Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Ντέρμπι ονομάτων» στη Μίκρα

«Ντέρμπι ονομάτων» στη Μίκρα
Ένα τηλεοπτικό ντέρμπι… ονομάτων από τα παλιά θα αναβιώσει το Σάββατο (7/11) στη Μίκρα, όπου ο νέος Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015 θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής σε μια αναμέτρηση που ξεχωρίζει ακόμα και αν υφίσταται σημαντική διαφορά δυναμικότητας και στόχων μεταξύ των δυο ομάδων.
18.00 Hρακλής Πετοσφαίριση – Ολυμπιακός (Novasports-7)
Μετά από τη διετή απουσία από τα μεγάλα σαλόνια του “γηραιού”, στο άκουσμα και μόνο της αναμέτρησης Ηρακλής-Ολυμπιακός οι “μάχες” στο φιλέ που έρχονται στο μυαλό αρκούν να ξυπνήσουν στους φίλους του αθλήματος μνήμες.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Χρήστου Πάτρα με τον ίδιο να αναφέρει για το παιχνίδι: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και δυνατή ομάδα, καλοδουλεμένη, σε σημεία που δεν είναι συνηθισμένα καλοδουλεμένοι οι Έλληνες παίκτες, είχαν και το ευρωπαϊκό παιχνίδι, το οποίο είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί η ομάδα βρίσκει ρυθμό και παίζει καλύτερα μετά. Εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα σε τομείς που μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε λίγα παιχνίδια και ίσως πληρώνουμε το τίμημα γι’ αυτό. Να μπούμε με σωστό τρόπο στο παιχνίδι και δυνατά απέναντι στον Ολυμπιακό. Στη θεωρεία είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά και ελπίζω να γίνει και στην πράξη. Θέλουμε να το χαρούμε εμείς αλλά και ο κόσμος ώστε να ξαναχτίσουμε μια μεγάλη ομάδα με δουλειά. Θα είναι πρωτόγνωρο και για κάποια παιδιά που δεν έχουν βιώσει την έδρα. Θα μας δώσει δύναμη να ξεπεράσουμε και προβλήματα στην ψυχολογία γιατί ο κόσμος δίνει φτερά στα παιδιά. Ο Ηρακλής είναι εδώ και γύρισε για να μείνει και να πρωταγωνιστεί».

Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προέρχεται από την ευρωπαϊκή νίκη επί της Παρνού έκανε ουσιαστικά μια προπόνηση κυρίως ξεμούδιασμα για το ματς. Ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Τσουκ  ανέφερε στην επίσημη σελίδα των Πειραιωτών: «Το πρόγραμμα των συνεχόμενων αγώνων συνεχίζεται με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή. Αυτό δεν μας προβληματίζει αφού βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Προερχόμαστε από τη νίκη κόντρα στην Παρνού στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων και θέλουμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα μέσα στην έδρα του Ηρακλή».

18.00 Γ.Σ.Λαμία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 

Στο Χαλκιοπούλειο η Λαμία φιλοξενεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στην πρώτη της εντός έδρας φετινή αναμέτρηση φιλοδοξεί να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα του Μουστακίδη που ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της.
Προβλήματα δεν υπάρχουν στο στρατόπεδο της Λαμίας με τον κόουτς, Θανάση Κατσίγιαννη να σχολιάζει: «Είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας και θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και φυσικά να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Εχουμε τα γνωστά προβλήματα με την αργοπορημένη έναρξη προετοιμασίας αλλά δουλεύουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ο Εθνικός έχει δώσει δυνατούς αγώνες, είναι καλή ομάδα και πρέπει να έχουμε διάρκεια στην τακτική μας και στο ρυθμό μας».
Από την άλλη, ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης -έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του- είπε: «Δεν έχουμε καλή παράδοση στη Λαμία. Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλο μας. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Για μας ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαήμερο καθώς υπάρχει και ο αγώνας της Ευρώπης. Κάναμε καλό ξεκίνημα με τον Ηρακλή αλλά θέλω να έχουμε συνέχεια και να προχωράμε βήμα, βήμα».
18.00 Α.Ο.Ορεστιάδα – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
Ιστορική πρώτη αναμέτρηση στα μεγάλα σαλόνια για την Ορεστιάδα και την Παναχαϊκήπου θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».
Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με το… αριστερό και ψάχνουν την πρώτη τους φετινή νίκη ενώ αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στους γηπεδούχους. Από τους “ακρίτες”, ο ακραίος Δημήτρης Ριζόπουλοςσχολίασε για την αναμέτρηση: «Είναι το πρώτο ματς στην έδρα μας και ουσιαστικά για μας τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να πάρουμε καθαρή νίκη. Διαβάζουμε πως δεν θα αγωνιστεί ο Ρουμελιώτης. Αυτό δεν είναι καλό για το Νίκο και του εύχομαι περαστικά αλλά για την ομάδα μου θα είναι καλό διότι η Παναχαϊκή στηρίζεται στον Ρουμελιώτη. Το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται από τη δική μας εμφάνιση. Με καλό σερβίς και καλό ρυθμό θα πάρουμε την πρώτη μας νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περιμένουμε να έρθει για να μας υποστηρίξει».
Στη μεριά της Παναχαϊκής, ο Νίκος Ρουμελιώτης ταλαιπωρείται από θλάση στο γαστροκνήμιο. Κλασικά ο αρχηγος της Πατρινής ομάδας θέλει να αγωνιστεί αλλά… ο προπονητής Γιώργος Λυκούδης δεν έχει την ίδια άποψη αφού δεν θέλει να διακινδυνεύσει τίποτα με τη συμμετοχή του αθλητή του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
«Ο Νίκος ήθελε να παίξει και στον αγώνα με τον Φοίνικα αλλά για τίποτα δεν ρισκάρω την υγεία των αθλητών. Ο Νίκος μου λέει πως θέλει να παίξει αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο γιατρός. Διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις για να ανταποκριθούμε θετικά στον δύσκολο αγώνα. Η Ορεστιάδα στην έδρα της είναι δυνατή. Πάνω, κάτω οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους και θέλουν νίκη και για τη συγκομιδή των βαθμών αλλά κυρίως και για την ψυχολογία», ανέφερε ο τεχνικός της Παναχαϊκής.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο Ορεστιάδας 18.00: ΑΟ Ορεστιάδας – Παναχαϊκή Πετ.2013
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Βαγγέλογλου. Γραμματεία: Βενετίδης
Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: ΓΣ Ηρακλής – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Novasports-7)
Διαιτητές: Θεμελής, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Δρανίτσας, Γιωγιού. Γραμματεία: Λαδάς
Γυμναστήριο Λαμίας 18.00: ΓΣ Λαμία – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Καλαντζής, Σακελλάρης. Γραμματεία: Τσάβου