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στο League Cup “Ν. Σαμαράς”. Σε 6 αγώνες στη διοργάνωση οι δύο μονομάχοι έχουν από 3 νίκες.

Από το 1998 που καθιερώθηκε στο πρωτάθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 75 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 46-29.

Πήγασος Πολίχνης – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Είκοσι ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα όπου ο Πήγασος Πολίχνης νίκησε με 3-0 σετ τον Μίλωνα οι δύο συναντιούνται και πάλι στο γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης της Πολίχνης για νοκ άουτ πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup “Ν. Σαμαράς” (Γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πολίχνη, προημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 7/12, 17.30, Live Streaming ESAP TV You Tube, Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Τοσουνίδης).

Για το πρωτάθλημα ο Πήγασος σημείωσε εμφατικό 3-0 υποχρεώνοντας το Μίλωνα στην πιο βαριά του εφετινή ήττα. Η ομάδα της Πολίχνης έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα αλλά πιθανή πρόκριση στα ημιτελικά θα ήταν μία μεγάλη υπέρβαση που θα τόνωνε το ηθικό των παικτών και το πρεστίζ του συλλόγου.

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός δήλωσε: « Ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με τον Μίλωνα αυτή τη φορά για το . Δεν θα είναι ένα παιχνίδι όπως ήταν το προηγούμενο, σίγουρα περιμένουμε ότι θα είναι πολύ πιο δυνατό, περιμένουμε έναν πολύ διαφορετικό Μίλωνα μέσα στην έδρα μας. Και οι δύο ομάδες είμαι σίγουρος ότι θέλουνε την πρόκριση στην επόμενη φάση του λιγκ καπ. Εμείς προερχόμαστε από το ρεπό μας, ο Μίλωνας προέρχεται από ένα δύσκολο πρόγραμμα Ευρώπη και πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ δυνατό ματς μέσα στην έδρα μας».

Ο διαγώνιος του Πήγασου Πολίχνης Νίκος Μήλης είπε: « Προερχόμαστε από ρεπό, η ομάδα αυτές τις μέρες προπονήθηκε αρκετά. Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον Μίλωνα αυτή τη φορά για την προημιτελική φάση του λιγκ καπ. Αν και έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, θέλουμε τη νίκη, θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση κάτι που θα μας δώσει και την ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ορεστιάδα».

Ο Μίλωνας προέρχεται από σπουδαίες νίκες στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, Άθλο και Κηφισιά και πρόκριση στους «16» του CEV. Εδώ και 10 ημέρες η ομάδα του Σάκη Ψάρρα είναι κυριολεκτικά στο… δρόμο με εκτός έδρας αγώνες αλλά και πολλούς παίκτες να υποφέρουν από ιώσεις. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Με ό,τι σύνθεση και να κατέβουμε θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα ως ομάδα. Έχουμε μελετήσει τον αγώνα πρωταθλήματος. Θα αλλάξουμε αρκετά πράγματα ώστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και οδήγησαν στην ήττα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο League Cup “Ν. Σαμαράς” και όπως και τη σεζόν 2022-23 να βρεθούμε στα ημιτελικά», δήλωσε ο τεχνικός του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας.

Στους 3 αγώνες πρωταθλήματος ο Μίλων προηγείται στις νίκες 2-1 ενώ στο League Cup “Ν. Σαμαράς” έχει 2 στα 2.

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και ο Άθλος Ορεστιάδας θα αναμετρηθούν και για το League Cup “Ν. Σαμαράς στο νοκ άουτ προημιτελικό που θα γίνει στη Μίκρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου (Γυμναστήριο Μίκρας, προημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 7/12, 17.00, Live Streaming ESAP TV You Tube, Διαιτητές: Παπακοσμάς, Τσιούλα).

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή με την προσθήκη και του Τρούχτσεφ νίκησε εύκολα 3-0 στην Ορεστιάδα και θέλει τη νίκη – πρόκριση στην 4αδα του θεσμού. Στο League Cup “Ν. Σαμαράς ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο στη διοργάνωση. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του διεθνή Βέλγου διαγώνιου, Μπρμ Βαν ντε Ντρις, που υπέστη διάστρεμμα στο α’ σετ της τελευταίας αναμέτρησης του νέου κλειστού Ορεστιάδας.

