Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι αιωνίων στο… «αθόρυβο»

Ντέρμπι αιωνίων στο… «αθόρυβο»

Το ντέρμπι «αιωνίων» που θα διεξαχθεί στον Πειραιά κεκλεισμένων των θυρών είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών που περιλαμβάνει αρκετά αμφίρροπα παιχνίδι τα οποία κρύβουν εκπλήξεις και που το αποτέλεσμά τους μπορεί να δρομολογήσουν εξελίξεις.

Η 20η μέρα του πρωταθλήματος της Α1 θα διεξαχθείς σε τρεις δόσεις με την NOVA να καλύπτει το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στον Πειραιά το οποίο όμως θα χάσει πολλά από το γεγονός πως θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο εξ αιτίας τις τιμωρίας των «ερυθρολεύκων».

Εκτός από το ντέρμπι η συνδρομητική τηλεόραση θα καλύψει και το ντέρμπι του Έβρου την Δευτέρα. Εκεί όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Κηφισιά.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ- ΛΑΜΙΑ

Στο Βραχάτι ο εκτός στόχων και πλάνων Παμβοχαϊκός υποδέχεται την Λαμία που παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία. Οι «κυανοκίτρινοι» του Μέρτεν θέλουν να ολοκληρώσουν όσο καλύτερα μπορούν τη χρονιά διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.

Ο Γερμανός τεχνικός για τον αγώνα με τη Λαμία εκτός από τον εδώ και καιρό τραυματία Άκη Ασπιώτη έχει εκτός αποστολής και τον Νεμάνια Στεφάνοβιτς που βρίσκεται στο Βελιγράδι λόγω προβλήματος με την βίζα του. Πρόβλημα όμως που θα τον αφήσει εκτός αγώνα αντιμετωπίζει και ο Ανδρόνικος Βανδώρος.

Ο πασαδόρος του Παμβοχαϊκού Γιώργος Δρογκάρης δήλωσε «Πιστεύω θα είναι ένας αμφίρροπος αγώνας γιατί και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς. Εμείς από τι μια για να παραμείνουμε στην 7η θέση και να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη βαθμολογική θέση για τα play-off 5—8, αλλά και η Λαμία για να ανέβει βαθμολογικά για την δύσκολη συνέχεια που θα έχει για τα play-out».

Από την άλλη πλευρά η Λαμία θέλει να συνεχίσει τα θετικά της αποτελέσματα και να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί εν όψει των Play-out. Ο Θανάσης Κατσίγιαννης δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες του καθώς το κενό διάστημα φρόντισε να δώσει φιλικό με την Παναχαϊκή προκειμένου να κρατήσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τους παίκτες του.

Ο νεαρός πασαδόρος της Λαμίας Κώστας Βλαχόπουλος τόνισε «Άλλο ένα σημαντικό ματς για εμάς απέναντι στον Παμβοχαϊκό. Μια έμπειρη ομάδα. Εμείς αγωνιστικά ήμαστε καλά και πάμε για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΑΕΚ – ΜΕΝΤ

Στην Γλυφάδα ΑΕΚ και ΜΕΝΤ δίνουν αγώνα επιβίωσης και παραμονής. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν οπωσδήποτε το τρίποντο προκειμένου να κρατηθούν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής τους στην μεγάλη κατηγορία. Βασικός στόχος πλέον στην ΑΕΚ είναι να κρατήσει μικρότερη διαφορά από τους 11 βαθμούς με τον Άρη και να γλυτώσει τον άμεσο υποβιβασμό.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος για τον αγώνα –τελικό απέναντι στους Θεσσαλονικιούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ευελπιστεί πως έστω και στο τέλος και κόντρα στα όποια προβλήματα υπάρχουν θα καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο Τσέντομιρ Ίλιτς αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Είναι ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς για εμάς που θα κρίνει πολλά. Όλοι θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και πιστεύω πως αν ήμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα για να σώσουμε την κατηγορία. Θέλω να καλέσω τον κόσμο της ομάδας να έρθει στην Γλυφάδα και να μας στηρίξει στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς»

Τους βαθμούς όμως που θα φέρουν την ομάδα πιο κοντά στην παραμονή της θέλει και η ΜΕΝΤ. Οι «γαλάζιοι» της Τούμπας θέλουν να εκμεταλλευθούν το άγχος και την πίεση που θα έχει η ΑΕΚ και να φύγουν με όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν.

Η χρονιά όσο καλά ξεκίνησε για τη ΜΕΝΤ, άλλο τόσο δύσκολα εξελίσσεται και πλέον άπαντες παλεύουν όπως μπορούν για να παραμείνουν στην Α1.

Ο Σπύρος Φίνος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του θα διεκδικήσει τη νίκη για να πάρει η ομάδα του και το πλεονέκτημα εν όψει play-out.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντέρμπι αιωνίων αλλά με μεγάλους απόντες τους φιλάθλους θα φιλοξενηθεί στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό εκτίοντας την 2η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Το ντέρμπι αιωνίων μπορεί να είναι…. «βουβό», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την αναμέτρηση και την προσπάθεια των παικτών των δύο ομάδων.

Οι Πειραιώτες μετά την ήττα τους στον τελικό του Κυπέλλου στην Σύρο θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να δώσουν απαντήσεις για το πρωτάθλημα που είναι πλέον ο βασικός τους στόχος.

Ο Δημήτρης Καζάζης εκτός της όποιας κούρασης και απογοήτευσης που υπάρχει μετά από ένα χαμένο Final 4 δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μιλώντας για το μεγάλο ντέρμπι δήλωσε «Προερχόμαστε από έναν χαμένο τίτλο. Τώρα από εκεί και πέρα εννοείται πως οι μεγάλες ομάδες εκεί φαίνονται. Είναι ένα ντέρμπι και το μυαλό μας είναι σε αυτό το παιχνίδι που θέλουμε τι νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Παράλληλα θέλουμε να διατηρήσουμε για φέτος το μεγάλο σερί που έχουμε στις νίκες απέναντί τους».

Χωρίς άγχος και με την πίεση της εξέδρας να απουσιάζει ο Παναθηναϊκός δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τον «αιώνιο» αντίπαλο και να πάρει ότι μπορεί από το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» έχοντας ξεκουραστεί αρκετά κατά την διακοπή του πρωταθλήματος και με γεμάτες μπαταρίες φιλοδοξούν να πάρουν τη νίκη και να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα της 4άδας.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και με συγκρατημένη αισιοδοξία όλων στο τμήμα θα παραταχθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την τετράδα και θεωρώ ότι τη δεδομενη στιγμή παίζουμε καλά και έχουμε αρκετές πιθανότητες για κάτι καλό. Φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και θα γίνει ένα πολύ καλό ματς» υπογράμμισε ο Κουκ.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το ντέρμπι είναι κεκλεισμένων, ο “πράσινος” άσος τόνισε «Δεν μου αρέσουν τα άδεια γήπεδα. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Όπως και να χει με ή χωρίς φιλάθλους το ίδιο παιχνίδι παίζεται ενώ είναι ευκολότερο που θα ακούει ο ένας τον άλλο σε αυτή την περίπτωση».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

19.30: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Γ.Σ.Λαμία

19.30: ΑΕΚ – Ένωση Τούμπας

19.30: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

18.00: ΑΣ Άρης – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

18.00: ΠΑΟΚ – Α.Ο.Ορεστιάδα

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

17.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. – Α.Ο.Κηφισιάς