Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι με το βλέμμα στο… League Cup

Ντέρμπι με το βλέμμα στο… League Cup

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (8/4, 20:00, ΕΡΤ-3) που ολοκληρώνει και τον Α γύρο της Β Φάσης της Volleyleague, με τον Δικέφαλο να αγωνίζεται για το γόητρο και τους Πειραιώτες να στοχεύουν στο τρίποντο που θα τους χαρίσει το 30ο τίτλο της ιστορίας τους.

Στην αναμέτρηση της Πυλαίας το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αν και στα ντέρμπι ποτέ δεν απουσιάζει το κίνητρο για τις ομάδες. Ακόμη και για αυτές που έχουν βγει εκτός πλάνων όπως ο ΠΑΟΚ που ουσιαστικά υποδέχεται τον Ολυμπιακό έχοντας στόχο τη νίκη γοήτρου και μόνο. Οι “ασπρόμαυροι” θέλουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους “ερυθρόλευκους” τόσο για να ανέβουν βαθμολογικά διεκδικόντας την 2η θέση, όσο και για ψυχολογία εν όψει της συμμετοχής του στο League Cup στις 17 και 18 Απριλίου στη Βέροια.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει την υπόθεση πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και να πανηγυρίσει στην Πυλαία το 30ο τρόπαιο της ιστορίας του. Οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνουν ουσιαστικά 2 σετ στον αγώνα προκειμένου να κλειδώσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της κορυφής και να κοιτάξουν στη συνέχεια το League Cup.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης ανέφερε «Όπως ανέφερα  μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, και στα επόμενα παιχνίδια θα αγωνιστούμε για τη νίκη. Αυτό κάνουμε πάντα και κόντρα στον ΠΑΟΚ αυτή είναι η στόχευση μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα παίξουμε απλά για το βαθμό. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια ακόμα καλή εμφάνιση και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα».

Ο Νικόλα Μιγιαΐλοβιτς ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ δήλωσε «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, προφανώς είναι το σπουδαιότερο  της σεζόν, γιατί για πρώτη φορά εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας. Αν κερδίσουμε είμαστε πρωταθλητές για αυτό όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα του συγκεκριμένου αγώνα. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δύναμη και θα είμαστε αρκετά έξυπνοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας φέρουν το τρόπαιο».