Όσον αφορά τα εισιτήρια του αγώνα, θα υπάρξει γενική είσοδος 5€, με τα εισιτήρια διαρκείας να ισχύουν κανονικά.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του ESAP TV.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Άθλο Ορεστιάδας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Ένα δεύτερο παιχνίδι, μέσα σε λίγες μέρες, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Κερδίσαμε το πρώτο, για το πρωτάθλημα, ως φιλοξενούμενοι, αλλά δεν θα αγωνιστούμε στην έδρα μας, ως γηπεδούχοι, αλλά σε μία ουδέτερη έδρα. Σίγουρα αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει μειονέκτημα. Αντιθέτως, θα πρέπει να μας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα. Στο προηγούμενο παιχνίδι χάσαμε έναν από τους καλύτερους παίκτες μας, τον Βαν Ντεν Ντρις για μεγάλη διάρκεια, αλλά έχουμε τον Τρούχτσεβ και τον Σαλταφερίδη. Όλοι θα πρέπει να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για ακόμα ένα καλό παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Άθλος Ορεστιάδας συνεχίζει την προσπάθειά διάκρισης στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις, σε ένα ακόμη «ραντεβού με την ιστορία του»! Οι αθλητές του Ρουμάνου τεχνικού Κριστιάν Τσιτιγκόι αναμένεται να τα δώσουν όλα στο «νοκ άουτ» παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, ώστε να συνδυάσουν την παρθενική τους νίκη επί του Κυπελλούχου Ελλάδας με μία ιστορική πρόκριση του συλλόγου στις «4» κορυφαίες ομάδες του League Cup “Ν. Σαμαράς.

«Πάμε να αγωνιστούμε και να δείξουμε για μια ακόμη φορά το μαχητικό μας “πρόσωπο”. Ο ΠΑΟΚ όπως είδαμε πριν λίγες μέρες είναι μια πολύ καλή ομάδα με πληρότητα σε όλες τις θέσεις που παίζει πολύ καλό βόλεϊ. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και αν θα αγωνιστεί ο Βαν ντε Ντρις, αλλά εμάς μας νοιάζει η ομάδα μας και να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί για το ματς, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμη δυνατό τεστ για τους κρίσιμους αγώνες της Volleyleague με Πήγασο Πολίχνης και Α.Ο.Π. Κηφισιάς», δήλωσε ο προπονητής μας, Κριστιάν Τσιτιγκόϊ.

Για μια “δεύτερη ευκαιρία” έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο κεντρικός Νίκος Αλεξάκης, που δεν θα έλεγε όχι στη νίκη ως… δώρο της ομάδας του για την ονομαστική του εορτή: «Πάμε να παίξουμε στη Μίκρα ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι απελευθερωμένοι από το άγχος και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την πρόκριση. Είδαμε και στην πρόσφατη αναμέτρηση της Ορεστιάδας ότι για δύο σετ κοντράραμε στα ίσα τον αντίπαλό μας, ο οποίος είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι μία τεράστια πρόκληση και μια δεύτερη ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη, αφού ανεξάρτητα αν θα αγωνιστεί η όχι ο βασικός τους διαγώνιος, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά θα παίξει «εκτός έδρας», σε ένα γήπεδο που δε γνωρίζει και μικρότερο σε σχέση με το  “Παλατάκι”».

Σε 3 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ μετράει ισάριθμες νίκες επί του Άθλου Ορεστιάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ LEAGUE CUP ΝIKOΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 2023-24

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 – Προημιτελικοί αγώνες νοκ άουτ

Γυμναστήριο Μίκρας, 17.00 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Τσιούλα, Παρατηρητής: Κάλλης, Επόπτες: Βασδέκης, Κουκουμάκας Π., Γραμματεία: Πασπάλα.

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» Πολίχνης, 17.30 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Πήγασος Πολίχνης – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 21.00 (ΕΡΤ-3 HD): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Καπότης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Δ.Βικέλας Σύρου, 19:00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Α.Ο.Π.Κηφισιάς 1-3 (25-22, 19-25, 25-27, 18-25). Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς.

Αποτελέσματα της Προκριματικής Φάσης League Cup «Νίκος Σαμαράς» (20-22/10)

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 20.00 Live Stremaning ESAP T.V.: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας  – Α.Ο. Καλαμάτα 80 3-2 (25-21, 25-19, 23-25, 25-27, 15-09)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 17.00 Live Stremaning ESAP T.V.: Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Πήγασος Πολίχνης 2-3 (20-25, 25-21, 22-25, 25-23, 08-15)

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 18.00 Live Stremaning ESAP T.V.: Α.Σ. Άθλος – Πήγασος Πολίχνης 2-3 (25-19, 25-17, 18-25, 25-27, 09-15)