Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι «αιωνίων» στην Αθήνα, ντέρμπι… παραμονής στη Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι «αιωνίων» στην Αθήνα, ντέρμπι… παραμονής στη Θεσσαλονίκη

Με το ντέρμπι «αιωνίων» στην Κυψέλη να στρέφει πάνω του τα φώτα της προβολής συνεχίζεται η 18η αγωνιστική στην Α1 των Ανδρών που ολοκληρώνεται την Δευτέρα με ένα ακόμη ντέρμπι στο PAOK Sports Arena όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου.

Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετ.2013

Παιχνίδι που έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία για τους Αχαιούς θα φιλοξενηθεί στο Βραχάτι. Εκεί όπου ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται την Παναχαϊκή. Στόχος και των δύο είναι η νίκη προκειμένου οι γηπεδούχοι να φθάσουν στην 5η θέση και οι φιλοξενούμενοι να έχουν ελπιδες για να μπούνε στην 8άδα.

Ο Παμβοχαϊκός με τον Κώστα Δεληκώστα στον πάγκο μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό του από το Final 4 θέλει να επιστρέψει στις νίκες και τα χαμόγελα.

Ο νέος τεχνικός των «κυανοκίτρινων» δήλωσε «Προσπαθούμε να κάνουμε επανεκκίνηση ως ομάδα. Στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ πήγαμε καλά στην οργάνωση παιχνιδιού και σε αυτόν τον τομέα έμεινα ευχαριστημένος. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να κάνουμε περισσότερα. Είναι το ντέρμπι της Πελοποννήσου και η Παναχαϊκή καίγεται για τους βαθμούς αλλά θέλουμε κι εμείς πολύ τη νίκη».

Η Παναχαϊκή «καίγεται» για τους βαθμούς και θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο. Ο αγώνας είναι τελικός για τους Αχαιούς που παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για την 8άδα.

Η προετοιμασία των Αχαιών κινήθηκε με βάση το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Γιώργο Λυκούδη να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και να τονίζει «Η αναμέτρηση με τον Παμβοχαικό είναι από τα παιχνίδια που πλέον καιγόμαστε για να πάρουμε βαθμούς. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας διαθέτει καλούς παίκτες όμως από την πλευρά μας είμαστε σε καλή κατάσταση θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

Λαμία – Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας

Στο Χαλκιοπούλειο η Λαμία υποδέχεται τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και η νίκη είναι ο μόνος στόχος για τον Γυμναστικό. Οτιδήποτε άλλο θα είναι πλέον καταδικαστικό για μια ομάδα που έγραψε ιστορία στην Α1 αλλά πλέον βρίσκεται με το 1 πόδι στην Α2 κατηγορία.

Ο Ντραγκίεφ είχε τον χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερα μπορούσε αφού η διακοπή ήταν ευκαιρία για δουλειά και προπονήσεις.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» του Έβρου θέλουν να σφραγίσουν την είσοδό τους στην 8άδα του πρωταθλήματος και να πετύχουν τον στόχο που έθεσαν από την αρχή της χρονιάς.

Ο Πλάμεν Κριστόφ έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και ευελπιστεί πως θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει για να επιστρέψει με χαμόγελα στον Έβρου.

Ο αρχηγός του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος τόνισε «Ναι όλοι έτοιμοι για την νίκη αφού δεν έχουμε απουσίες. Είναι ένας τελικός για εμάς και θέλουμε να πάρουμε τρίποντο για να είμαστε στην οχτάδα του πρωταθλήματος».

Άρης – Ηρακλής Πετ.2015

Ντέρμπι παραμονής θα φιλοξενηθεί στην Μίκρα με τον Άρη τυπικά γηπεδούχο να φιλοξενεί τον Ηρακλή.

«Κιτρινόμαυροι» και «Κυανόλευκοι» θέλουν να πάρουν το τρίποντο και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια αφού αναμένεται να παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Γιάννης Μέλκας μιλώντας για τον αγώνα υπογράμμισε «Φτάσαμε στα όρια μας. Πριν λίγες εβδομάδες ήμασταν σε πλεονεκτική θέση και τώρα φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει με κάθε τρόπο να πάρουμε τη νίκη, αλλιώς θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Ηρακλής είναι ανεβασμένος και έχει αλλάξει με την απόκτηση του λίμπερο και του Πίτζα. Αυτό το ματς είναι ιδιαίτερο και θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή των παικτών».

Μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε League Cup και Κύπελλο Ελλάδος ο Ηρακλής επιστρέφει στην μάχη της επιβίωσης θέλοντας το καλύτερο δυνατό από τον αγώνα κόντρα στον Άρη.

Ο «Γηραιός» χωρίς προβλήματα και έχοντας ρυθμό ευελπιστεί να πάρει τη νίκη και να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση σωτηρίας του.

Ο Γιάννης Ορφανός τόνισε «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και αξία η νίκη για μας. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε και να ξεκολλήσουμε από τον Άρη. Η νίκη θα μας δώσει ψυχολογία και για τα επόμενα παιχνίδια που είναι πολύ δύσκολα για μας. Ο Άρης είναι μια έμπειρη ομάδα, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Εμείς δε θα πρέπει να κάνουμε εύκολα λάθη και να δώσουμε εύκολους πόντους. Με τόσο έμπειρες ομάδες τα εύκολα λάθη τα εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος. Αυτό μας στοίχισε και στο Κύπελλο. Σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει κούραση, θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο… στη θέληση».

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το ντέρμπι του Β γύρου που όλοι περίμεναν. Οι «αιώνιοι» είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με τον Ολυμπιακό να θέλει τη νίκη για να παραμείνει πρώτος και ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει την 5η θέση.

Οι δύο «αιώνιοι» έχοντας εξασφαλίσει θέση στο Final 4 του Κυπέλλου θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το φαβορί, όμως οι «πράσινοι» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και έτσι να ισοσκελίζουν την όποια διαφορά.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπολος δεν έχει προβλήματα τραυματισμών πλέον και έτσι ο Θάνος Μαρούλης υπογράμμισε «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, όπως όλα τα ντέρμπι των «αιωνίων». Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία μετά και την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου την Τετάρτη. Πρέπει να «ματώσουμε» ώστε να πετύχουμε τη νίκη για να δώσουμε ακόμη μία χαρά στους φιλάθλους μας, τους οποίους και περιμένουμε να γεμίσουν το κλειστό της Κυψέλης, ώστε να μας στηρίξουν στον αυριανό αγώνα».

Ο Ρομπέρτο Πιάτσα έδειξε δείγματα γραφής στα δύσκολα για την ομάδα του και με την κατάκτηση του League Cup θέλει να τελειώνει γρήγορα με την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός προπονητής θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Όγκουρτσακ και δηλώνει έτοιμος να ζήσει την ατμόσφαιρα ντέρμπι αφού γνωρίζει καλά τι θα αντιμετωπίσει.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση. Πρέπει να ανακτήσουμε άμεσα την ενέργειά μας γιατί στο Λιγκ Καπ καταναλώσαμε αρκετή. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να παίξει καλά το Σάββατο σε μια έδρα όπου ο αντίπαλός μας τα πηγαίνει αρκετά καλά, όπου έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν με 3-1. Για αυτό το λόγο δεν έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν και θέλουν να αποδείξουν ότι είναι δυνατοί» δήλωσε ο Πίτσα και συμπλήρωσε «Περιμένω να καταθέσουμε το 100% της δύναμης και της καρδιάς μας στο γήπεδο. Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος μας κάθε φορά. Τώρα είμαι χαρούμενος γιατί είμαστε ομάδα. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, όπως στην υποδοχή και στην κόντρα επίθεση. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα φτάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετ.2013

18.00: ΓΣ Λαμία – ΑΟ Ορεστιάδας

19.00: ΑΣ Άρης – Ηρακλής Πετ.2015

21.00: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

17.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. – ΑΟΠ Κηφισιά

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

18.00: ΠΑΟΚ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

 Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 15-16

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 17 45 48-10
2 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 17 39 45-22
3 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 17 39 42-20
4 Π.Α.Ο.Κ. 17 36 43-20
5 Παναθηναϊκός Α.Ο. 17 28 35-29
6 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 17 23 30-35
7 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 17 22 29-38
8 Α.Ο. Ορεστιάδας 17 20 26-39
9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 17 16 24-42
10 Α.Σ. Άρης 17 15 24-42
11 Ηρακλής Πετοσφαίριση 17 15 22-41
12 Γ.Σ. Λαμία 17 8 15-45