Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι κορυφής στο Ρέντη

Ντέρμπι κορυφής στο Ρέντη
Το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική (14/3 19:00, ΕΡΤ Sports) ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Volleyleague.
Ένα ντέρμπι που αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον καθώς η τελική βαθμολογία μεταφέρεται στον Β Γύρο και πλέον άπαντες καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικοί είναι πλέον οι βαθμοί. Ήδη οι “ερυθρόλευκοι” με τους 34 βαθμούς έχουν αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στους 24 και όπως γίνεται αντιληπτό, αν ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να ελπίζει σε ανατροπή για την κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να πάρει τη νίκη στον Πειραιά.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός αν επικρατήσει και μάλιστα με 3ποντο η διαφορά θα εκτοξευθεί στους +13 και ουσιαστικά θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Πειραιώτες προέρχονται από νίκη, καθώς πριν λίγα 24ωρα επικράτησαν επί του Φίλιππου Βέροιας στην Ημαθία. Ωστόσο η αγωνιστική τους εικόνα δεν ήταν και η καλύτερη αφού η ομάδα έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα και την αγωνιστική της απραξία λόγω Covid-19.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εμείς κάθε μέρα έχουμε βελτίωση. Εμείς θα κάνουμε το μεγάλο βήμα για τον στόχο μας και ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πάντα για να κρατηθεί μέσα στο στόχο του πρωταθλήματος. Περιμένω σκληρό παιχνίδι και αυτός που θα είναι πιο αποφασισμένος θα τα καταφέρει. Πιστεύω στην ομάδα μου και ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τα καταφέρουμε».

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Kώστας Στιβαχτής επεσήμανε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Εμείς παρά τη διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή βαθμολογικά πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ και ότι εμείς προερχόμαστε από την περιπέτεια με τον COVID-19 αλλά νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια, ξεχνιούνται όλα αυτά και θες να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ μετά την εξαιρετική εμφάνιση επί του Φοίνικα Σύρου θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα και να πάρει τη νίκη στο Ρέντη που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει τον τίτλο στην Β φάση του πρωταθλήματος.

Οι “ασπρόμαυροι” έχοντας βρει καλό ρυθμό δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Νικολά Ματιάσεβιτς να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Το κλίμα στις τάξεις των παικτών του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλό, άπαντες έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το τρίποντο στον Πειραιά.

O Bέλγιος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν ντε Ντρις δήλωσε: «Προερχόμαστε από μία πολύ καλή νίκη στην Σύρο, όπου παίξαμε σαν ομάδα. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι μας έναν δυνατό αντίπαλο, ο οποίος είναι πρώτος στην βαθμολογία, αλλά θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές ενόψει των πλέι-οφ».

Για τους φίλους της στατιστικής το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής θα είναι το 70ο μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος ηγέτης στις νίκες καθώς προηγείται με 54-15, ενώ μετράει νικηφόρο σερί 13-0. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο Μελίνα Μερκούρη ήταν στις 7 Μαΐου 2017 οπότε και κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.