Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι «αιωνίων» και… Βορείων

Ντέρμπι «αιωνίων» και… Βορείων

Το «αιώνιο» ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και η έξοδος του ΠΑΟΚ στην Ορεστιάδα είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν απο την 9η αγωνιστική της Α1. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει απο τον Έβρο το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με τον ΑΟ Ορεστιάδας να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που θα φιλοξενηθεί στη Κυψέλη.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΠΑΟΚ

Το Σάββατο στην Ορεστιάδα στις 17.00 τον αγώνα που θα μεταδοθεί από το Novasports 3 και από το Web TV του Novasports.gr ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και τη νίκη επί της ΜΕΝΤ, θα επιδιώξει να φύγει αλώβητος, απέναντι στους Ακρίτες που θέλουν τη νίκη για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, έπειτα από το χαστούκι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στο ντερμπι του Έβρου.

Ο Κώστας Δεληκωστας γνωρίζει καλά πως όλοι θέλουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και για αυτό και προετοίμασε όσο καλύτερα μπορούσε τους «πράσινους».

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τόνισε «Πιστεύω πως θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί. Ξεπεράσαμε την κακή εμφάνιση κόντρα στον Εθνιικό καθώς δουλέψαμε καλά στην προπόνηση όλη την εβδομάδα. Ξέρουμε την δυναμικότητα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, όμως πιστεύω πως μπορούμε να φθάσουμε στο θετκκό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα και πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε».

Η ομάδα του ΠΑΟΚ μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής και τη νίκη με 3-1 επί της ΜΕΝΤ μετράει επτά νίκες σε σύνολο οκτώ αγώνων και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς έναν βαθμό πιο κάτω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης ζήτησε από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με μεγάλη σοβαρότητα. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να φύγει με το διπλό μέσα από την Ορεστιάδα και να κρατήσει το αήττητο στους εκτός έδρας αγώνες.

Μιλώντας για τον αγώνα του Σαββάτου Ο Αμερικανός κεντρικός του ΠΑΟΚ Τζάρεντ Μουρ υπογράμμισε «Περιμένουμε να γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι . Πρέπει να μάθουμε από αυτό που έγινε στον αγώνα με τη ΜΕΝΤ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξουν ο Αμερικανός κεντρικός του Δικεφάλου τόνισε «Θα πρέπει να κλείσουμε καλά  τον διαγώνιο της Ορεστιάδα και πιέσουμε στο σέρβις για να κάνουμε το παιχνίδι της αντιπάλου πιο δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο. Από εδώ και στο εξής κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΑΡΗΣ

Στις 19.00 στην Ερμούπολη, ο φορμαρισμένος με τρεις συνεχόμενες νίκες Φοίνικας Σύρου φιλοδοξεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο του σκληροτράχηλου και ανεβασμένου ψυχολογικά Άρη, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Μίκρα.

Ο 24χρονος κεντρικός του Φοίνικα Βαγγέλης Μουρούτης σχολιάζοντας την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικιούς δήλωσε «Πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Εχουμε αρχίσει και παίζουμε ωραίο βόλεϊ. Η ομάδα δένεται. Ολοένα και περισσότερο βγαίνει και η δουλειά της προπόνησης και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε καθαρό τρίποντο μέσα στην έδρα μας. Αν έρθει η νίκη θα είναι σημαντική. Τα ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία, θα κρατήσουμε απο κάτω μας ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους και θα πλησιάσουμε ομάδες που μπορούμε να παλέψουμε στα ίσα για κάτι καλύτερο. Και σίγουρα μια νίκη θα ανεβάσει και άλλο το ηθικό μας σαν ομάδα και του κάθε παίκτη ξεχωριστά».

Απο την πλευρά του ο Άρης θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που θα του επιτρέψει να ελπίζει στην παραμονή του. Εν αναμονή της μεταγραφικής της ενίσχυσης οι «κιτρινόμαυροι»θα προσπαθήσουν για το καλύτερο με τον Γιάννη Χαριτωνίδη να τονίζει «Όπως όλα τα παιχνίδι μας έτσι και αυτό είναι δύσκολο. Προερχομαστε από νίκη όπως και ο Φοίνικας Σύρου. Βρισκόμαστε χαμηλά στην βαθμολογία και κάθε παιχνίδι πρέπει να διεκδικούμε το θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως όποια ομάδα καταφέρει να κρατήσει την υποδοχή της και το side out θα είναι αυτή που θα κερδίσει».

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στις 19.00 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας ο τοπικός Γυμναστικός ενισχυμένος με το Βραζιλιάνου Τεισέιρα και τον Πολωνό, Λέχ θα κυνηγήσει την πρώτη του φετινή νίκη, κόντρα στον Παμβοχαϊκό, που ελπίζει ότι μπορεί να φύγει νικητής Λαμία και να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Μέλκας αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό τόνισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή και υπολογίσημη ομάδα που είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και έχει καλή επιθετική γραμμή. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και να πάρουμε στο γήπεδό μας ότι καλύτερο μπορούμε απένανιτ στον Παμβοχαϊκό που προέρχεται απο μια εντός έδρας ήττα. Το παιχνίδι θα είναι το πρώτο για τους ξένους που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα και ελπίζω να καταφέρουνε ένα restart στο πρωτάθλημα».

Απο την άλλη πλευρά ο Παμβοχαϊκος θέλει να πάρει το τρίποντο και να επανάλεθει στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ήττα του απο τον Φοίνικα Σύρου. O Μάρτεν θέλει να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα τις περασμένης αγωνιστικής, ωστόσο το άγνωστο που θα αντιμετωπίσει κόντρα στους «γαλάζιους» της Λαμίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται την Κυριακή στις 18.00 στο Ζηρίνειο, όπου η αήττητη στην έδρα της Κηφισιά με στόχο την επιστροφή στα επιτυχημένα αποτελέσματα, υποδέχεται τον ευρωπαίο Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί.

ΜΕΝΤ – ΑΕΚ

Χαρακτήρα «τελικού» έχει στις 18.00 για ΜΕΝΤ και ΑΕΚ η αναμέτρηση της Τούμπας, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο στο όνομα της παραμονής των ομάδων στην Volleyleague. Η νεοφώτιστη ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραταχθεί πλήρης για να ρεφάρει την ήττα από τον ΠΑΟΚ, απέναντι στην προβληματική ΑΕΚ, που με τον Γιώργο Κλαρούδα να επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο ως υπηρεσιακός προπονητής, αλλά χωρίς Μπουρκόφσκι θα στηριχθεί στους ξένους που της απέμειναν, για ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα στην Κυψέλη με το πρώτο φετινό  ντέρμπι «αιωνίων», που θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 3. Ο τέταρτος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, που προέρχεται από την ήττα  έναντι του Άρη, θα υποδεχθεί μπροστά στον κόσμο του τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν τη νίκη, τόσο για να παραμείνουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας όσο φυσικά και για το γόητρο.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
19.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Α.Σ.Άρης
17.00 (Novasports-3): Α.Ο.Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ
19.00: Γ.Σ.Λαμία – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
18.00: Μ.Ε.Ν.Τ. – Α.Ε.Κ..
18.00: Α.Ο.Κηφισιάς – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
17.00 (Novasports-3): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός